Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

ΑΙΧΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ - τεύχος 12

Metaixmio 
Αιχμές #12 από το Μεταίχμιο, τον Πολυχώρο, το Οξυγόνο 2/2/2015
www.metaixmio.gr
 
Τα νέα μας
Οι αναγνώστες μας θα έχουν το προνόμιο να διαβάσουν πρώτοι βιβλία που αναμένεται να κυκλοφορήσουν στο εξωτερικό, καθώς και έργα του που δεν έχουν εκδοθεί ποτέ έως τώρα στα ελληνικά. Τον Ιούνιο έρχονται τα δύο πρώτα βιβλία.
Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας παρουσιάζουν το ολοκαίνουργιο site τους, όπου οι νεαροί αναγνώστες θα βρουν πολλές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες και πλούσιο υλικό για ό,τι αφορά τη νεανική λογοτεχνία.
Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ στηρίζουν και σας προτείνουν το IΝ-EDIT (International Music Documentary Film Festival), που επιστρέφει στην Ελλάδα αυτό τον Φλεβάρη! Από τις 19 μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου 2015 το IΝ-EDIT GREECE θα παρουσιάσει στο κοινό της Αθήνας ό,τι καλύτερο έχει να δείξει η παραγωγή μουσικού ντοκιμαντέρ των τελευταίων χρόνων.
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Πολλά και σημαντικά βιβλία θα κυκλοφορήσουν το πρώτο εξάμηνο του 2015, έως τον Ιούνιο. Δείτε αναλυτικές πληροφορίες.

«ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ» ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΑ Α. ΝΑΡ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ

Μια πρωτότυπη ποδοσφαιρική βραδιά πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιανουαρίου 2015 στον ΙΑΝΟ, με τη μπάλα να παίζεται αυτή τη φορά στην εξέδρα. Ο Λέων Α. Ναρ και άλλοι διακεκριμένοι ομιλητές συμμετείχαν σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση για τη σχέση του ποδοσφαίρου με τον λαϊκό πολιτισμό.
Πολυχώρος
Από την Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου έως και το Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2015, σας περιμένουμε με προσφορές από μια μεγάλη γκάμα βιβλίων μας για μικρούς και μεγάλους σε τιμές έκπληξη!
Οξυγόνο
Αυτό τον Φεβρουάριο δηλώστε συμμετοχή στον κύκλο εργαστηρίων δημιουργικής γραφής για νέους που πραγματοποιείται στο ΟΞΥΓΟΝΟ. Ελάτε να εξερευνήσουμε τον μαγικό κόσμο της λογοτεχνίας, να μάθουμε τα μυστικά, την τέχνη και τις τεχνικές της συγγραφής. Ελάτε να μετατρέψουμε τις ιδέες μας σε λέξεις, να βάλουμε τις λέξεις σε σειρά και να σκαρφιστούμε τις δικές μας ευφάνταστες ιστορίες. Ελάτε να γράψουμε!
Πείτε μας τη γνώμη σας.
Οι εκδηλώσεις μας
Η Αθηνά Χατζή παρουσιάζει στην Πάτρα το νέο της συγκλονιστικό μυθιστόρημα Η θάλασσα έφυγε, την Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015, στις 8 μ.μ., στο θέατρο ΛΙΘΟΓΡΑΦΕΙΟΝ.


     
Ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος συναντά τους αναγνώστες του και συζητά μαζί τους για το έργο του, την Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2015, στις 7:30 μ.μ, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίου Δημητρίου. Τον «ανακρίνει» ο δημοσιογράφος Μανώλης Αναγνωστάκης.

Δείτε περισσότερα…
  Δείτε περισσότερα…
Το Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2015 η Μαίρη Κόντζογλου θα επισκεφτεί την Κοζάνη για να παρουσιάσει το νέο της μυθιστόρημα με τίτλο Τα Παλιά Ασήμια. Μια ιστορία για τις αλησµόνητες πατρίδες και τους αλησµόνητους έρωτες.
     
Την Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015, στις 7:30 μ.μ., στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται παρουσίαση του μυθιστορήματος της Τατιάνας Αβέρωφ Δέκα ζωές σε μία. Ελάτε να γνωρίσετε την άγνωστη ζωή του πολιτικού Ευάγγελου Αβέρωφ-Τοσίτσα μέσα από τη ματιά της κόρης του.

Δείτε περισσότερα…
  Δείτε περισσότερα…
Νέες κυκλοφορίες
Μποστ

Η ΦΑΥΣΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ

Ένα έργο βαθύτατα πολιτικό που, αν και δίνει την εντύπωση μιας απλής ανώδυνης σάτιρας, έγινε ένα από τα δημοφιλέστερα της σύγχρονης νεοελληνικής δραματουργίας. Οι υπόλοιπες ιστορίες που συμπεριλαμβάνονται στην έκδοση διατηρούν τον αμίμητο και ιδιαίτερα σαρκαστικό τόνο του συγγραφέα.
     
Marc Roche

ΟΙ BANKSTERS
Ταξίδι στον κόσμο των καπιταλιστών φίλων μου

Η εξομολόγηση ενός προσήλυτου του καπιταλισμού ο οποίος έχασε την πίστη του. ‘Ένα αιχμηρό έργο που περιγράφει την ενισχυόμενη αστάθεια των αγορών και αποκρυπτογραφεί το καζίνο στο οποίο έχει εξελιχθεί ο χρηματιστηριακός πλανήτης.
12,20 € 10,98 €


  15,50 € 13,95 €


Camilla Lackberg

ΑΓΓΕΛΟΣ ΘΑΝΑΤΟΥ

Στη νέα περιπέτεια του Πάτρικ και της Ερίκα μια οικογένεια εξαφανίζεται από το σπίτι της και η αστυνομία κατορθώνει να βρει μόνο την ενός έτους κόρη, την Έμπα. Έπειτα από χρόνια, όταν η Έμπα επιστρέφει στο νησί, θα πέσει θύμα εμπρησμού. Η έρευνα για τον εμπρησμό θα φέρει στην επιφάνεια ευρήματα που σχετίζονται με την παλιά υπόθεση και τότε το κυνήγι ενός αδίστακτου δολοφόνου ξεκινά…
     
Alexander Soderberg

Ο ΑΛΛΟΣ ΓΙΟΣ

Το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας του Ανδαλουσιανού φίλου με πρωταγωνίστρια τη Σοφί Μπρίνκμαν που χαρακτηρίστηκε η γυναικεία εκδοχή του Νονού. Η Σόφι συνδέεται άθελά της με την οργάνωση του αρχιμαφιόζου Χέκτορ Γκουσμάν, φίλου και ασθενή της. Πολύ γρήγορη πλοκή, διαρκείς ανατροπές και κοσμπολίτικο σκηνικό σε ένα κινηματογραφικό θρίλερ χωρίς ξεκάθαρα καλούς και κακούς χαρακτήρες.

18,80 € 16,92 €


  16,60 € 14,94 €


Best Sellers
 

Paul Auster
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ
    Ian Rankin
ΑΓΙΟΣ Ή ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ;
  Jo Nesbο
ΟΙ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ
Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου
Στις 4 Φεβρουαρίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, μιας ασθένειας που είναι υπεύθυνη για το θάνατο 7 εκατομμυρίων ανθρώπων κάθε χρόνο. Η Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου (UICC), που εκπροσωπεί 280 οργανώσεις σε 90 χώρες του κόσμου. Η εκστρατεία ενημέρωσης κάθε χρόνο στις 4 Φεβρουαρίου δίνει έμφαση στην πρόληψη και στη διαπίστωση ότι το 43% των καρκίνων μπορούν να αποφευχθούν.

Σιντάρτα Μούκερτζι
Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ
Βιογραφία του καρκίνου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου διαβάστε το βιβλίο Η μεγάλη ασθένεια,  του Καθηγητή Ιατρικής Σιντάρτα Μούκερτζι. Το βραβευμένο με Pulitzer έργο του Μούκερτζι αποτελεί μια συναρπαστική, βαθιά ανθρώπινη «βιογραφία» του καρκίνου, από τις πρώτες τεκμηριωμένες εμφανίσεις του χιλιάδες χρόνια πριν μέχρι τις μέρες μας. Ένα σαρωτικό έπος όπου πρωταγωνιστούν λαμπροί ερευνητές, εμμονές, ριζικά νέες θεραπείες, ενθαρρυντικές επιτυχίες και τραγικές αποτυχίες, καθώς και ο αδυσώπητος αγώνας επιστημόνων και ασθενών ενάντια σε έναν εξίσου αδυσώπητο, πανούργο και απροσδιόριστο εχθρό.

feedback
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ    Ιπποκράτους 118, 11472 – Αθήνα / Τ.Θ. 21001, 114 10 Αθήνα / Τ. 211 300 3500 / F. 211 300 3562 / www.metaixmio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: