Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Τα 49 βιβλία του Σεπτέμβρη που δεν πρέπει να χάσετε!



Αγαπητέ Αναγνώστη,
H φθινοπωρινή ατμόσφαιρα ταιριάζει πολύ στην ιδιοσυγκρασία των βιβλιόφιλων. Φύλλα που πέφτουν, δροσερό αεράκι, επανασύνδεση με τους φίλους, επιστροφή στα γνώριμα στέκια μετά τις διακοπές και νέα αναγνώσματα σε περίοπτη θέση στις βιβλιοθήκες μας! Ακόμη όμως και αν ανήκετε σε αυτούς που έχουν συνδυάσει τον Σεπτέμβρη με μια γλυκιά μελαγχολία, τα νέα βιβλία που σας προτείνουμε υπόσχονται να σας ανοίξουν ένα παράθυρο σε έναν κόσμο γεμάτο περιπέτεια, συναίσθημα και έμπνευση.

Με μια δυνατή ερωτική ιστορία από τον Θάνο Κονδύλη ξεκινά η νέα σεζόν. Μέσα από το νέο του μυθιστόρημα ΜΙΑ ΖΩΗ, ΕΝΑ ΦΙΛΙ παρακολουθούμε την αληθινή ιστορία της Θάλειας, μιας γυναίκας εγκλωβισμένης ανάμεσα στην αγάπη και τη βαναυσότητα. Με το θέμα της γυναικείας φιλίας, μέσα από τις ιστορίες της ζωής δύο φυλακισμένων γυναικών, καταπιάνεται η Πένυ Παπαδάκη, χαρίζοντάς μας στιγμές συγκίνησης με το βιβλίο της ΑΝΤΙΟ, ΦΙΛΕΝΑΔΑ, που επανακυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ.


Με ακόμη δυο βιβλία του κορυφαίου Έλληνα πεζογράφου της μεταπολεμικής περιόδου Αντώνη Σαμαράκη εμπλουτίζεται η βιβλιοθήκη μας αυτό τον μήνα, καλώντας μας να υποδεχτούμε το φθινόπωρο με διάθεση ανθρώπινη, δημιουργική και ανατρεπτική. Τα έργα του Αντώνη Σαμαράκη έχουν μεταφραστεί σε 33 γλώσσες, σε 114 ξένες εκδόσεις, και ο ίδιος έχει τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος, το Βραβείο των «12», το Μεγάλο Βραβείο Αστυνομικής Λογοτεχνίας της Γαλλίας και το Βραβείο Λογοτεχνίας Ευρωπάλια.





Ο διακεκριμένος Έλληνας συγγραφέας Δημήτρης Στεφανάκης, μετά το Διεθνές βραβείο Καβάφη που έλαβε το 2011, θα χριστεί Chevalier des Arts et des Lettres (Ιππότης Γραμμάτων και Τεχνών) από το Γαλλικό Κράτος σε ειδική εκδήλωση, που θα λάβει χώρα στο Γαλλικό Ινστιτούτο την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 19.30'.




Ένα χρόνο μετά τον πολυσυζητημένο ΕΚΑΤΟΝΤΑΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΠΗΔΗΞΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ, ο οποίος παραμένει αειθαλής στις λίστες των best sellers της χώρας μας αλλά και παγκοσμίως, ο συγγραφέας του, Γιούνας Γιούνασον, επιστρέφει με τη σπαρταριστή περιπέτεια της ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΗΣ ΠΟΥ ΗΞΕΡΕ ΝΑ ΜΕΤΡΑΕΙ, αποδεικνύοντάς μας για ακόμη μια φορά πως η δυναμική ενός ατόμου μπορεί να κάνει τη διαφορά για ολόκληρο τον κόσμο. Το πολυβραβευμένο best seller ΑΜΝΗΣΙΑ επανακυκλοφορεί με νέο εξώφυλλο, με την ευκαιρία της πρεμιέρας της ομότιτλης ταινίας με cast πολλών αστέρων (Νικόλ Κίντμαν, Κόλιν Φερθ), βάζοντάς μας σε σοβαρές σκέψεις για το πώς θα ήταν η ζωή χωρίς αναμνήσεις. ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ μας λέει ξανά ο Β. Μ. Μανφρέντι, ολοκληρώνοντας τη γνώριμη αλλά πάντα μαγική για τον αναγνώστη ιστορία του Οδυσσέα με τον ΓΥΡΙΣΜΟ του στην αγαπημένη πατρίδα και οικογένεια.



O πρώτος μήνας του φθινοπώρου σηματοδοτείται από ηχηρές αφίξεις και διακρίσεις για τους αγαπημένους μας συγγραφείς. Αναμένουμε με ανυπομονησία τη βραβευμένη με Booker και διασημότερη συγγραφέα του Καναδά Μάργκαρετ Άτγουντ, που θα είναι κοντά μας για μια ξεχωριστή εκδήλωση στις 24 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η καταξιωμένη συγγραφέας θα είναι η πρώτη που θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα Future Library, σύμφωνα με το οποίο κάθε χρόνο ένας λογοτέχνης θα καλείται να καταθέσει ένα ανέκδοτο έργο του, από τώρα έως και το 2114, οπότε και τελικά θα εκδοθούν. Δε μένει παρά να παραδεχτούμε ότι… είναι πολλά χρόνια μπροστά αυτή η συγγραφέας!




Επιστρέψατε από διακοπές ανανεωμένοι και αναζητάτε έμπνευση και φρέσκες ιδέες για να κάνετε ένα νέο ξεκίνημα στη δουλειά σας; Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ WINE ΒΑR θα γίνει ο ιδανικός σας σύντροφος και σύμβουλος για το επόμενο διάστημα, για επιδόσεις καλύτερες από ποτέ, λιγότερο στρες και –όσο και εάν ακούγεται απίστευτο– ελεύθερο χρόνο για τις αγαπημένες σας δραστηριότητες, όπως π.χ. ένα ποτήρι κρασί με τους φίλους σας στο αγαπημένο σας wine bar!
Στον απόηχο της συναυλίας της μοναδικής Lady Gaga, οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ προσφέρουν το λεύκωμα/βιογραφία της με ειδική έκπτωση 30%!



Με περισσότερες από 950 επιλογές τίτλων σε μορφή e-book που αυξάνονται καθημερινά απολαμβάνουμε την ανάγνωση σε νέα διάσταση!




Για τους νεαρούς φίλους μας που νοσταλγούν ήδη τα θερινά αναγνώσματα και την ξεγνοιασιά των διακοπών, τρία νέα βιβλία υπόσχονται να γεμίσουν τις πρώτες «δύσκολες» μέρες της επιστροφής στα θρανία με δράση, χιούμορ και περιπέτεια.




Το φθινόπωρο σηματοδοτεί την επιστροφή των μικρών μας φίλων στα θρανία και μια σειρά ολοκαίνουργιοι τίτλοι για κάθε γούστο και ηλικία είναι εδώ για να δώσουν άρωμα και χρώμα στη νέα εποχή που ξεκινά και να μας βοηθήσουν να υποδεχτούμε τη νέα σχολική χρονιά με χαμόγελα!
Σας ευχόμαστε ένα όμορφο και δημιουργικό φθινόπωρο, γεμάτο ενδιαφέρουσες, συναρπαστικές αναγνώσεις!




















Αγαπητοί μας φίλοι,
Κάθε μήνα, τρεις τυχεροί θα έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν ένα βιβλίο πριν από την κυκλοφορία του! Αυτό τον μήνα, διαβάστε το βιβλίο της Λιάν Μοριάρτι, ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ.
Κάντε είσοδο και συμπληρώστε τα στοιχεία σας στη φόρμα και ίσως είστε εσείς ένας από τους τρεις τυχερούς που θα κερδίσουν ένα αντίτυπο ή e-book του διεθνούς bestseller ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ.
Ημ/νία λήξης: 30/09/2014







Δεν υπάρχουν σχόλια: