Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Σεμινάριο στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας: Επίδραση του εξωγήινου και ανθρωπογενούς παράγοντα στο κλίμα της Γης, Σάββατο 29 Μαρτίου

clima

Σεμινάριο στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας: Επίδραση του εξωγήινου και ανθρωπογενούς παράγοντα στο κλίμα της Γης, Σάββατο 29 Μαρτίου

***
Επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν ότι η μέση θερμοκρασία της Γης, σε χρονικό ορίζοντα εκατοντάδων χιλιάδων ετών μεταβάλλεται περιοδικά.
Το γεγονός αυτό προκαλεί σύγχυση σε όσους δεν είναι σωστά ενημερωμένοι, καθώς νομίζουν ότι η αύξηση της μέσης θερμοκρασίας στη γήινη ατμόσφαιρα, τα τελευταία πενήντα χρόνια, είναι παροδικό φαινόμενο.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αδιαφορούν για τις κλιματικές αλλαγές που προκαλούνται από τον ανθρωπογενή παράγοντα.
Οι μη ανθρωπογενείς παράγοντες που επηρεάζουν περιοδικά τη μέση θερμοκρασία στην επιφάνεια της Γης είναι κυρίως τέσσερις: Οι τρεις από αυτούς είναι οι γνωστοί κύκλοι του Milankovitsh και ο τέταρτος είναι οι μικρές αυξομειώσεις της ηλιακής δραστηριότητας.
Ο παράγων που οφείλεται στη μετακίνηση των λιθοσφαιρικών πλακών δεν έχει περιοδικότητα.
Οι κλιματικές αλλαγές, όμως που απασχολούν την επιστημονική κοινότητα, δεν έχουν σχέση με τους προαναφερθέντες παράγοντες, αλλά αναφέρονται σε ανθρωπογενείς παράγοντες που επηρεάζουν το κλίμα σε χρονικές περιόδους από δέκα περίπου χρόνια μέχρι δύο περίπου αιώνες.
Αυτό το όριο θα πρέπει να καθορίσει η επιστημονική κοινότητα, ως αναπόσπαστο μέρος του ορισμού των κλιματικών αλλαγών ανθρωπογενούς προέλευσης.
Εισηγητής: Καραγκιοζίδης Πολυχρόνης, χημικός
Σάββατο 29 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα στα γραφεία του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας.
***
ofa logo
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ www.ofa.gr

Υπάρχει ένα συμβολικό ποσό επιβάρυνσης 5 Ευρώ ανά σεμινάριο (2 Ευρώ για τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη, κατόχους της κάρτας μέλους, μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου και φοιτητές), για κάλυψη των εξόδων. Η παρακολούθηση των σεμιναρίων είναι δωρεάν για μαθητές Δημοτικού

Δεν υπάρχουν σχόλια: