Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Επιστολή φωτιά του ΠΟΥ στον Κουρουμπλή

  logo newsletter
   
 

Επιστολή φωτιά του ΠΟΥ στον Κουρουμπλή

Εκτός συνόρων επεκτείνεται η κόντρα ανάμεσα σε Κουρουμπλή και Άδωνι-Βορίδη για τη σύμβαση, που είχε υπογραφεί με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας με στόχο τη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας της χώρας μας. Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι χθες παραδόθηκε στα χέρια του κ. Κουρουμπλή επιστολή της διευθύντιας του περιφερειακού γραφείου οργανισμού Zsuzsanna Jakab.
Περισσότερα

Και οι 7 ήταν υπέροχοι....

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα οι πρώτοι διορισμοί σε φορείς εποπτείας του Υπουργείου Υγείας. Η αρχή θα γίνει με τις Διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών και ακολουθούν οι υπόλοιποι... Η  καθυστέρηση στην ανακοίνωση είναι μάλλον εύλογη, οι προαναγγελίες ..ανακοινώσεων, όμως, γεννούν ερωτηματικά....
Περισσότερα

Απάντηση Καναβού στον Κουρουμπλή

Τις κατηγορίες του Π. Κουρουμπλή για το πρόγραμμα Health In Action,  που αφορούσε στην τιμολόγηση και αποζημίωση φαρμάκων, αντικρούει ο καθηγητής Π. Καναβός, τον οποίο φωτογράφιζε ο Υπ. Υγείας ως τον άνθρωπο που πήρε τα χρήματα για τη μελέτη, χωρίς απτά αποτελέσματα.
Περισσότερα

Τα σχέδια της Αριστοτέλους για τη στελέχωση των νοσοκομείων

Επαναπροκήρυξη θέσεων γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, με την Αριστοτέλους να ετοιμάζει σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την διασφάλιση της λειτουργίας του ΕΣΥ. Πόσες προσλήψεις θα ακολουθήσουν και τι ετοιμάζει το Υπουργείο για το επικουρικό προσωπικό. Όλο το ρεπορτάζ.
Περισσότερα

Δημοσιεύθηκε και ο διορισμός του ΓΓ Δημόσιας Υγείας

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Εφημερίδας της Κυβέρνησης ο διορισμός του Γ. Μπασκόζου στη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας. 
Περισσότερα

"Κρούουν τα κύμβαλα του πολέμου" οι νοσοκομειακοί γιατροί

«Σκληραίνει» τη στάση της η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά, η οποία προειδοποιεί με δυναμικές κινητοποιήσεις για τις απλήρωτες εφημερίες από την 1 Απρίλη.
Περισσότερα

Υποχώρηση κερδών παρά την αύξηση εσόδων στη Merck

Μικρή υποχώρηση στα καθαρά κέρδη δ' τριμήνου 2014 και αύξηση εσόδων λόγω ανάπτυξης στα τμήματα της αλλά και λόγω της εξαγοράς της AZ Electronics Materials Plc, ανακοίνωσε η γερμανική φαρμακευτική εταιρεία Merck KGaA.
Περισσότερα

Νέα έκκληση ΠΟΥ για εμβολιασμό υπό τον «τρόμο» της ιλαράς

Με νέα έκκληση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) καλεί τις ευρωπαϊκές αρχές να εντατικοποιήσουν τους εμβολιασμούς εναντίον της ιλαράς στην Ευρώπη, την ώρα που 22.000 και πλέον κρούσματα έχουν καταγραφεί στην ήπειρο από το αρχές του 2014.
Περισσότερα

"Πετάει το γάντι" στην κυβέρνηση η ΠΟΕΔΗΝ

Για συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών της προηγούμενης κυβέρνησης, κατηγορεί τον υπουργό Υγείας η ΠΟΕΔΗΝ, με αφορμή το νέο "κούρεμα" στους νοσοκομειακούς προϋπολογισμούς. 
Περισσότερα

Ρόλο συνδιαμορφωτή των πολιτικών για την αναπηρία διεκδικεί η ΕΣΑμεΑ

Τη θεσμική εκπροσώπησή της στο ΔΣ του ΙΚΑ ζητά η ΕΣΑμεΑ, εκτιμώντας πως η συμμετοχή των αντιπροσωπευτικότερων οργανώσεων του αναπηρικού κινήματος στα κέντρα λήψης αποφάσεων, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη διαμόρφωση θετικών μέτρων για την αναπηρία.
Περισσότερα

Γιατί η Ευρώπη σπεύδει τώρα στην Ελλάδα για εξωσωματική;

Tου Δρ. Βασίλειου Αθανασίου, Μαιευτήρα-Γυναικολόγου, MD, Ph.D., Επιστημονικού Διευθυντή του Κέντρου Εξωσωματικής Αθηνών.
Περισσότερα

"Η Μεγάλη Κραυγή": Οι φροντιστές των ασθενών εξομολογούνται, προκαλούν, ανακουφίζουν

Μια πολύ ενδιαφέρουσα βραδιά αναμένει το αθηναϊκό κοινό στις 19 Μαρτίου στη Στοά του Βιβλίου, όπου θα παρουσιαστεί ένα βιβλίο που - αν και έχει αφετηρία την ασθένεια - αφορά στη ζωή.
Περισσότερα

Εκδήλωση για τις ανάπηρες γυναίκες και τις μανάδες με ανάπηρα παιδιά

Τον αγώνα της γυναίκας με αναπηρία και της μητέρας με ανάπηρο τέκνο, τιμά με μεγάλη μουσικοχορευτική εκδήλωσή του ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής & Νήσων. 
Περισσότερα

Όταν η προσπάθεια για αλλαγή γίνεται τρόπος ζωής

Πέρασαν μέσα απ’ τη φωτιά κι απ’ το νερό και σήμερα διεκδικούν επάξια μια ισότιμη θέση στην κοινωνία με τον καθένα από εμάς. Ο λόγος για τους αποφοίτους του ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ, που – με αφορμή την πρόσφατη καταδίκη ενός ακόμα συναδέλφου τους για αδικήματα που διέπραξε όντας χρήστης – ζητούν να τους αναγνωριστεί εμπράκτως η προσπάθεια για ομαλή και καθαρή επανένταξη.
Περισσότερα

Αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τη διάρροια

Το 100% φυσικό ενεργό συστατικό του Dimexanol, ενός νέου προϊόντος, συμβάλει στην ταχεία ανάρρωση από την οξεία διάρροια, αποκαθιστά και ενισχύει την ενυδάτωση του οργανισμού.
Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: