Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Ο νέος "τσάρος" του Φαρμάκου

  logo newsletter
 
 

Ο νέος "τσάρος" του Φαρμάκου

Αντιμέτωπος με τα «θηρία» θα βρεθεί το επόμενο διάστημα ο ΓΓ του Υπουργείου Υγείας, ο οποίος αναλαμβάνει εφεξής το συντονισμό της νέας πολιτικής που έχει προαναγγείλει ότι θα εφαρμόσει η κυβέρνηση, στο Φάρμακο.
Περισσότερα

Έφτασε το τέλος του 5ευρου στο ΕΣΥ

Ημέρες, αν όχι ώρες, «μετράει» το εισιτήριο των 5 ευρώ για τα εξωτερικά ιατρεία και Κέντρα Υγείας στο ΕΣΥ, καθώς σχεδόν έτοιμη είναι η σχετική Υπουργική Απόφαση. Τι θα περιλαμβάνει.
Περισσότερα

Εκλογές ΠΙΣ: Πρώτη η παράταξη Βλασταράκου

Τρεις επιπλέον έδρες κέρδισε στις εκλογές του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου η παράταξη του Μιχάλη Βλασταράκου, διατηρώντας την πρωτιά με σημαντική απόσταση από την παράταξη του Δ. Βαρνάβα και του Π. Ψυχάρη.
Περισσότερα

Το 51% των γυναικών καταλήγει λόγω καρδιαγγειακής νόσου στην Ε.Ε.

Το 51% των γυναικών στην Ευρώπη σκοτώνει η καρδιαγγειακή νόσος (CVD), με τα θύματα λόγω καρκίνου του μαστού να ανέρχονται μόλις στο 3%, όπως επισημαίνει η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Καρδιολογίας (ESC) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας.
Περισσότερα

Νέα πρόσκληση ενδιαφέροντος για επικουρικούς γιατρούς

Επιπλέον επικουρικούς γιατρούς αναζητά το ΥΥΚΑ για την κάλυψη κενών θέσεων σε νοσηλευτικά ιδρύματα όλης της χώρας.
Περισσότερα

Ξεκίνησαν οι δοκιμές του νέου εμβολίου για τον Έμπολα, από Merck και NewLink

Ξεκίνησε, στις 7 Μαρτίου, η τελευταία φάση δοκιμών του νέου εμβολίου κατά του ιού Έμπολα, που αναπτύχθηκε από τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις Merck και NewLink Genetics.
Περισσότερα

Ασθενής κατέληξε από μηνιγγίτιδα - Πιθανή μόλυνση νοσηλεύτριας

&AlAlpha;ρνήθηκε να νοσηλευτεί κι έχασε τη ζωή της μια ημέρα μετά. Ώρες αγωνίας για τη νοσηλεύτρια που τρυπήθηκε από βελόνα που είχε χρησιμοποιηθεί στην ασθενή.
Περισσότερα

Στα όρια της κατάρρευσης το «ΑΤΤΙΚΟΝ» Νοσοκομείο

Η υποστελέχωση, η υποχρηματοδότηση, η μαζική προσέλευση ασθενών έχουν οδηγήσει στα όρια λειτουργίας το Νοσοκομείο «Αττικόν», προειδοποιούν οι εργαζόμενοι και ετοιμάζονται να αντιδράσουν.
Περισσότερα

ΕΟΠΥΥ: Έλεγχος ασφαλιστικής ικανότητας

Την υποχρέωση να ελέγχουν, μέσω ειδικής εφαρμογής, την ασφαλιστική ικανότητα των πολιτών που τους επισκέπτονται έχουν γιατροί  και πάροχοι υγείας, σύμφωνα με οδηγία του ΕΟΠΥΥ.
Περισσότερα

Δύο βήματα μπρος ένα βήμα πίσω

Τι κι αν σε παραλία της Κρήτης τοποθετήθηκε ράμπα για την πρόσβαση των ΑμεΑ στη θάλασσα, ενώ στο Υπουργείο Υγείας ετοιμάζεται η τοποθέτηση ειδικής ράμπας για την είσοδο των ΑμεΑ στο κτίριο. Στην Καλαμάτα κάποιοι ζούνε σε άλλο κόσμο, αφού τοποθέτησαν στην είσοδο της Κεντρικής Αγοράς κολονάκια σε σχήμα «π», όχι για να διευκολύνουν αλλά για να... αποκλείσουν την πρόσβαση των αναπηρικών αμαξιδίων και καροτσιών. 
Περισσότερα

Κυρία, μήπως σας περισσεύει κανένα κατοστάρικο;

Σε «ζητιάνους» έχει μετατρέψει τους εργαζόμενους του Κέντρου Υγείας Ελευθερούπολης, η «λειτουργική αποσύνδεση» του ιδρύματος από το Νοσοκομείο Καβάλας, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4238/2014.
Περισσότερα

Αλλαγές στην προεδρεία του "Αγλ. Κυριακού"

Νέο πρόεδρο και αντιπρόεδρο όρισε στο Νοσοκομείο Παίδων "Παν. & Αγλ. Κυριακού" ο Υπουργός Υγείας.
Περισσότερα

Μεταξύ των 32 καλύτερων του κόσμου η εφεύρεση 17χρονου, που έχει κερδίσει την προσοχή της Google

Όνειρό του είναι να αντικαταστήσει το λευκό μπαστούνι των τυφλών με ειδικά γυαλιά. Ήδη, η εφεύρεσή του – αν και βρίσκεται "στα σπάργανα" – διακρίθηκε σε παγκόσμιο διαγωνισμό της Google για εφήβους.
Περισσότερα

Μάστιγα οι αγγειακές παθήσεις

Το καμπανάκι του κινδύνου κρούουν οι επιστήμονες για τις αγγειακές παθήσεις, καθώς, αν και μπορούν να αποβούν μοιραίες, δεν τυχαίνουν της απαιτούμενης προσοχής.
Περισσότερα

Την Ημέρα της Γυναίκας θυμηθείτε την υγεία σας

Δωρεάν εξέταση μαστού και δωρεάν μαστογραφίες με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.
Περισσότερα

Ιατρικό Αθηνών: Γυναικολογικές εξετάσεις προληπτικού ελέγχου

Εξετάσεις προληπτικού ελέγχου για γυναίκες με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, προσφέρει, σε προνομιακές τιμές,  την εβδομάδα 9 έως 13 Μαρτίου ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών.
Περισσότερα

IΑΣΩ Παίδων: Προσφορά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Λογοθεραπείας

Χρήσιμες συμβουλές για τις δυσκολίες λόγου-ομιλίας-επικοινωνίας που μπορεί να αντιμετωπίζει το παιδί τους, θα λάβουν οι γονείς που θα εκμεταλλευτούν αυτή την προσφορά.
Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: