Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Thessaloniki International Film Festival


 
FestivalNews #462
Η κινηματογραφική βιογραφία της τζαζ τραγουδίστριας της δεκαετίας του '60, Μόνικα Ζέτερλουντ, με τίτλο Το βαλς για τη Μόνικαπου υπογράφει ο δανός σκηνοθέτης Περ Φλι προβάλλεται αυτή την εβδομάδα στο Ολύμπιον. Παράλληλα, στην ίδια αίθουσα παρουσιάζεται το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου Το χαμένο σήμα της δημοκρατίας. Στην αίθουσα Παύλος Ζάννας προβάλλεται η ταινία Sacro GRA του Τζιανφράνκο Ρόσι, το πρώτο ντοκιμαντέρ που κατέκτησε τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας. Στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος προβάλλεται το ντοκιμαντέρ - πορτρέτο του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου Ο Μανάβης που ακολουθεί έναν πλανόδιο μανάβη από τα Τρίκαλα στα βουνά της νοτιοδυτικής Πίνδου. Η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης αυτή την εβδομάδα παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον διακεκριμένο ρώσο δημιουργό Νικήτα Μιχάλκοφ με τίτλο Τα ήσυχα βράδια του Νικήτα Μιχάλκοφ
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (10-16/4/2014)
ΤΟ ΒΑΛΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΙΚΑ
Περ Φλι
Σουηδία, 2014
  ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Γιώργος Αυγερόπουλος
Ελλάδα, 2013
  SACRO GRA
Τζιανφράνκο Ρόσι
Ιταλία - Γαλλία, 2013
  Ο ΜΑΝΑΒΗΣ
Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος
Ελλάδα, 2013
 
 
 
Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης
Τα ανεκπλήρωτα όνειρα για μια άλλη ζωή, οι ελπίδες που  διαψεύστηκαν, η σύγκρουση του παλιού και του νέου κόσμου και τα σκληρά χτυπήματα των κρίσιμων ιστορικών στιγμών, όπως τα κατέγραψε ο φακός του διακεκριμένου ρώσου δημιουργού Νικήτα Μιχάλκοφ, παρουσιάζει το νέο αφιέρωμα της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης Τα ήσυχα βράδια του Νικήτα Μιχάλκοφ.
 
Το ΦΚΘ στην 11η ΔΕΒΘ
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της ετήσιας δραστηριότητάς του συμμετέχει και φέτος στην 11η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, με ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του θεματικού αφιερώματος «Ευρώπη: ταυτότητα και ετερότητα» της Έκθεσης.
 
Προβολή της ταινίας Indebito
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, με αφορμή την παρουσία του ιταλού μουσικού Βινίτσιο Καποσέλα στην 11η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης,  διοργανώνει την προβολή της ταινίας Indebito του Αντρέα Σέγκρε παρουσία του Καποσέλα.
 
Ταινίες βασισμένες στα παραμύθια των Γκριμ
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης υποστηρίζει τις εκδηλώσεις του 1ου Ευρωπαϊκού Παιδικού Φεστιβάλ φιλοξενώντας το Σάββατο 10 Μαΐου στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος, μια σειρά προβολών ταινιών βασισμένων στα παραμύθια των αδελφών Γκριμ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
 
Βράβευση βετεράνων του Πολέμου της Κορέας
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης υποστηρίζει την εκδήλωση βράβευσης των βετεράνων του πολέμου της Κορέας που ζουν στη Θεσσαλονίκη. Την εκδήλωση διοργανώνει η Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κορέας το Σάββατο 10 Μαΐου στις 11:00 στο Ολύμπιον.
 Μετά την απονομή των μεταλλίων θα προβληθεί η ταινία Tae Guk Gi: The Brotherhood of War του Je-kyu Kang. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: