Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ από τις Εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ

Καλές Απόκριες (με αυτοκόλλητα και πατρόν)

Ένα χαρούμενο και πολύ χρήσιμο βιβλίο για τις Aπόκριες με ήθη, έθιμα, παραδόσεις, πληροφορίες και δραστηριότητες. Το βιβλίο περιέχει αυτοκόλλητα για τις δραστηριότητες και πατρόν με τα οποία οι μικροί μας φίλοι μπορούν μόνοι τους να δημιουργήσουν τα δικά τους αποκριάτικα στολίδια
ΠΑΙΔΙΚΑ
ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ (www.agyra.gr)
ΣΕΙΡΑ: ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
Ακρόποη και θεά Αθηνά Mυθολογία - Ιστορία - Δραστηριότητες / 7+
Αναστασία Μακρή
Εικονογράφηση: Mιχάλης Λουκιανός

Γιατί η Αθηνά ήταν η λατρεμένη θεά των αρχαίων Ελλήνων και θεά της σοφίας; Πώς πήρε η πόλη των Αθηνών το όνομά της; Τι ήταν τα Παναθήναια, πότε και πώς χτίστηκε η πρώτη Ακρόπολη; Ποιος ηγέτης της αρχαίας Αθήνας και πώς πραγματοποίησε το όνειρό του να κάνει την Αθήνα κέντρο πολιτισμού; Γιατί ο Παρθενώνας είχε αυτή την ονομασία; Ποια η σχέση της θεάς Αθηνάς με την Ακρόπολη; Γιατί ο 5ος αιώνας π.Χ. ονομάστηκε χρυσός αιώνας; Ποιος ήταν ο λόρδος Έλγιν; Πόσο και γιατί επηρέασε ο πολιτισμός της κλασικής Ελλάδας όλον τον κόσμο; Πού βρίσκεται και τι μνημεία περιέχει το νέο Μουσείο της Ακρόπολης;... είναι μερικά από τα ερωτήματα για τα οποία δίνονται απαντήσεις σε αυτό το συναρπαστικό βιβλίο των μύθων και της γνώσης. Στο τέλος του βιβλίου περιέχονται επιπλέον χρήσιμες ιστορικές πληροφορίες, καθώς και δραστηριότητες που θα βοηθήσουν τους νεαρούς αναγνώστες να εμπεδώσουν κάποιες σημαντικές γνώσεις γύρω από αυτή τη σημαντικότατη περίοδο της ελληνικής ιστορίας.
Καλώς ήρθες στην Αρχαία Ελλάδα / 7+
Καζαντζίδη Μαρία
Εικονογράφηση: Εύα Καραντινού

Ένα βιβλίο με πλούσια εικονογράφηση και απλά κείμενα που θα δώσει πολλές πληροφορίες και θα κατατοπίσει τον αναγνώστη γύρω από τον πολιτισμό –κυρίως– της κλασικής περιόδου στην Αρχαία Ελλάδα, στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία.
Ο αναγνώστης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει πώς ζούσαν οι αρχαίοι Έλληνες, τα ήθη και έθιμά τους, πώς λειτουργούσε η κοινωνία τους και κάτω από ποιους θεσμούς, ποιες ήταν οι βασικές αξίες ζωής, γιατί ονομάστηκε ο 5ος αιώνας Χρυσός Αιώνας, πώς χτίστηκε η Ακρόπολη και κάτω από ποιες συνθήκες, ποιοι ήταν οι λόγοι που άνθησε ο πολιτισμός και βελτιώθηκε το επίπεδο ζωής των κατοίκων εκείνη την εποχή. Ακόμη, ποιες ήταν οι σημαντικές προσωπικότητες στις τέχνες, στα γράμματα και στη φιλοσοφία και πόσο επηρέασε εκείνη η περίοδος τον πολιτισμό σε όλον τον κόσμο.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ
Οι πρώτες μου 100 δραστηριότητες γνώσης και ψυχαγωγίας ΜΕ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ
Εικονογράφηση: Άκης Μελάχρης

Οι θεοί των αρχαίων Ελλήνων, οι άθλοι
του Ηρακλή, οι άθλοι του Θησέα,
ο Τρωικός πόλεμος, η Οδύσσεια, ο Δαίδαλος και ο Ίκαρος, η αρπαγή της Ευρώπης
και ο Ιάσονας και το χρυσόμαλλο δέρας,
είναι από τις βασικές ιστορίες της μυθολογίας,
για τις οποίες περιέχονται παιχνίδια
και δραστηριότητες γνώσης σε αυτό το βιβλίο.
Έτσι, δίνεται η ευκαιρία στους μικρούς αναγνώστες να εμπεδώσουν βασικά στοιχεία της κάθε ιστορίας με ψυχαγωγικό τρόπο
Διασκεδάζω και μαθαίνω με 135 δραστηριότητες και
παιχνίδια με αυτοκόλλητ
Εικόνες - παιχνίδια: Άκης Μελάχρης

Ένα διασκεδαστικό βιβλίο με πολλά παιχνίδια και δραστηριότητες που βοηθούν τα παιδιά να αναπτύξουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες αλλά και να οξύνουν την παρατηρητικότητά τους. Κρυπτόλεξα, εικονόλεξα, διαφορές, παιχνίδια με αριθμούς και πράξεις, ανέκδοτα και άλλα πολλά θα δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά να περάσουν ευχάριστα αλλά και εποικοδομητικά τον ελεύθερο χρόνο τους.
5 Σωματοφύλακες σε αποστολή
Άννα Βερούλη & Νίκος Μιχαλόπουλος
Δραστηριότητες, παιχνίδια, γνώσεις, αινίγματα, παροιμίες
Εικόνες: Άκης Μελάχρης

Ένα μοναδικό βιβλίο από τους γνωστούς αθλητές και εκπαιδευτικούς Άννα Βερούλη και Νίκο Μιχαλόπουλο που θα δώσει την ευκαιρία στους μικρούς αναγνώστες να μάθουν ένα σωρό χρήσιμες πληροφορίες γύρω από τη σωστή διατροφή και την άσκηση.
Μέσα από πολλές δραστηριότητες και παιχνίδια, δίνεται η ευκαιρία στον μικρό αναγνώστη να εκπαιδευτεί με ψυχαγωγικό τρόπο να τρώει σωστά, να γνωρίσει τις ευεργετικές ιδιότητες των τροφών καθώς και να μάθει να ασκείται..