Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Καθημερινά Νέα από το Tilegrafima.gr


 

                                Καθημερινά Νέα από το tilegrafima.gr

                                                                            13/03/15

---
---

                                       

Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά στη Βέροια (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

τις ανατολικές πλαγιές του Βερμίου περιτριγυρισμένη από πυκνή βλάστηση, κοντά στη Βέροια, περίπου 5 χλμ. βορειοδυτικά της μακεδονικής πόλης, βρίσκεται η Ιερά Μονή της Παναγίας Δοβρά.
Ιδρύθηκε το 12ο αιώνα και λειτούργησε αδιάλειπτα μέχρι το 1822. Tην ονομασία της την οφείλει στο χωριό Δοβρά που καταστράφηκε από τους Τούρκους.
Read More

Προς "ελληνορωσικό μέτωπο" για την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων! Τι είπε ο ΑΝΥΕΘΑ

Η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα που αυτή τη περίοδο έχει αναδείξει με έντονο τρόπο την υπόθεση των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων.
Μια μεγάλη δύναμη η Ρωσία έχει αρχίσει να θέτει το ζήτημα με τρόπο που ουδέποτε στο παρελθόν είχε κάνει. Βουλευτές της πολύ πρόσφατα άνοιξαν την συζήτηση κάνοντας λόγο για ρωσικές απαιτήσεις που μπορεί να φθάσουν τα 4 τρις ευρώ!!!
Read More

Βρετανικά δημοσιεύματα: Σε ποια σημεία του πλανήτη είναι πιθανόν να ξεσπάσει ένας Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος;

Ο κόσμος καίγεται, μεταφορικά και κυριολεκτικά. Εκρήξεις και συγκρούσεις εξακολουθούν στην Ανατολική Ουκρανία, παρά την εκεχειρία.
Η ένταση κλιμακώνεται στην περιοχή Ασίας – Ειρηνικού, ο Εμπολα συνεχίζει – έστω με πιο αργούς ρυθμούς – τη θανατηφόρα πορεία του και το Ισλαμικό Κράτος σκορπίζει τον θάνατο στη Συρία και στο Ιράκ.
Read More

Η Ισλανδία απέσυρε το αίτημα ένταξης στην ΕΕ: "Τα συμφέροντα της χώρας εξυπηρετούνται καλύτερα χωρίς εσάς"

Αποσύρει το αίτημά της για ένταξη στην ΕΕ η Ισλανδία προτιμώντας να μείνει ελεύθερη και να εξυπηρετεί τα εθνικά της συμφέροντα!
Η Ισλανδία δεν θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την EE σχετικά με την ένταξη της στο μπλοκ των 28 κρατών μελών.
Read More

Ο Ρουμπινί σε γραμμή… Καμμένου-Κοτζιά: Οικονομικό και γεωπολιτικό χάος από Grexit

Θρυαλλίδα καταστροφικών εξελίξεων για την Ευρώπη θα αποτελέσει ένα ενδεχόμενο Grexit σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που κάνει ο Αμερικανός νομπελίστας Νουριέλ Ρουμπινί.
Για αυτόν τον λόγο, καταλήγει ο Αμερικανός οικονομολόγος, Ευρώπη και Ελλάδα θα καταλήξουν σε κάποιο συμβιβασμό.
Read More

Euroinsight: Οι υποχωρήσεις που σκέφτεται να κάνει η Μέρκελ για να μην υπάρξει Grexit

Ο φόβος της αποσταθεροποίησης των Βαλκανίων κινητοποιεί την Άνγκελα Μέρκελ αναγκάζοντάς την να δεχθεί παραχωρήσεις που υπό άλλες συνθήκες δεν θα μπορούσε να καταπιεί.
Έτσι, τη στιγμή που η Γερμανία σκληραίνει τη στάση της, στο παρασκήνιο εξυφαίνει πλάνα αποδοχής των ελληνικών προτάσεων.
Read More

Τέλος ο Βενιζέλος από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Ξεκαθάρισε ότι αποχωρεί οριστικά από την ηγεσία του κόμματος ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη σημερινή κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, επαναλαμβάνοντας τη θέση του, ενώ απέρριψε και το σενάριο διαρχίας κάνοντας λόγο για αστειότητες.
Read More

Ο Έλληνας εφευρέτης που άλλαξε την εξέλιξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου(Φώτο)

Γνώριζε το μυστικό του ραντάρ και τον κυνηγούσαν κατάσκοποι αρκετά χρόνια πριν τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Έλληνας εφευρέτης και η αναγνώριση που ήρθε με μεγάλη καθυστέρηση

«Το ραντάρ ανέτρεψε τον υποβρύχιο πόλεμο των Γερμανών και υπήρξε, μετά την ατομική βόμβα το αποτελεσματικότερο όπλο του πολέμου». Ναύαρχος Καρλ Νταίνιτς Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Ναζιστικής Γερμανίας κατά τον Β’ Π.Π.
Read More

Ανατροπή της κυβέρνησης μέσω διακοπής της καταβολής μισθών και συντάξεων σχεδιάζουν Βερολίνο-Συγγρού

Απροκάλυπτα δηλώνετε πλέον από τους δανειστές ότι στόχος Βερολίνου και Βρυξελλών είναι η ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αφού ζητήθηκε ευθέως να σταματήσει η κυβέρνηση να πληρώνει μισθούς  και συντάξεις για 1-2 μήνες" όπως επιβεβαιώνουν στελέχη του υπουργείου ΟΙκονομικών .
Read More

Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Φορτηγό που μετέφερε ραδιενεργό υλικό ενεπλάκη σε τροχαίο

Σε τροχαίο δυστύχημα με έναν νεκρό που σημειώθηκε σήμερα (13/03/2015) το πρωί κοντά στην πόλη Μόντριτσα, στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη ενεπλάκη όχημα που μετέφερε ραδιενεργό υλικό, αλλά οι αρχές διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος από την ακτινοβολία.
Read More

Το Ισλαμικό Κράτος κατέστρεψε το αρχηγείο της 26ης ιρακινής ταξιαρχίας στη Σαμάρα(Φώτο)

Παρά την νίκη των ιρακινών στρατευμάτων στο Τικρίτ το ISIL κατάφερε με αντεπίθεση να προξενήσει μια ήττα σοβαρών εντυπωσεων στη Σαμάρα.
Και ενώ οι αριθμοί στη μάχη της Τικρίτ στο Ιράκ είναι συντριπτικά υπέρ των στρατευμάτων της Βαγδάτης, ιρακινού τακτικού στρατού και σιιτών πολιτοφυλάκων, που συνιστούν μια δύναμη 30.000 ανδρών ενάντια σε μερικές εκατοντάδες τζιχαντιστές, και ενώ οι Ιρακινοί έχουν και αεροπορική υποστήριξη από τον Συνασπισμό που ηγούνται οι ΗΠΑ, χώρια τα δικά τους αεροπλάνα, συνέβη το απίθανο.
Read More

Δεκατρείς διαρρήξεις σπιτιών με λεία 20.000 ευρώ

Συνελήφθη 26χρονος για κλοπές στην Αργολίδα
Δεκατρείς περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και αποπειρών κλοπών σε σπίτια, στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας, εξιχνιάστηκαν έπειτα από έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου.
Read More

Ντάισελμπλουμ: Η Γερμανία είναι το πιο δημοφιλές θύμα στην Ελλάδα

«Οι Έλληνες να μην κατηγορούν τους Γερμανούς»
Θέση στη διαμάχη Ελλάδας - Γερμανίας πήρε ο πρόεδρος του Eurogroup.
Read More

Ντροπή!27 χρόνος βασανίζει τον ανάπηρο γιο της συντρόφου του (Βίντεο)

Μια γυναίκα από την Βραζιλία αναγκάστηκε να βάλει κρυφή κάμερα μέσα στο σπίτι της, όταν παρατήρησε «μυστηριώδη» σημάδια στο σώμα του 13χρονου γιου της.
Το παιδί πάσχει από την σπάνια μυϊκή ασθένεια «νόσο του Μπάτεν» και είναι καθηλωμένο σε αναπηρική καρέκλα, ενώ, λόγω της ασθένειας, το προσδόκιμο ζωής του είναι μικρό.
Read More

Π.Καμμένος: Καμία περίπτωση χρεοκοπίας

Στον μεγαλύτερο οικονομικο συνασπισμό του πλανήτη, αυτό των BRICS θα αποτανθεί η Ελλάδα για νέα χρηματοδοτηση εάν η ευρωζώνη διαρρήξει τις σχέσεις της με την χώρα μας.
Φυσικά η Ελλάδα θα εξοφλήσει όλα τα δάνειά της και θα παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά και στην ευρωζώνη, αλλά με αλλους όρους.
Read More

Καθαρίστε τους πνεύμονές σας σε μόλις τρεις ημέρες!!

Μερικοί άνθρωποι έχουν προβλήματα στους πνεύμονες, ακόμη κι αν δεν έχουν ανάψει ένα τσιγάρο ποτέ στη ζωή τους, ενώ άλλοι καπνίζουν για 40 χρόνια και οι πνεύμονες τους λειτουργούν τέλεια. Όλα αυτά εξαρτώνται από τον οργανισμό του ατόμου.
Επιπλέον, εμείς θα σας παρουσιάσουμε κάποιες συμβουλές για το πώς να καθαρίσετε τους πνεύμονές σας σε τρεις ημέρες.
Read More

Οι σούπερ τροφές (superfoods) των Αρχαίων Ελλήνων

Μια νέα έρευνα βασισμένη στην μελέτη των κειμένων των αρχαίων Ελλήνων γιατρών υποστηρίζει ότι η μεσογειακή διατροφή εφευρέθηκε ως μέσο θεραπείας από τους αρχαίους Έλληνες θεραπευτές.
Ο Τζον Γουίλκινς, ειδικευμένος στο αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, και επικεφαλής της έρευνας τονίζει: «Ο Γαληνός και άλλοι γιατροί πίστευαν ότι η γεύση είναι μέτρο της διατροφικής ισχύς και η κατανάλωση τροφίμων που βοηθούν την εύκολη κυκλοφορία των υγρών του σώματος ενισχύει τον οργανισμό. 
Read More

Ο Γκρούεφσκι απέρριψε το αίτημα για παραίτηση της κυβέρνησης

Ο πρωθυπουργός του νοτιοσλαβικού κράτους- FYROM, Νίκολα Γκρούεφσκι, αγνόησε το αίτημα της σοσιαλδημοκρατικής αντιπολίτευσης για παραίτηση του ιδίου και του υπουργικού συμβουλίου.
Ο Γκρούεφσκι ανέφερε ότι οι πολίτες της χώρας έχουν αποφασίσει και δεν αποδέχονται τις προτάσεις του SDSM.
Read More

Εναέριος ανεφοδιασμός Rafale απο F18 πάνω απο τον Κόλπο! (Φωτο)

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στις 9 Μαρτίου πάνω απο τον Περσικό Κόλπο ή τον Αραβικό Κόλπο εαν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον όρο που χρησιμοποιούν οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ το τελευταίο διάστημα. 
Read More

Οι κόρες της Παναγίας...

Στο θαυμάσιο βιβλίο «Αμαρτωλών Σωτηρία», διάβασα μια πολύ όμορφη αληθινή ιστορία που θα ήθελα να την μοιραστώ μαζί με όλους εσάς που ευλαβείστε την Μητέρα Παναγία!
Read More

Δεν υπάρχουν σχόλια: