Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Thessaloniki International Film Festival

 
FestivalNews #446
Μια συγκινητική, ανθρώπινη ιστορία με πρωταγωνιστή έναν μικρό ήρωα της ζωής, θα ανοίξει την αυλαία του 16ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα την Παρασκευή 14 Μαρτίου στο Ολύμπιον. Το ντοκιμαντέρ Λινάρ της Νάστια Ταράσοβα, αφηγείται την οδύσσεια του Λινάρ, ενός αγοριού από τη Ρωσία που ταξιδεύει στην Ιταλία προκειμένου να υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς. Με ευαίσθητη ματιά, η σκηνοθέτιδα εστιάζει στην περιπέτεια του Λινάρ, αλλά και στο θάρρος του που εμπνέει και δίνει δύναμη στους ανθρώπους που στέκονται στο πλευρό του. 
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (6 - 12/3/2014)
ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ Η ΚΟΥΝΙΑ
Μαρία Ντούζα
Ελλάδα-Σερβία, 2013
  ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΜΙΑΣ ΗΜΙΤΕΛΟΥΣ ΑΝΟΙΞΗΣ: ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ
Στ. Χαραλαμπόπουλος
Ελλάδα, 2013
  Ο ΕΓΩΙΣΤΗΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ
Κλιό Μπαρνάρντ
Μ. Βρετανία, 2013
  NYMPHOMANIAC ΜΕΡΟΣ Β
Λαρς Φον Τρίερ
Δανία - Γερμανία, 2013
 
 
 
Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης
Κλασικές και αγαπημένες ταινίες του παγκόσμιου σινεμά τις οποίες υπογράφουν τέσσερις κορυφαίοι ιάπωνες δημιουργοί –οι Κένζι Μιζογκούτσι, Γιασουχίρο Όζου, Τεϊνοσούκε Κινουγκάσα και Κον Ιτσικάουα-, απαρτίζουν το αφιέρωμα Αριστουργήματα του Ιαπωνικού Κινηματογράφου της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης.
 
16ο ΦΝΘ: Έκθεση φωτογραφίας 
Αφοπλιστικές ανθρώπινες ιστορίες περνούν μπροστά από τον φωτογραφικό φακό του Ενρί Τσανάι, στην έκθεση Ενρί Τσανάι: Στην κόψη του κάδρου, που εγκαινιάζεται το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014 στο πλαίσιο του 16ου ΦΝΘ, στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. 
Φιλιά εις τα παιδιά 
Στο ντοκιμαντέρ του Βασίλη Λουλέ Φιλιά εις τα παιδιά, πέντε μικρά Εβραιόπουλα στην Ελλάδα της Γερμανικής Κατοχής που σώθηκαν από το θάνατο χάρη σε οικογένειες Χριστιανών, πέντε ‘‘κρυμμένα παιδιά’’ που έζησαν μέσα στην απόλυτη σιωπή, αφηγούνται τις ιστορίες τους. Ιστορίες τρόμου κι αγωνίας αλλά και στιγμές παιδικής ανεμελιάς μέσα στην αγκαλιά των ξέν