Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Thessaloniki International Film Festival

FestivalNews #485
Η ταινία Τα Θαύματα της Αλίτσε Ρορβάχερ που τιμήθηκε με το Μεγάλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής στο 67o Φεστιβάλ Καννών 2014, προβάλλεται αυτή την εβδομάδα στο Ολύμπιον, ενώ στην αίθουσα Παύλος Ζάννας προβάλλεται η ταινία Party Girl των Μαρί Αματσουκελί, Κλερ Μπερζέ, Σαμουέλ Τεΐς, που άνοιξε την Επίσημη Επιλογή του τμήματος Ένα Κάποιο Βλέμμα του Φεστιβάλ των Καννών και κέρδισε τη Χρυσή Κάμερα. Παράλληλα, συνεχίζονται οι προβολές της ταινίας των αδερφών Νταρντέν, Δυο μέρες, μία νύχτα και του φιλμ Έκρηξη του Σύλλα Τζουμέρκα. Στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος προβάλλεται το ιστορικό ντοκιμαντέρ Γεγονότα στη Φώκαια 1914 των Ανιές Σκλάβου και Στέλιου Τατάκη. Η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης, μέσα από το αφιέρωμα Κλασικές Ευρωπαϊκές Ταινίες IV παρουσιάζει τέσσερις κλασικές ταινίες που η καθεμιά, με το δικό της ξεχωριστό τρόπο, αποτελεί σημείο αναφοράς στο ευρωπαϊκό σινεμά
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (4-10/12/2014)
ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ
Αλίτσε Ρορβάχερ, Ιταλία - Ελβετία - Γερμανία, 2014
  PARTY GIRL
Μαρί Αματσουκελί, Κλερ Μπερζέ, Σαμουέλ Τεΐς
Γαλλία, 2014
  ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ, ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ
Ζαν-Πιέρ Νταρντέν, Λυκ Νταρντέν
Βέλγιο-Γαλλία-Ιταλία-Ολλανδία
2014
  ΕΚΡΗΞΗ (A BLAST)  Σύλλας Τζουμέρκας, Ελλάδα-Γερμανία-Ολλανδία, 2014
 
 
 
Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης
Αλέν Ρενέ, Αντρέι Ζουλάφσκι, Ντούσαν Μακαβέγιεφ, Λουκίνο Βισκόντι: Τέσσερις διακεκριμένοι δημιουργοί που σφράγισαν με το έργο τους τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο, βρίσκονται στο προσκήνιο αυτή την εβδομάδα στην Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης. Αφορμή, το αφιέρωμα Κλασικές Ευρωπαϊκές Ταινίες IV που πραγματοποιείται από τις 4 έως τις 7 Δεκεμβρίου στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος. 
 
Προβολή της ταινίας Γεγονότα στη Φώκαια 1914
Δύο μήνες πριν την κήρυξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου ο ελληνικός πληθυσμός σε όλα τα παράλια της Μικράς Ασίας αναγκάζεται να εγκαταλείψει τα σπίτια του και τις περιουσίες του και να βρει καταφύγιο στην Ελλάδα, μετά από απρόκλητες επιθέσεις ατάκτων τουρκικών ομάδων. Το ιστορικό ντοκιμαντέρ των Ανιές Σκλάβου και Στέλιου Τατάκη Γεγονότα στη Φώκαια 1914 προσφέρει στους απογόνους των προσφύγων, 100 χρόνια μετά το διωγμό, την ιστορική τεκμηρίωση των γεγονότων. 
 
Τα μαγικά μαξιλάρια του Ευγένιου Τριβιζά
Το έργο του Ευγένιου Τριβιζά  Τα μαγικά μαξιλάρια παρουσιάζει η Παιδική – Νεανική Σκηνή του Νέου Θεάτρου Θεσσαλονίκης στο «Ολύμπιον» κάθε Κυριακή και τις καθημερινές για σχολεία.
Πληροφορίες : 6977 445161 & 2310 222299

Δεν υπάρχουν σχόλια: