Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

48ωρο τραπεζικό θρίλερ

Banks' NewsEmail Email
TOP STORY • ΝΕΑ ΑΝΑ ΤΡΑΠΕΖΑ • ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ • ΚΟΣΜΟΣ • ΧΡΗΜΑΤΑΓΟΡΕΣ

TOP STORY

48ωρο τραπεζικό θρίλερ


bankssssssssssssssssΚορυφώνεται τις επόμενες 48 ώρες το τραπεζικό θρίλερ καθώς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και η Τράπεζα της Ελλάδος θα έχουν διαδοχικές συναντήσεις με την Τρόικα προκειμένου να οριστικοποιηθεί ο λογαριασμός της Blackrock για τις συστιμικές τράπεζες και να «απομακρυνθούν τα σύννεφα της αβεβαιότητας» που συγκεντρώθηκαν τις τελευταίες ώρες πάνω από τον κλάδο.

«Χτύπημα κάτω από τη μέση» στις ελληνικές τράπεζες


blackrockΓιατί ξαφνικά το ΔΝΤ «στήνει στον τοίχο» ελληνικές τράπεζες;  Αυτό είναι το ερώτημα που απασχολεί από χθες τραπεζικούς και χρηματιστηριακούς κύκλους, μετά το δημοσίευμα των FT, σύμφωνα με το οποίο το ΔΝΤ εκτιμά πως οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών ανέρχονται στα 20 δισ. ευρώ και όχι στα 6 δισ. ευρώ που τις υπολογίζουν η κυβέρνηση, η ΕΚΤ και η Κομισιόν.

Η άκομψη τραπεζική επανάσταση της Ευρώπης


european bank branches1Στα τέλη του περασμένου έτους, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης κατέληξαν σε συμβιβασμό σχετικά με τα βασικά στοιχεία του Ενιαίου Μηχανισμού Εξυγίανσης (ΕΜΕ) –δηλαδή στο πώς να αντιμετωπίζουν τις προβληματικές τράπεζες. Το αποτέλεσμα μοιάζει άκομψο, αλλά φαίνεται επίσης πιθανό να λειτουργήσει.

«Πακέτο» από την τρόικα περιμένουν οι τραπεζίτες


troika 11111Το δικό τους «πακέτο» περιμένουν οι τραπεζίτες από την τρόικα, η οποία συμφωνήθηκε χθες στο Eurogroup ότι θα καταφθάσει στην Αθήνα μέχρι το τέλος της εβδομάδας, το πιθανότερο την Κυριακή.