Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

ARCTUROS News

Η Ζωή έρχεται στις οθόνες σας

Η Ζωή είναι το θέμα της νέας διαφημιστικής καμπάνιας του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ που θα βγει στις οθόνες της τηλεόρασης, στον γραπτό τύπο, το ραδιόφωνο και το διαδίκτυο. Το κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας επικοινωνίας με τίτλο «WILD» είναι ότι η άγρια Ζωή είναι κομμάτι της ζωής μας και πρέπει να επιστρέψει στο φυσικό της περιβάλλον. Δημιουργός της καμπάνιας είναι η έμπειρη ομάδα της ATTP, η εταιρία που εδώ και 8 χρόνια σχεδιάζει και δημιουργεί την επικοινωνία του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Σύντομα στις οθόνες σας!
Δωρεάν μεταφορικά για αγορές από το eshop του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ

Κάντε τις αγορές σας από το ηλεκτρονικό κατάστημα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και επωφεληθείτε της προσφοράς για δωρεάν μεταφορικά για μία εβδομάδα! Αγοράστε μέχρι και την επόμενη Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου, τα αγαπημένα σας προϊόντα και ενισχύστε το έργο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ κι εμείς σας κάνουμε δώρο τα έξοδα μεταφοράς.
Κάντε τις αγορές σας από το eshop Έφυγε από τη ζωή ο Φίλιππος

Πριν από λίγες ημέρες έφυγε από τη ζωή ο Φίλιππος, ένα από τα πρώτα σκυλιά που φιλοξενήθηκαν στο Κέντρο Αναπαραγωγής και Επαναδιάδοσης του ελληνικού ποιμενικού. Έζησε στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ 15 χρόνια, χωρίς ποτέ να παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα στην υγεία του. Ήταν πολύ φιλικός και κοινωνικός, λάτρευε τις βόλτες με το λουρί, ιδιαίτερα με τη συντροφιά της Λίζας ή της Λέαινας. Ήταν ένα από τα πιο αγαπητά σκυλιά του Κέντρου.
Μεγάλο ενδιαφέρον για τον ελληνικό ποιμενικό στη Zootechnia 2015

O ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ έδωσε το παρόν στην έκθεση ZOOTECHNIA 2015 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης παρουσιάζοντας το πρόγραμμα Αναπαραγωγής και Επαναδιάδοσης Ελληνικού Ποιμενικού. Το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν πολύ μεγάλο, καθώς ήθελαν να γνωρίσουν περισσότερα για την αρχαία φυλή και τις δυνατότητες συμμετοχής των κτηνοτρόφων στο πρόγραμμα. Τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ φιλοξένησε στην έκθεση η Royal Canin, η εταιρεία που στέκεται αρωγός παρέχοντας τις τροφές για τους γεννήτορες και τα κουτάβια στο Κέντρο.
Τα παιδιά γράφουν το ηλεκτρονικό βιβλίο της Ζωής

Συνεχίζεται στις βιβλιοθήκες του Δημου Θεσσαλονίκης το πρόγραμμα του NOUS ψηφιακή μάθηση το οποίο απευθύνεται σε μαθητές Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι μαθητές αφού διδάσκονται την ιστορία της Ζωής και τους κινδύνους που θα αντιμετωπίσει όταν επιστρέψει στη φύση, δημιουργούν ένα ηλεκτρονικό βιβλίο. Ήδη έχουν δημιουργηθεί τρία ηλεκτρονικά βιβλία. Το επόμενο ραντεβού είναι την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου στην Παιδική Βιβλιοθήκη Δελφών (Δελφών 208 & Ορεστιάδος 3, τηλ. 2310 324090) στις 10.00.
Δείτε φωτογραφίες και τα βιβλία που έχουν φτιάξει τα παιδιά  

Ανησυχητική υποβάθμιση του περιβάλλοντος στο νέο κυβερνητικό σχήμα

Με κοινή ανακοίνωσή τους οχτώ περιβαλλοντικές ΜΚΟ εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την υποβάθμιση του περιβάλλοντος στη νέα Κυβέρνηση που πλέον αποτελεί μέρος του γιγάντιου Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις εκφράζουν την ανησυχία τους για την ενδεχόμενη απώλεια σημαντικών περιβαλλοντικών κεκτημένων, τα οποία τα τελευταία χρόνια εξασφάλιζαν μια σχετική ανεξαρτησία της περιβαλλοντικής πολιτικής από τις παραγωγικές δραστηριότητες με τον σαφή διοικητικό διαχωρισμό των αδειοδοτούμενων από τους αδειοδοτούντες, και μακριά από κάθε συντεχνιακή λογική. Διαβάστε περισσότερα
Το πρόγραμμα «Δάσος: Πηγή νερού ζωής» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς

Η παιδαγωγική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ βρέθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς όπου και παρουσίασε το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Δάσος: Πηγή νερού ζωής» σε παιδιά ηλικίας 8-12 ετών. Στη συνέχεια ακολούθησε εργαστήρι δημιουργικής γραφής βασισμένο στο κείμενο του προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: