Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Αμφίσημες οι πρώτες αντιδράσεις για τις 6μηνες συνταγές


logo newsletter
 
 

Αμφίσημες οι πρώτες αντιδράσεις για τις 6μηνες συνταγές

Θετική αλλά επιφυλακτική στάση κρατούν γιατροί και ασθενείς απέναντι στην ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής εφαρμογής που αφορά στην έκδοση συνταγών 6μηνης διάρκειας για ορισμένες κατηγορίες χρόνιων ασθενών.
Περισσότερα

Ενεργοποιήθηκαν οι 6μηνες συνταγές στον ΕΟΠΥΥ

Σημαντικό βήμα για την εξυπηρέτηση των χρονίως πασχόντων αποτελεί η ενεργοποίηση στην ΗΔΙΚΑ της επιλογής συνταγογράφησης 6μηνων συνταγών.
Περισσότερα

Τι υποσχέθηκε ο Κουρουμπλής για το Διαβήτη

Τις προθέσεις του Υπουργείου Υγείας, για τη διαχείριση της υγειονομικής βόμβας του σακχαρώδους διαβήτη στη χώρα μας, επιχείρησε να περιγράψει ο Π. Κουρουμπλής. Το βάρος θα πέσει στην πρόληψη, σημειώνει. Τι θα γίνει με ανασφάλιστους, αναλώσιμα και διαβητολογικά ιατρεία.
Περισσότερα

Μήνυμα εγρήγορσης Λουράντου στην κυβέρνηση

Να αυξήσει δίχως άλλη καθυστέρηση τη φαρμακευτική δαπάνη, τηρώντας τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης για κατάργηση των αποτυχημένων μεταρρυθμίσεων του ΟΟΣΑ, καλεί τον υπουργό Υγείας ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. 
Περισσότερα

Εξαγοράζει την Pharmacyclics έναντι 21 δισ. δολ. η AbbVie

Στην εξαγορά της εταιρείας Pharmacyclics, η οποία παρασκευάζει το γνωστό φάρμακο κατά του καρκίνου Imbruvica, προχωρά η AbbVie έναντι τιμήματος περίπου 21 δισ. δολαρίων.
Περισσότερα

Σε καθεστώς «πρόωρης πρόσβασης» αντικαρκινικό φάρμακο της Merck στη Βρετανία

«Παράθυρο» στην Ευρώπη μέσω βρετανικής πρωτοβουλίας, ανοίγει το νέο σκεύασμα κατά του καρκίνου Keytruda της Merck & Co.
Περισσότερα

Σύλληψη επαγγελματιών της υγείας για ναρκωτικά στην Τρίπολη

Με την κατηγορία της πλαστογραφίας και της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών, συνελήφθησαν ένας γιατρός και ένας φαρμακοποιός στην Τρίπολη.
Περισσότερα

"Όμηροι" των γραφειοκρατικών εμποδίων του ΕΟΠΥΥ οι φυσικοθεραπευτές

Κατάργηση του rebate και του claw back και άμεση καταβολή των ληξιπρόθεσμων ποσών που τους οφείλει ο ΕΟΠΥΥ, απαιτούν οι Φυσικοθεραπευτές, τονίζοντας τον επαπειλούμενο κίνδυνο να απολεσθούν 5.000 θέσεις εργασίας.
Περισσότερα

Σκιές στις εξαγγελίες της Αριστοτέλους για τους νοσηλευτές

Σοβαρές αμφιβολίες για τα σχέδια του Υπουργείου Υγείας για τους νοσηλευτές της χώρες, εκφράζουν υγειονομικοί. Μιλούν για βιαστικές αποφάσεις, ασαφή πλαίσια και διατυπώνουν βασικά ερωτήματα.
Περισσότερα

Προβληματισμένη η Πρωτοβουλία για τον Εκσυγχρονισμό στην Υγεία, για τις εξαγγελίες στο Φάρμακο

Τον προβληματισμό της σχετικά με τις ανισότητες στην πρόσβαση των ασθενών στο φάρμακο, εκφράζει η Πρωτοβουλία για τον Εκσυγχρονισμό στην Υγεία και την Κοινωνική Πολιτική, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Υγείας περί διαμόρφωσης των συμμετοχών στα φάρμακα, βάσει εισοδηματικών κριτηρίων.
Περισσότερα

Pfizer: Έγκριση από την Κομισιόν για τη νέα ένδειξη εμβολίου

Πράσινο φως για τη νέα ένδειξη του 13δύναμου συζευγμένου πολυσακχαριδικού πνευμονιοκοκκικού εμβολίου της Pfizer για την πρόληψη της πνευμονιοκοκκικής πνευμονίας από οροτύπους του εμβολίου στους ενήλικες, έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Περισσότερα

Το ενδοσκοπικό... "όπλο" κατά της παχυσαρκίας

Μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδος, η ενδοσκοπική σμίκρυνση του στομάχου Apollo Overstitch πραγματοποιείται πλέον και στη χώρα μας για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. Η μέθοδος έχει αρκετές εφαρμογές τονίζουν οι ειδικοί.
Περισσότερα

Σε βαραίνει η Δουλειά σου; Υπάρχει Λύση!

Μια από τις σοβαρότερες «παθογένειες» της καθημερινότητας των περισσοτέρων, τα αρνητικά συναισθήματα που συνοδεύουν την εργασία, τις συνθήκες και την ποιότητα της, θα επιχειρήσει να αντιμετωπίσει ένα διαφορετικό σεμινάριο, ένα lifemeeting, από τον Ψυχολόγο, Σπύρο Ρούλια, Μ.Α.
Περισσότερα

Boehringer Ingelheim Ελλάς: Βράβευση στα Active Greece Awards

Το Βραβείο Εξωστρέφειας απονεμήθηκε Boehringer Ingelheim Hellas, στο πλαίσιο των “Active Business Awards 2015”- «Η Ελλάδα της εξωστρέφειας συναντά την επιχειρηματική αριστεία».
Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: