Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Οι συντάξεις «πνίγουν» τον ΕΟΠΥΥ

  logo newsletter
 
 

Οι συντάξεις «πνίγουν» τον ΕΟΠΥΥ

Τρόπους αύξησης της ροής των χρημάτων από τα ασφαλιστικά ταμεία προς τον ΕΟΠΥΥ αναζητάει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος σήμερα συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας, με τη συμμετοχή όλης της πολιτικής ηγεσίας του ΥΥΚΑ, εκπροσώπων των Ασφαλιστικών Ταμείων και του ΕΟΠΥΥ. Τι συζητήθηκε;
Περισσότερα

Τέλος στους «αιώνιους» των επιτροπών και στις «ξεχασμένες» κυρώσεις

Σε «συμμάζεμα» των Επιτροπών Υγείας προχωράει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, που παράλληλα έδωσε εντολή για εκτέλεση των αποφάσεων επιβολής κυρώσεων σε φαρμακευτικές εταιρείες και φαρμακεία.
Περισσότερα

Απίστευτη ταλαιπωρία για τους θαλασσαιμικούς στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

Τα “βασανιστήρια του Ταντάλου” τραβούν οι ασθενείς με μεσογειακή αναιμία στο Ιππoκράτειο Θεσσαλονίκης, που υποχρεώνονται σε πολύωρη ορθοστασία για τη θεώρηση του εισιτηρίου τους πριν από κάθε μετάγγιση.
Περισσότερα

Νέα αγωγή 110 εκατ. δολ. για φυλετική διάκριση κατά της Novartis στις ΗΠΑ

Αγωγή ύψους 110 εκατ. δολ. κατατέθηκε σε μονάδα της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας Novartis, με την κατηγορία συστηματικής άρνησης ευκαιριών αμοιβής και ανέλιξης σε εργαζόμενες γυναίκες.
Περισσότερα

Επιτυχία σε νέο πειραματικό φάρμακο της AstraZeneca

Με επιτυχία στέφθηκε σε δύο μελέτες Φάσης III τελικού σταδίου το νέο πειραματικό φάρμακο PT003 για χρόνια ασθένεια των πνευμόνων της AstraZeneca, ενισχύοντας τις ελπίδες ανάπτυξης του αναπνευστικού αγωγού της φαρμακευτικής εταιρείας.
Περισσότερα

Apps Awards 2015: Λήγει στις 20/3 η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων

Μια ημέρα απομένει για να υποβάλετε την υποψηφιότητά σας στα βραβεία Apps Awards 2015! Προθεσμία υποβολής μέχρι αύριο 20/3/2015 στο appsawards.ethosevents.eu.
Περισσότερα

Άγριος ξυλοδαρμός ειδικευόμενης στο "Βοστάνειο" - Αυξάνονται τα κρούσματα βίας καταγγέλλουν οι γιατροί

Έγινε κι αυτό! Ειδικευόμενη παιδίατρος στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης τις «άρπαξε» για τα καλά από συγγενή παιδιού, μπροστά στα έντρομα βλέμματα συναδέλφων της και ασθενών. Το περιστατικό καταδικάζει η Κίνηση Νέων Γιατρών, "κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου" για την εξευτελιστική κατάσταση του ΕΣΥ. 
Περισσότερα

ΙΚΑ-ΕΤΑΜ: Έως 3 μήνες η αναμονή για επανεξέταση στα ΚΕΠΑ – Μεμονωμένες οι καθυστερήσεις

Διαφορετική άποψη για τους ρυθμούς και τον τρόπο λειτουργίας των ΚΕΠΑ από εκείνη των ΑμεΑ, έχει η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, η οποία υποστηρίζει ότι ο χρόνος αναμονής για εξέταση κι επανεξέταση από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες σήμερα είναι ο ιδανικότερος που θα μπορούσε.
Περισσότερα

ΠΝΕΥΜΩΝ: Χαρίστε την ανάσα σας

Φουσκώστε ένα πορτοκαλί μπαλόνι και χαρίστε την ανάσα σας για καλό σκοπό, προτρέπει η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΠΝΕΥΜΩΝ», που περιλαμβάνει και τη διενέργεια μελετών για τον υπολογισμό του κόστους άσθματος και της ΧΑΠ. Ο περιορισμός του καπνίσματος είναι κρίσιμος, αφού αποτελεί την κύρια αιτία πρόκλησης αναπνευστικών προβλημάτων, ανάμεσα τους καρκίνος και ΧΑΠ, προειδοποιούν οι επιστήμονες.
Περισσότερα

Επίσχεση εργασίας προαναγγέλλουν οι γιατροί στο Νοσοκομείο Νίκαιας

Την πρόθεσή τους να απέχουν από τα καθήκοντά τους, από τις 23/3, εκφράζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί του Γενικού Κρατικού Νικαίας, με απόφαση που έλαβαν σε πρόσφατη συνέλευσή τους.
Περισσότερα

Μπασκόζος στον ΠΟΥ: Στόχος η δημιουργία ολοκληρωμένης ΠΦΥ

Υπέρ της καθολικής και ισότιμης πρόσβασης όλων στην Υγεία τάχθηκε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας κατά την παρέμβασή του στην 1η  Υπουργική Διάσκεψη του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την Παγκόσμια Δράση κατά της Άνοιας.
Περισσότερα

Βλασταράκος: Η ποινικοποίηση της ιατρικής πράξης οδηγεί σε επικίνδυνα "μονοπάτια"

«Όχι» στην ποινικοποίηση της ιατρικής πράξης λέει ο Πρόεδρος του ΠΙΣ Μιχάλης Βλασταράκος, με αφορμή την καταδίκη ειδικευόμενων γιατρών στην Κρήτη για το θάνατο μιας 16χρονης ασθενούς.
Περισσότερα

Κρίσιμη κατάσταση ασθενούς με Έμπολα

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ένας Αμερικανός εργαζόμενος στον τομέα της υγείας, που έχει επιβεβαιωθεί ότι έχει προσβληθεί από τον ιό Έμπολα, ενώ ένας δεύτερος μεταφέρθηκε στην απομόνωση καθώς παρουσίασε ανησυχητικά συμπτώματα.
Περισσότερα

Στα Ιωάννινα και στο Μέτσοβο οι Γιατροί του Κόσμου στις 19-22/3

Δύο ακόμη πόλεις της ελληνικής υπαίθρου θα επισκεφθούν οι Κινητές Μονάδες των Γιατρών του Κόσμου, προκειμένου να προσφέρουν γυναικολογικό, παιδιατρικό και οφθαλμολογικό διαγνωστικό έλεγχο σε γυναίκες και παιδιά, αλλά και σε ευπαθή πληθυσμό.
Περισσότερα

Νέα μελέτη αμφισβητεί πως οι συντηρητικοί είναι πιο ευτυχισμένοι

Αρκετές μελέτες μέχρι σήμερα, τόσο στην Αμερική, όσο και στην Ευρώπη, είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι, σε γενικές γραμμές, οι συντηρητικοί στις πολιτικές και κοινωνικές απόψεις τους άνθρωποι εμφανίζονται πιο ικανοποιημένοι και ευτυχισμένοι στη ζωή τους, σε σχέση με όσους έχουν πιο προοδευτικές και φιλελεύθερες ιδέες.
Περισσότερα

ΙΑΣΩ Παίδων: Προσφορά στο εργαστήριο μελέτης διαταραχών αναπνοής στον Ύπνο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου (21 Μαρτίου), το ΙΑΣΩ Παίδων παρέχει τη δυνατότητα επίσκεψης σε Εξειδικευμένη Παιδίατρο με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των γονιών για τη σημασία του ποιοτικού ύπνου των παιδιών τους και τις πιθανές συνέπειες του ροχαλητού και του συνδρόμου άπνοιας στον ύπνο.
Περισσότερα

La Roche – Posay: Βρεφική προστασία από τον ήλιο

Γνωρίζατε ότι το 50% με 80% των βλαβών του δέρματος που σχετίζονται με τις ακτίνες UV, συμβαίνει κατά την παιδική και την εφηβική ηλικία;
Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: