Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Πηγή Λυκούδη συνέντευξη στην Αρετή Κοκκίνου για το "Μουσικόραμα"

Μουσικόραμα

Το Μουσικόραμα είναι κοντά σας

logo mousikorama 60
mousikorama-likoudi 006 thumb100Το ταξίδι της ψυχής μέσα από μουσική.
«Στη μουσική υπάρχει η δύναμη που κρατά τη μνήμη της ύπαρξής μας ζωντανή. Αυτή η πίστη μου γέννησε την ανάγκη να υπηρετήσω τη μουσική μέσα από το δρόμο της σύνθεσης. Έτσι οδηγήθηκα στην πληρότητα που δίνει η δημιουργία, πληρότητα που χρόνο με το χρόνο μεγαλώνει».
Τα λόγια αυτά ανήκουν στην συνθέτιδα  Πηγή Λυκούδη, η οποία άρχισε την καριέρα της ως πιανίστα με διακρίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό . Την κέρδισε όμως η μουσική διδασκαλία και η σύνθεση.

Εξειδικευμένη σε θέματα παιδοψυχολογίας και μαθησιακών προβλημάτων στην μουσική, ασκεί διδακτική δραστηριότητα από το 1989, ενώ από το 1991 ξεκινά και η συνθετική της δουλειά.
Έχει μελοποιήσει με εξαιρετική μελωδικότητα και ευαισθησία έργα ελλήνων ποιητών και στιχουργών και από το 2004 μέχρι σήμερα παρουσιάζει το έργο της σε σειρά σημαντικών συναυλιών σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Αναμένεται σύντομα η επόμενη δισκογραφική της δουλειά σε στίχους του Φίλιππου Γράψα με ερμηνευτές την Ρίτα Αντωνοπούλου, τον Νίκο Καρακαλπάκη, την Μόρφω Τσαϊρέλη, τη Γεωργία Βεληβασάκη, τον Σπύρο Κλείσσα και τον Ανδρέα Σμυρνάκη.

__________________________________________________________
Περισσότερες συνεντεύξεις

Επισκεφτείτε το «Μουσικόραμα»
  Το "Μουσικόραμα" προτείνει για την έξοδό σας και είναι χορηγός επικοινωνίας στις εκδηλώσεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια: