Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

"ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ" ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΟΘΟΝΗ




Το παιδί από τη Γερμανία της Camilla Lackberg.
Διαβάστε το βιβλίο, δείτε την ταινία,
πάρτε μέρος στον διαγωνισμό.
Το Παιδί από τη Γερμανία, η πολυαναμενόμενη ταινία του Περ Χάνεφγιορντ, βασισμένη στο ομώνυμο μπεστ σέλερ τής Camilla Lackberg που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες στις 27 Φεβρουαρίου από την Odeon. Μία μέρα πριν, την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και η Odeon διοργανώνουν ειδική προβολή της ταινίας, αποκλειστικά για τους αναγνώστες των εκδόσεων, τους φανατικούς θαυμαστές της Lackberg και τα μέλη της Λέσχης Noir. Πενήντα διπλές προσκλήσεις περιμένουν τα μέλη της λέσχης. Αν δεν είστε ακόμη μέλος κάντε την εγγραφή σας τώρα. Για να λάβετε μέρος στην κλήρωση, στείλτε e-mail στο diagonismos@metaixmio.gr με τα στοιχεία σας (όνομα, επώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας) και την ένδειξη "Το παιδί από τη Γερμανία" μέχρι τις 24/2/2014. Η προβολή θα γίνει στον κινηματογράφο Odeon Kosmopolis, αίθουσα 11, στο Μαρούσι, στις 8 μ.μ. Τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν στις 25/2/2014 στον διαδικτυακό τόπο www.metaixmio.gr.
Μην ξεχνάτε τον διαγωνισμό που διοργανώνουν οι εκδόσεις Μεταίχμιο με αφορμή το καινούργιο μυθιστόρημα της Camilla Lackberg Η γοργόνα, ο οποίος, λόγω μεγάλης συμμετοχής, παρατείνεται μέχρι τις 20 Μαρτίου. Εσείς πόσο καλά γνωρίζετε τις ιστορίες της και τους ήρωές της; Δοκιμάστε τις δυνάμεις σας και κερδίστε πλούσια δώρα! Πάρτε μέρος στον διαγωνισμό μας απαντώντας σε τρεις ερωτήσεις και μπείτε στην κλήρωση.
Δείτε το trailer.
Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό ΕΔΩ.
Λίγα λόγια για την ταινία
Η Ερίκα Φαλκ είναι μια επιτυχημένη συγγραφέας. Ο Πάτρικ, ο σύζυγός της, είναι αστυνομικός ο οποίος αποφάσισε να κάνει ένα διάλειμμα από την ενεργό δράση, με άδεια πατρότητας, ώστε να βοηθήσει την αγαπημένη του σύζυγο να αφοσιωθεί στη συγγραφή του καινούργιου της μυθιστορήματος. Ένα απρόσμενο γεγονός, όμως, θα αναγκάσει την Ερίκα να ερευνήσει το οικογενειακό της παρελθόν και ο Πάτρικ θα βρεθεί μπλεγμένος σε κάποιες περίεργες υποθέσεις φόνων. Σύντομα οι δυο τους θα βυθιστούν σ’ έναν λαβύρινθο οικογενειακών, καλά κρυμμένων μυστικών και ενοχών. Μυστικά που θα τους μεταφέρουν σχεδόν πενήντα χρόνια πίσω, σε μια σκληρή περίοδο – ίσως την πιο σκοτεινή της Ευρώπης του 20ού αιώνα.
Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Περ Χάνεφγιορντ έχει σκηνοθετήσει μέχρι τώρα δέκα ταινίες μικρού μήκους που έχουν βραβευθεί όλες. Με το Παιδί από τη Γερμανία κάνει το ντεμπούτο του στις μεγάλου μήκους ταινίες.
Περισσότερα για το βιβλίο ΕΔΩ.
Η συγγραφέας και η σειρά της
Η σουηδή Camilla Lackberg (Καμίλα Λέκμπεργ), η βασίλισσα των μπεστ σέλερ, δημιούργησε δύο από τους πλέον αγαπητούς ήρωες της αστυνομικής λογοτεχνίας, τον επιθεωρητή Πάτρικ και τη συγγραφέα Ερίκα –alter ego της ίδιας–, που ζουν σ’ ένα ψαροχώρι 140 χλμ. περίπου από το Γέτεμποργ, τη Φιελμπάκα. Παράλληλα με την εξέλιξη της σχέσης τους –ερωτεύονται, κάνουν παιδί, παντρεύονται–, εξιχνιάζουν διάφορες υποθέσεις. Όπως χαρακτηριστικά γράφτηκε στον ξένο τύπο: Η αγάπη τους λιώνει τον αρκτικό πάγο. Ο Πάτρικ και η Ερίκα είναι δύο από τους πιο ολοκληρωμένους χαρακτήρες της σύγχρονης λογοτεχνίας.
Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν και οι υπόλοιποι τίτλοι της σειράς:
Η παγωμένη πριγκίπισσα
Ο ιεροκήρυκας
Οικογενειακά μυστικά
Σε ζωντανή μετάδοση
Χιονοθύελλα με άρωμα πικραμύγδαλου
Η γοργόνα
Ο φαροφύλακας (φθινόπωρο 2014)