Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

ARCTUROS News




Επέστρεψε στη φύση η μικρή Ζωή

Την ευκαιρία να ζήσει ξανά ως ελεύθερη αρκούδα στη φύση έχει η Ζωή. Η ορφανή αρκούδα, έπειτα από φροντίδα 10 μηνών από τους ειδικούς του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, επέστρεψε στο φυσικό της περιβάλλον. Η επιστημονική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, με την πολύτιμη συνδρομή των καθηγητών της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, Νατάσας Κομνηνού και Γιώργου Καζάκου, ολοκλήρωσε με επιτυχία την επανένταξη της Ζωής στη φύση. Η επιχείρηση διήρκεσε αρκετές ώρες και πραγματοποιήθηκε υπό δύσκολες συνθήκες εξαιτίας της έντονης χιονοκάλυψης στη δασική περιοχή στην οποία μεταφέρθηκε.
Διαβάστε περισσότερα Οι αρκούδες στο Καταφύγιο ξύπνησαν και υποδέχονται την Άνοιξη

Βρισκόμαστε στο κατώφλι της Άνοιξης και το ξύπνημα των αρκούδων από το χειμέριο ύπνο μας το πιστοποιεί. Μπορεί φέτος λόγω συχνής χιονόπτωσης να καθυστέρησε το ξύπνημα σε σύγκριση με προηγούμενα χρόνια, όμως οι εννιά αρκούδες που ζουν στο Καταφύγιο της Καφέ Αρκούδας στο Νυμφαίο έχουν ξυπνήσει και ήδη κάνουν τα πρώτα τους βήματα έξω από τις φωλιές τους. Από το Σάββατο 21 Μαρτίου, που θεωρείται και η πρώτη μέρα της Άνοιξης, το Καταφύγιο ανοίγει και πάλι τις πόρτες του για να υποδεχθεί τους επισκέπτες και να ξεναγηθούν στα μυστικά της άγριας ζωής! Οι επισκέπτες μπορούν από αυτό το Σάββατο, 21 Μαρτίου, να επισκέπτονται το Καταφύγιο καθημερινά (εκτός Τετάρτης) και Σαββατοκύριακα 10.00-16.30 (Ώρες ξεναγήσεων: 10.00, 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00, 16.00, 16.30). Ανοικτοί κάθε Σαββατοκύριακο και αργία θα είναι και οι άλλοι δύο χώροι του Περιβαλλοντικού Κέντρου, το Καταφύγιο του Λύκου στην Αγραπιδιά Φλώρινας (ώρες λειτουργίας 10.00-16.30) και το Κέντρο Ενημέρωσης για την Αρκούδα στη Νίκειο Σχολή στο Νυμφαίο. Περισσότερες πληροφορίες για τους επισκέπτες και ραντεβού για τα σχολεία στο στο 23860 41500.
Διαβάστε περισσότερα Νέες λαμπάδες από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ

Λαμπάδες ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ για λαμπρή φύση και γιορτή! Φέτος για τις λαμπάδες σας επιλέξτε τις χειροποίητες λαμπάδες του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ που υποστηρίζουν την άγρια ζωή, την ελληνική φύση και το περιβάλλον. Θα τις βρείτε σε τρία διαφορετικά σχέδια και δύο χρώματα (ροζ και γαλάζιο). Οι λαμπάδες είναι από χειροποίητο αρωματικό κερί και κρεμαστό στολίδι πάνινο ή ξύλινο αρκουδάκι. Τιμή: 10€
Δείτε τις λαμπάδες στο eshop
Το νέο tv spot του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ κυκλοφόρησε

Το νέο tv spot του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ με τίτλο "WILD" κυκλοφόρησε και προβάλλεται στο εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο! Η έμπνευση ανήκει στην έμπειρη δημιουργική ομάδα της ATTP Advertising της εταιρείας που εδώ και εννιά χρόνια υποστηρίζει ενεργά το έργο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Η ATTP ακολούθησε το «ταξίδι» της Ζωής και δημιούργησε την καμπάνια για την οποία ένωσαν τις δυνάμεις τους η εταιρία παραγωγής Parasol, ο σκηνοθέτης John Mitropoulos, η Music For Ads που είχε την μουσική επιμέλεια, οι Greggy K & Ren με το «άγριο» κομμάτι Get Me To The World On Time, ο Μάριος Θεολόγης με τα illustrations και η Μελίνα Αυγερινού του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, μία από τους δύο φροντιστές της Ζωής που ερμήνευσε την άγρια πλευρά της Ζωής! Όλες οι εταιρίες εργάστηκαν στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής ευαισθησίας και της κοινωνικής ευθύνης τους και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα.
Δείτε το νέο tv spot
Το βιβλίο της Ζωής στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης

Αυτή την Πέμπτη και κάθε Πέμπτη του Μαρτίου γράφουμε το βιβλίο της Ζωής στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης! Η δράση πραγματοποιείται από το NOUS ψηφιακή μάθηση κάθε Πέμπτη του Μαρτίου, στις 6 μ.μ. στο Ισόγειο της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θεσσαλονίκης, Εθνικής Αμύνης 27. Απαιτείται προεγγραφή που μπορεί να γίνει στο email: k.vogdanos@thessaloniki.gr Μέγιστος αριθμός συμμετοχών 12 παιδιά, ηλικίας 8-12 ετών.
Για περισσότερες πληροφορίες
Βίντεο του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας για το ΒΙΟτοπο

Ένα εξαιρετικό βίντεο με θέμα τη δημιουργία του βοτανικού κήπου με δέντρα επιβράδυνσης της φωτιάς στην αυλή του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας έφτιαξαν οι μαθητές σε συνεργασία με τους καθηγητές τους. Ο κήπος δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «ΒΙΟτοπος – Η Φύση στην Αυλή μας». Το τριετές πρόγραμμα σχεδίασε και υλοποιεί ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και την αιγίδα του ΥΠΑΙΘΠΑ.
Δείτε το βίντεο
O ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στη δράση Earth Day

Την Κυριακή, 15 Μαρτίου, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ βρέθηκε στα Εκπαιδευτήρια Ανδρεάδη συμμετέχοντας στη δράση Earth Day. Από το πρωί η παιδαγωγική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ υποδέχτηκε παιδιά ηλικίας 3-12 ετών και γονείς και τους ξενάγησε σε μια σειρά παράλληλων δράσεων όπως: διαδραστικές παρουσιάσεις για την άγρια ζωή των ελληνικών δασών και οικοσυστημάτων και για τα άγρια απειλούμενα ζώα, δημιουργικά εργαστήρια με πρωτότυπες κατασκευές άγριων ζώων και κατασκευή τεράστιου επιδαπέδιου παζλ της καφέ αρκούδας. Η εκδήλωση έγινε στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.
Περιβαλλοντική εκπαίδευση στην Τήνο

Σε σχολική αίθουσα της Τήνου βρέθηκε η παιδαγωγική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Τήνου είχαν την ευκαιρία να μάθουν και να συμμετάσχουν για τη σημασία της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος μέσα από το πρόγραμμα «Δάσος: Πηγή Νερού & Ζωής». Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε από την παιδαγωγική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών για τα δασικά οικοσυστήματα και το νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: