Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Ένα δις ευρώ θέλει ο Κουρουμπλής!

  logo newsletter
 
 

Ένα δις ευρώ θέλει ο Κουρουμπλής!

Επιτέλους και κάτι ενθαρρυντικό. Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στη συνάντηση που είχε με τη διεθνή ομοσπονδία των ξένων φαρμακοβιομηχανιών (EFPIA), ανάμεσα στα άλλα, τους είπε ότι θέτει ως στόχο για τη χώρα να προσελκύσει 1 δις για κλινικές μελέτες! Η Ελλάδα μπορεί; Μπορεί. Δεν ξέρω αν πράγματι θέλει. Και κυρίως αν γνωρίζει πώς...

Περισσότερα

Αυτοί είναι οι εκλεκτοί της Αριστοτέλους για κορυφαίους Φορείς της Υγείας

Τις νέες Διοικήσεις σε ΕΟΦ, ΕΟΜ, ΕΠΥ, Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων, Επιτροπή Θετικής Λίστας και ΚΕΕΛΠΝΟ ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας. Ποιοι είναι οι εκλεκτοί.
Περισσότερα

Δημοσιεύθηκε η Υ.Α. για τους ειδικευόμενους

Απόφαση με την οποία παρατείνονται οι συμβάσεις των ειδικευομένων ιατρών υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγεία, Ανδρέας Ξανθός.
Περισσότερα

Ομάδα εργασίας για την ΠΦΥ

Στη σύσταση Ομάδας Εργασίας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας προχώρησε το Υπουργείο Υγείας.
Περισσότερα

ΚΥΑ: Αποζημιώνονται οι εφημερίες

Τις απλήρωτες εφημερίες γιατρών ΕΣΥ, ΠΕΔΥ και ΕΚΑΒ από το 2012 καταβάλλουν το Υπουργείο Υγείας και Οικονομικών. Καταβάλλονται και πρόσθετες αμοιβές για το υπόλοιπο προσωπικό.
Περισσότερα

Ο «αρχιτέκτονας» της νέας πολιτικής για το Φάρμακο

Στα «βαθιά βουτάει» ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, ο οποίος πρόκειται να διαχειρίζεται θέματα που αγγίζουν τομείς πέρα και πάνω από τις αρμοδιότητες που έως τώρα συνόδευαν την εν λόγω θέση.
Περισσότερα

Τι μέλλει γενέσθαι για τους διοικητές των Νοσοκομείων

Η επιλογή των διοικητών των Νοσοκομείων κρίνεται κοomicron;μβική τόσο για την ίδια την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, όσο και για τους παρόχους του ΕΣΥ. Ποιο πλαίσιο επιλογής επεξεργάζεται, λοιπόν, η Αριστοτέλους;
Περισσότερα

Ανακοινώθηκε επισήμως ο νέος επικεφαλής της Pfizer Hellas

Το νέο Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ανακοίνωσε και επισήμως η Pfizer Hellas.
Περισσότερα

Έγκριση του αντίγραφου της Amgen λαμβάνει η Novartis από τον FDA

Το πράσινο φως για την πώληση του πρώτου «βιοϊσοδύναμου» φαρμάκου βιοτεχνολογίας Zarxio, έδωσαν τελικά οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, στη Novartis, ακολουθώντας τη σύσταση που είχε δώσει περί τα μέσα Ιανουαρίου η ανεξάρτητη επιτροπή του FDA.
Περισσότερα

Αποζημιώσεις 5,7 εκατ. δολ. θα καταβάλει η Johnson & Johnson

Το ποσό των 5,7 εκατ. δολ. καλείται να πληρώσει, με δικαστική απόφαση, η μονάδα της Johnson & Johnson, Ethicon Inc, αναφορικά με τους «τραυματισμούς» που προκλήθηκαν από το TVT Abbrevo.
Περισσότερα

Αυτά είναι τα ονόματα των εκλεχθέντων στον ΠΙΣ

Χωρίς εκπλήξεις τα ονόματα των εκλεχθέντων στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο και στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΠΙΣ.
Περισσότερα

Μεθόδευση κατάργησης των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Την άμεση απόσυρση της ΥΑ Κουρουμπλή για τη σύσταση Τομέων Ψυχικής Υγείας, ζητάει η ΠΟΕΔΗΝ, υποστηρίζοντας ότι υποβαθμίζει τη ποιότητα των υπηρεσιών, υποκρύπτοντας παράλληλα σκοπιμότητες κατάργησης των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων.
Περισσότερα

Τροπολογία προτείνει η ΕΕΜΥΥ για τους διορισμούς διοικητών

Αλλαγή του νόμου για την επιλογή των Διοικητών στα νοσοκομεία, ώστε να μείνουν οι «άξιοι» και να απομακρυνθούν οι ακατάλληλοι δίχως κόστος, προτείνει η Ελληνική Εταιρεία Μάνατζμεντ Υπηρεσιών Υγείας.
Περισσότερα

Οικονομική "ασφυξία" για Σισμανόγλειο - Αμ. Φλέμινγκ

Τα δραματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία του ΒΑ άξονα της Αττικής, ως αποτέλεσμα παλαιών και νέων «αμαρτιών» των εχόντων την ευθύνη διαμόρφωσης της πολιτικής Υγείας, συζήτησαν με το ΓΓ του ΥΥΚΑ, τα Σωματεία των Νοσοκομείων Σισμανόγλειο-Αμ. Φλέμινγκ-Π. Πεντέλης.
Περισσότερα

Παραιτήθηκε ο Διοικητής του ΟΑΕΔ

Την παραίτηση του υπέβαλλε ο διοικητής του ΟΑΕΔ Θεόδωρος Αμπατζόγλου.
Περισσότερα

Ένας Γερμανός τουρίστας, ένας Κρητικός υπερήλικας και ένας γερμανόφωνος γιατρός στο ΠΑΓΝΗ....

Αν ο τίτλος σας θυμίζει ανέκδοτο, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι. Πρόκειται, όμως για πραγματικό γεγονός, που περιγράφει στο προσωπικό του προφίλ στο  Facebook, ο καθηγητής Καρδιολογίας  Γιώργος Κοχιαδάκης.
Περισσότερα

Prix Galien Greece 2015: Δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ Πολιτείας, ιατρικής κοινότητας, φαρμακοβιομηχανίας και συλλόγων ασθενών

Μέσα από μία λαμπρή τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τα διεθνούς φήμης φαρμακευτικά βραβεία Prix Galien, τίμησαν και αναγνώρισαν την φαρμακευτική έρευνα και καινοτομία, παρουσία πλήθους εκπροσώπων της φαρμακοβιομηχανίας, επιστημόνων και πολιτικών, μ&epsilepsilon;ταξύ των οποίων και ο Υπουργός Υγείας. Η απονομή τελέστηκε υπό την αιγίδα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ, του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.
Περισσότερα

Roche Hellas: Βράβευση στα Prix Galien Greece

Το βραβείο «Καλύτερο Φαρμακευτικό Προϊόν της Χρονιάς» απονεμήθηκε στη Roche Hellas κατά την τελετή απονομής των βραβείων φαρμακευτικής καινοτομίας Prix Galien 2015.
Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: