Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

 
FestivalNews #506
H αυλαία του 17ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα έπεσε με την απονομή των βραβείων της διοργάνωσης, το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015, στο Ολύμπιον. Ο διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Εϊπίδης υπογράμμισε στον χαιρετισμό του: «Παρά τις αντιξοότητες της εποχής και τις δεινές οικονομικές συνθήκες, το ντοκιμαντέρ στέκει δυναμικά και εξελίσσεται. Η καταγραφή της πραγματικής ζωής μέσα από τον φακό είναι το μέσο που γίνεται όλο και πιο δημοφιλές. Όλο και πιο αναγκαίο». Αναφερόμενος στις ταινίες της φετινής διοργάνωσης είπε ότι «αντικατοπτρίζουν αυτή την ανάγκη για ενημέρωση και επικοινωνία και οι δημιουργοί μας προσφέρουν τη λύση. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε να φιλοξενήσουμε μερικούς από αυτούς εδώ στη Θεσσαλονίκη. Στην πόλη που καθιερώθηκε πια ως σταθμός στον παγκόσμιο κινηματογραφικό χάρτη». Ο κ. Εϊπίδης ευχαρίστησε θερμά το κοινό που «στάθηκε στις ουρές, κατέκλυσε τις αίθουσες και ξεπέρασε τους 50.000 θεατές μέχρι και σήμερα», καθώς και «τους καταπληκτικούς μας εθελοντές και τους συνεργάτες μου που δούλεψαν και φέτος σκληρά για την επιτυχία της διοργάνωσης. 
 
Δείτε στο ΟΛΥΜΠΙΟΝ (23-25/03/2015)
Η ΜΑΧΑΙΡΙΑ
Φατίχ Ακίν
Γερμανία - Γαλλία - Πολωνία - Ιταλία - Καναδάς - Τουρκία, 2014
  ΜΙΛΑΝΤ - Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΟΥ...
Μενέλαος Καραμαγγιώλης
Ελλάδα, 2015
 
 
 
 
16ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου 
Η επιτυχημένη συνεργασία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης συνεχίζεται και φέτος στο πλαίσιο του 16ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας, το οποίο μετά την Αθήνα (19 έως 25 Μαρτίου 2015) «ταξιδεύει» στη Θεσσαλονίκη από τις 26 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου 2015, στην αίθουσα Ολύμπιον.
 
Περιφερειακές εκδηλώσεις
Σε αυτό το ξεχωριστό κινηματογραφικό ταξίδι έχουν προστεθεί νέοι προορισμοί, νέες στάσεις, αγκαλιάζοντας και προορισμούς που οι εικόνες και τα μηνύματα φτάνουν πιο δύσκολα όπως σε σωφρονιστικά καταστήματα και ιδρύματα αγωγής, ξεκινώντας από τη Βόρεια Ελλάδα, τη Μακεδονία και τη Θράκη και φτάνοντας μέχρι την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Οι Περιφερειακές Εκδηλώσεις αποτελούν τη δική μας προσφορά στους θεατές ολόκληρης της χώρας με τους οποίους μοιραζόμαστε ένα κοινό πάθος για τις εικόνες, μια κοινή αγάπη για το σινεμά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: