Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

 
FestivalNews #503
Η ελληνική κρίση και οι προσπάθειες για την υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων τέθηκαν στο επίκεντρο της ημερίδας με τίτλο "Εδώ Έξω¨ που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2015, στο Ολύμπιον, στο πλαίσιο του 17ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα. Στο πάνελ των ομιλητών - τους οποίους καλωσόρισε ο διευθυντής του Φεστιβάλ Δημήτρης Εϊπίδης -  συμμετείχαν οι: Σπύρος Πέγκας (Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων ως εκπρόσωπος του δήμου Θεσσαλονίκης, μέλος του ΔΣ του ΦΚΘ), Ελίζαμπετ Μαριάνοβιτς Κρόνβαλ και Μάρτα Νταουλιούτε (σκηνοθέτιδες του ντοκιμαντέρ Τεκμήριο της κρίσης: οδηγός επιβίωσης, που πραγματοποιεί διεθνή πρεμιέρα στο 17ο ΦΝΘ), Θέκλα Μαλάμου (εκπρόσωπος της δράσης «Caravan Project») και Άννα Μαρία Κοσμόγλου (εκπρόσωπος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος).
 
 
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015, στο πλαίσιο του 17ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, οι σκηνοθέτες Μάγκνους Γκέρτεν (Κάθε πρόσωπο έχει όνομα), Κάσπερ Φερκάικ (Ο άνθρωπος της πλατείας), Ευαγγελία Κρανιώτη (Εξωτικά, ερωτικά κτλ) και Μαξιμίλιαν Χάσλμπεργκερ (Οι ανθρωπιστές).
  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015, στο πλαίσιο του 17ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, οι σκηνοθέτες Ντελφίν Φεντορόφ (Μετά από μας, μόνο καμένη γη), Αρνό Γκαϊγιάρ (Ικαρία) και Ματέο Γκαλιάρντι (Μια πυρηνική ιστορία).
 
 
 
 
Ανοιχτή συζήτηση Χούμπερτ Ζάουπερ
(Παύλος Ζάννας, Παρασκευή 20 Μαρτίου, 13.30. Είσοδος ελεύθερη με έκδοση μηδενικού εισιτηρίου)
Ο καταξιωμένος Αυστριακός σκηνοθέτης Χούμπερτ Ζάουπερ θα πραγματοποιήσει ανοιχτή συζήτηση με το κοινό κατά την οποία θα μιλήσει για το πώς προσεγγίζει το ντοκιμαντέρ αλλά και για τις εμπειρίες που έχει αποκομίσει από τα ταξίδια του στην Αφρική.
 
Περιφερειακές εκδηλώσεις
Σε αυτό το ξεχωριστό κινηματογραφικό ταξίδι έχουν προστεθεί νέοι προορισμοί, νέες στάσεις, αγκαλιάζοντας και προορισμούς που οι εικόνες και τα μηνύματα φτάνουν πιο δύσκολα όπως σε σωφρονιστικά καταστήματα και ιδρύματα αγωγής, ξεκινώντας από τη Βόρεια Ελλάδα, τη Μακεδονία και τη Θράκη και φτάνοντας μέχρι την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Οι Περιφερειακές Εκδηλώσεις αποτελούν τη δική μας προσφορά στους θεατές ολόκληρης της χώρας με τους οποίους μοιραζόμαστε ένα κοινό πάθος για τις εικόνες, μια κοινή αγάπη για το σινεμά.
Πάρτυ DocMarket
Παρασκευή 20/3, 22:30
Φρειδερίκο, αγάπη μου (Ολύμπου 87)

Δεν υπάρχουν σχόλια: