Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης



 
FestivalNews #456
H αυλαία του 16ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα έπεσε με την απονομή των βραβείων της διοργάνωσης, το Σάββατο 22 Μαρτίου 2014, στο Ολύμπιον. Την τελετή λήξης παρουσίασε η δημοσιογράφος Μάγια Τσόκλη, η οποία αναφέρθηκε στον πολύτιμο φίλο του Φεστιβάλ που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, τον διακεκριμένο Καναδό ντοκιμαντερίστα Πίτερ Ουιντόνικ, αφιέρωμα στο έργο του οποίου πραγματοποίησε η φετινή διοργάνωση. Στον χαιρετισμό του ο διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Εϊπίδης, τόνισε: «Ακόμα ένα επιτυχημένο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ έφτασε στο τέλος του. Καταφέραμε να πετύχουμε τους στόχους που είχαμε θέσει, το κοινό μας ανταποκρίθηκε και πάλι με ενθουσιασμό. Οι αίθουσες γέμισαν ξανά και οι προβολές μας έγιναν πεδίο συζήτησης και δημιουργικής τριβής. Αποσπάσαμε τα πιo θετικά σχόλια από τους καλεσμένους μας και κάθε χρόνο που περνά, το Φεστιβάλ ακούγεται όλο και πιο πολύ ανά τον κόσμο. Η Θεσσαλονίκη έχει πλέον καθιερωθεί ως ιδανικός προορισμός για κάθε κινηματογραφόφιλο από κάθε άκρη του κόσμου. Με τη στήριξη και του κοινού της πόλης λοιπόν, θεωρώ δεδομένη τη μελλοντική επιτυχία του θεσμού». 
 
 
 

Το 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα ταξιδεύει και φέτος σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με τη συνεργασία των τοπικών αρχών και τη στήριξη πολιτιστικών οργανώσεων και πανεπιστημίων, στο πλαίσιο των Περιφερειακών Εκδηλώσεων.
 
 
Το 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - Εικόνες του 21ου Αιώνα, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική λέσχη 
Θεσσαλονίκης προβάλλει την ταινία Στοργή στο λαό του Βασίλη Δούβλη, τη Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014 στις 21.00 στην αίθουσα Παύλος Ζάννας του Ολύμπιον. Είσοδος για το κοινό 5 ευρώ.
 
 
 
 
To 15o Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας
στη Θεσσαλονίκη
Η επιτυχημένη συνεργασία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης συνεχίζεται και φέτος στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας, το οποίο μετά την Αθήνα (19 έως 26 Μαρτίου 2014) «ταξιδεύει» στη Θεσσαλονίκη από τις 27 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου 2014, στο Ολύμπιον, όπου θα προβληθούν 14 ταινίες. 
Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης 
Τέσσερα κλασικά αριστουργήματα του Χίτσκοκ περιλαμβάνει το νέο αφιέρωμα της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης με τίτλο «Στον ίλιγγο του Άλφρεντ Χίτσκοκ», που θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 6 Απριλίου 2014 στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος. Πρόκειται για τις ταινίες Σιωπηλός μάρτυς, Ο άνθρωπος που γνώριζε πολλά, Δεσμώτης του ιλίγγου και Στη σκιά των τεσσάρων γιγάντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: