Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ




ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ
«Τη Ρωμιοσύνη να την κλαις»: Έκθεση γελοιογραφίας του Κώστα Μητρόπουλου
Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014, στις 8 μ.μ.
Με αφορμή την έκδοση του λευκώματος του Κώστα Μητρόπουλου 1960-2015: Τα καλύτερά μας χρόνια σε 285 ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 12 Δεκεμβρίου 2014 έως τις 31 Ιανουαρίου 2015.
Ανοιχτή για το κοινό: Καθημερινά 9:00-21:00, Σάββατο 9:00-15:00.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
«Αν και διαφορετικοί, ταιριάζουμε!»
Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014, στις 7 μ.μ.
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 10-13 ετών με θέμα τη διαφορετικότητα, τη φιλία και τη συνεργασία με αφορμή τη σειρά παιδικών βιβλίων «Ρίκο και Όσκαρ» του Αντρέας Σταϊνχέφελ
Για παιδιά από 10-13 ετών
Ο Ρίκο είναι ένα παιδί ιδιομορφυΐα. Ο Όσκαρ ένα παιδί ιδιοφυΐα. Οι δυο τους κάνουν εξαιρετική παρέα! Στο σχολείο του Ρίκο χάνονται συνεχώς οι ασημένιες ξύστρες. Και στο σχολείο του Όσκαρ το ίδιο. Μόνο οι ασημένιες, όχι οι άλλες. Ποιος μπορεί να θέλει τόσες ξύστρες; Τι να τις κάνει; Ο Ρίκο και ο Όσκαρ συνεργάζονται για να συλλέξουν «στοιχεία» από τα «σημεία εξαφάνισης»: Ένα πατημένο στραγάλι, ένα κουμπί πουκαμίσου,
ένα καπάκι από στιλό, ένα μαύρο φτερό…
Όπως ο Ρίκο, όπως ο Όσκαρ, έτσι κι εγώ, έτσι κι εσύ, έχουμε ιδιαιτερότητες, είμαστε ξεχωριστοί! Έχουμε ευκολίες και δυσκολίες, έχουμε χαρίσματα και αδυναμίες. Όμως μαζί μπορούμε να λύσουμε τα πιο δύσκολα προβλήματα, να εξιχνιάσουμε τα μεγαλύτερα μυστήρια, ακόμα κι αυτό της ασημένιας ξύστρας!
Αξιοποιώντας τις τεχνικές του εκπαιδευτικού δράματος, με παιχνίδι ρόλων, κίνηση, αυτοσχεδιασμό, τα παιδιά γνωρίζουν τον Ρίκο και τον Όσκαρ, και συνεργάζονται για να λύσουν μυστήρια «κανονικά» αλλά και μυστήρια που ταλανίζουν τις ανθρώπινες σχέσεις.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει σχεδιάσει και πραγματοποιεί η ηθοποιός, σκηνοθέτρια και θεατροπαιδαγωγός Βαλεντίνα Παπαδημητράκη.
Το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο εκδηλώσεων της καμπάνιας για τα δικαιώματα του παιδιού που διοργανώνει το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι του Ευγένιου Τριβιζά
Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά από 4 ετών
Πόσο λαμπερό είναι το αστέρι στην κορυφή του χριστουγεννιάτικου δέντρου; Πώς θα καταφέρει ένα τόσο δα μικρό ποντικάκι να το φτάσει; Η παιδαγωγός Ζωή Τραντσίδου από την ομάδα «Μικρές Ιστορίες» περιμένει τους μικρούς μας φίλους για θεατρικό παιχνίδι και κατασκευές, σε μια δράση βασισμένη στο αγαπημένο χριστουγεννιάτικο παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά.
Για δηλώσεις συμμετοχής στις παιδικές εκδηλώσεις στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.



ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Γιορτινή βραδιά με αφορμή τη συλλεκτική έκδοση του αυτοβιογραφικού βιβλίου της Άλκης Ζέη Με μολύβι φάμπερ νούμερο δύο
Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014, από τις 7 το βράδυ
Ένα χρόνο μετά την έκδοση του αυτοβιογραφικού βιβλίου της Άλκης Ζέη και με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του σε ειδική συλλεκτική έκδοση, σας περιμένουμε σε μια βραδιά με καλή μουσική, κρασί, μεζέδες και γιορτινή διάθεση, για να ευχηθούμε όλοι μαζί καλές γιορτές και χρόνια πολλά στην αγαπημένη μας συγγραφέα.
Ελάτε να γιορτάσουμε όλοι.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Ένα ελατάκι για τον Τάκη του Ευγένιου Τριβιζά
Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014, στις 12:30 το μεσημέρι
Εικαστικό εργαστήριο με τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού
Για παιδιά από 4 ετών
Τι θα συνέβαινε αν μπορούσαμε να στολίσουμε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο όλο τον χρόνο; Με τι στολίδια θα το γεμίζαμε;
Η παιδαγωγός Ζωή Τραντσίδου από την ομάδα «Μικρές Ιστορίες» περιμένει τους μικρούς μας φίλους σε ένα εικαστικό εργαστήρι με τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού.
Για δηλώσεις συμμετοχής στις παιδικές εκδηλώσεις στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.



ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ του Aντρέας Κένιγκ
Χριστούγεννα!!
Ξανά Χριστούγεννα!!!
Πάλι Χριστούγεννα…
Όχι άλλα Χριστούγεννα!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ένα βιβλίο που κάτι μας θυμίζει. Ίσως τη μέρα της Μαρμότας και τον Bill Murray. Ίσως πάλι θυμίζει τη ζωή και την καθημερινότητα μας. Πόσες φορές δεν έχουμε ευχηθεί να ξαναζήσουμε μία αγαπημένη μας ημέρα; Και πόσες άλλες τη ζούμε χωρίς να το θέλουμε! Αυτή ακριβώς είναι η ιστορία του μικρού μας πρωταγωνιστή Μαξ. Εύχεται να έχει κάθε μέρα Χριστούγεννα. Δεν ξέρει όμως ότι η κάθε μέρα είναι ξεχωριστή και ότι η επανάληψη καταστρέφει τη μοναδικότητά της. Το ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ είναι ένα πολύ έξυπνο βιβλίο, μία αστεία ιστορία, που απευθύνεται τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες. Γιατί όλοι που και που σκέφτονται σαν παιδιά…
Αλίκη Ελευθεριάδου, Τμήμα Προώθησης Παιδικού Βιβλίου εκδόσεων Μεταίχμιο

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΥΡΗ ΓΑΤΑ ΠΑΕΙ…ΘΕΑΤΡΟ!
Η τελευταία μαύρη γάτα, το επίκαιρο όσο ποτέ διεθνές μπεστ σέλερ του Ευγένιου Τριβιζά, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο θέατρο, σε σκηνοθεσία Kώστα Γάκη, Αθηνάς Μουστάκα, Κωνσταντίνου Μπιμπή. Οι παραστάσεις με τη συμμετοχή δέκα νέων ταλαντούχων ηθοποιών και τη συνοδεία ζωντανής μουσικής επί σκηνής σε πρωτότυπες συνθέσεις του Κώστα Γάκη ξεκίνησαν στις 22 Νοεμβρίου στο Θέατρο Χορν. Μια παράσταση που αντλεί έμπνευση από διάφορα είδη θεάτρου, από το θέατρο σκιών, το μαύρο θέατρο, θεαματικές προβολές που κατακλύζουν μαγικά όλο τον σκηνικό χώρο και αλληλεπιδρούν με τους ηθοποιούς με παιχνιδιάρικο τρόπο.
Η ιστορία της Τελευταίας μαύρης γάτας είναι η ιστορία ενός ανελέητου διωγμού, μιας απελπισμένης αγάπης και μιας πικρής προδοσίας. Ο συγγραφέας πλάθει έναν μυθικό, αλλά πειστικό κόσμο με σκοτεινές δολοπλοκίες, αγωνιώδεις καταδιώξεις και σπαρταριστούς χαρακτήρες. Ο Ευγένιος Τριβιζάς, ο εθνικός μας παραμυθάς, αντιμετωπίζει τα παιδιά σαν ώριμους ανθρώπους με φαντασία, κρίση και ξεκάθαρη σκέψη.
Δείτε περισσότερα για την παράσταση ΕΔΩ.

ΣΤΑ ΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ
Βρείτε στα ράφια του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ το βιβλίο που θα συνοδεύσει εσάς και τους αγαπημένους σας τα φετινά Χριστούγεννα και περάστε τις γιορτές με την καλύτερη παρέα! Παρακάτω θα διαβάσετε μερικές από τις δικές μας προτάσεις.
Τα Χριστούγεννα της Μιμής της Νευρικής της Μέγκαν ΜακΝτόναλντ
Η περίοδος των χριστουγεννιάτικων διακοπών είναι η εποχή των δώρων και των θαυμάτων. Ενώ όμως η Μιμή συντάσσει λίστες δώρων κυριολεκτικά ατελείωτες, ο αδελφός της, ο Στάμος, έχει μία και μόνο επιθυμία: Χιονισμένα Χριστούγεννα. Θα πραγματοποιηθεί άραγε η ευχή του;
Για παιδιά από 8 ετών
Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη! του Κυριάκου Χαρίτου
Για χρόνια και χρόνια κάθε Χριστούγεννα, Μελομακάρονα και Κουραμπιέδες τρώγανε τα μουστάκια τους στον πιο αστείο πόλεμο του κόσμου... Μια μέρα όμως μια ξαφνική χιονοθύελλα τα άλλαξε όλα. Ο Φον Κουραμπιές, ο κόμης Μελομακαρόνης, μια νηστική αρκούδα, ένας ξενύχτης σκίουρος, ένας κηπουρός ονείρων, κι άλλοι πολλοί χαρακτήρες στην πιο αλλιώτικη χριστουγεννιάτικη περιπέτεια με δυο μεζούρες γέλιο και δύο φλιτζάνια γλύκα!
Το βιβλίο συνοδεύεται από CD που περιλαμβάνει αφήγηση του παραμυθιού από τον συγγραφέα και έξι πρωτότυπα τραγούδια σε μουσική Ανδρέα Κατσιγιάννη και στίχους Κυριάκου Χαρίτου.
Για παιδιά από 6 ετών
Ο Αϊ-Βασίλης στη φυλακή με τους 83 μικρούς αρουραίους του Ευγένιου Τριβιζά
Ενώ ο Αϊ-Βασίλης πλησιάζει µε το έλκηθρό του τη χιονισμένη πολιτεία, ούτε που φαντάζεται τι αναπάντεχες περιπέτειες τον περιμένουν, ούτε που περνάει από το μυαλό του ότι θα καταλήξει αλυσοδεμένος σε µια σκοτεινή φυλακή µε 83 περίεργους αρουραίους! Τι θα γίνει τώρα; Ποιος θα μοιράσει στα παιδιά τα δώρα;
Για παιδιά από 3 ετών
Χριστουγεννιάτικη Ιστορία
Η μαγευτική ιστορία του Καρόλου Ντίκενς ζωντανεύει από τους ήρωες της Disney. O τσιγκούνης και άπληστος Σκρουτζ δεν υποφέρει τα Χριστούγεννα και τους ανθρώπους που γιορτάζουν και χαίρονται. Όμως αυτή τη χρονιά, παραμονή των εορτών, θα δεχτεί μια επίσκεψη που θα αλλάξει τη μοίρα του. Θα καταφέρουν τα τρία Πνεύματα των Χριστουγέννων να τον μεταμορφώσουν σε καλό και συμπονετικό άνθρωπο;
Για παιδιά από 3 ετών
Δείτε όλα τα γιορτινά μας βιβλία ΕΔΩ.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
Στείλτε e-mail στο polychoros@metaixmio.gr (θέμα: ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ NEWSLETTER), σημειώνοντας το ονοματεπώνυμό σας και μπείτε στην κλήρωση για τρία αντίτυπα του βιβλίου Κάθε μέρα Χριστούγεννα. Ο διαγωνισμός θα λήξει τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 12 Δεκεμβρίου 2014 και οι τρεις νικητές θα ανακοινωθούν στο επόμενο . Θα πρέπει να παραλάβουν το δώρο τους από τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ έως τις 10 Ιανουαρίου 2015.
Οι τρεις τυχεροί του διαγωνισμού της προηγούμενης εβδομάδας που κερδίζουν το βιβλίο Υπόθεση Ρόζι του Graeme Simsion είναι:
1. Αφροδίτη Ελβανίδου
2. Μαρία Ζαφειροπούλου
3. Δημήτρης Χωριανόπουλος
Οι νικητές μπορούν να παραλάβουν το δώρο τους από τον Πολυχώρο με την επίδειξη της ταυτότητάς τους έως τις 31 Δεκεμβρίου 2014.

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS
Βρείτε μας στο facebook
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-21:00
Σάββατο: 09:00-15:00
Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: