Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Σελίδες Φεβρουαρίου | Εκδόσεις Παπαδόπουλος


Δείτε όλα τα βιβλία ενηλίκων
Δείτε όλα τα παιδικά βιβλία
Εκδηλώσεις
Ολοκληρώνεται και ο τελευταίος μήνας του χειμώνα που μας επιφύλασσε κρύο και πολύ χιόνι, δίνοντας την ευκαιρία σε κάποιους να μείνουν σπίτι και να απολαύσουν ένα βιβλίο. Επανερχόμαστε κι εμείς με προτάσεις από τις νέες μας κυκλοφορίες που θα μας κρατήσουν συντροφιά και θα μας ταξιδέψουν σε άλλα μέρη και εποχές.
Για περισσότερες προτάσεις βιβλίων και τακτική ενημέρωση για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις μας, μπορείτε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας www.epbooks.gr ή να ενημερώστε από τη σελίδα μας στο facebook .
Λογοτεχνία & Δοκίμιο - Νέες κυκλοφορίες

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ
Ludwig Von Mises
O κορυφαίος Αυστριακός φιλόσοφος και οικονομολόγος προσπαθεί να δώσει απάντηση σε ένα διαχρονικό, δύσκολο και καίριο ερώτημα: γιατί οι διανοούμενοι μισούν τον καπιταλισμό; Μία κοινωνικο-ψυχολογική μελέτη της προκατάληψης εναντίον της ελεύθερης αγοράς, η οποία αναζητάει τις απαντήσεις μέσα από πολλές και διαφορετικές οπτικές γωνίες. Ένα κλασικό βιβλίο που εκδόθηκε το 1956 και κυκλοφορεί πρώτη φορά στα ελληνικά.


ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ
Χρήστος Σιάφκος
Ένας άντρας βιώνει τη μοναξιά σ' ένα ορεινό χωριό σκεπασμένο από το χιόνι. Γράφει την ιστορία της οικογένειάς του, από το ταξίδι στα 1800 από τη Βιέννη και εξελίσσεται στην Αλβανία, την Αίγυπτο, την Ιταλία, την Ελλάδα και την Τουρκία. Η πραγματικότητα και ο μύθος μπλέκονται, οι συμπτώσεις παίζουν κάποτε καθοριστικό ρόλο και οι άνθρωποι γίνονται έρμαια διαφορετικών καθεστώτων...


ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ
Elif Shafak
Το νέο, συγκινητικό μυθιστόρημα της Elif Shafak φέρνει σε πρώτο πλάνο τη σύγκρουση των μουσουλμανικών παραδόσεων με το δυτικό τρόπο ζωής, με κύριο θύμα τη γυναίκα και το δικαίωμά της να ακολουθεί το δρόμο της αγάπης. Αφήνοντας πίσω τη δίδυμη αδελφή της, η Πεμπέ εγκαταλείπει την Τουρκία για την αγάπη, ακολουθώντας το σύζυγό της στο Λονδίνο. Όμως, όσο μακριά κι αν ταξιδέψουν, οι παραδόσεις και οι πεποιθήσεις που άφησαν πίσω τους μένουν μαζί τους : ένα έγκλημα τιμής θα συνταράξει τη ζωή της οικογένειας ανεπανόρθωτα.

Βιβλία για παιδιά & εφήβους - Νέες κυκλοφορίες

Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΜΕΡΕΣ
ή ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟΣ! Αντώνης Παπαθεοδούλου
Εικονογράφος : Ίρις Σαμαρτζή
Ποιος ήταν ο πλούσιος κύριος Φιλέας Φογκ, από πού κρατούσε η σκούφια του και τι δουλειά έκανε δεν ξέρουμε ακριβώς! Ξέρουμε όμως άλλα πράγματα ακριβώς. Έβαλε στοίχημα να κάνει το γύρο του κόσμου σε 80 μέρες ακριβώς! Και το κέρδισε. Και μαζί με το στοίχημα κέρδισε πολλά πολλά ακόμα! Η σειρά «Μικρά ταξίδια με τη φαντασία του Ιουλίου Βερν» παρουσιάζει για πρώτη φορά τα πιο γνωστά έργα του διάσημου συγγραφέα εικονογραφημένα και διασκευασμένα για μικρά παιδιά. Η Ίρις Σαμαρτζή έχει εικονογραφήσει εκπληκτικά το ευκολονόητο κείμενο του Αντώνη Παπαθεοδούλου σε μία έκδοση υψηλής αισθητικής.


ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ
ή ΤΟ ΚΑΝΟΝΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ! Αντώνης Παπαθεοδούλου
Εικονογράφος : Ίρις Σαμαρτζή
Το μεγαλύτερο κανόνι του κόσμου, το κανόνι που θα χάριζε νέες γνώσεις σε όλη την ανθρωπότητα, θα ‘ταν αυτό που θα έστελνε μια οβίδα όχι στους εχθρούς, αλλά στην επιφάνεια της ανεξερεύνητης Σελήνης. Ναι! Αυτό θα ήταν το κανόνι της ειρήνης!
Η σειρά «Μικρά ταξίδια με τη φαντασία του Ιουλίου Βερν» παρουσιάζει για πρώτη φορά τα πιο γνωστά έργα του διάσημου συγγραφέα εικονογραφημένα και διασκευασμένα για μικρά παιδιά. Η Ίρις Σαμαρτζή έχει εικονογραφήσει εκπληκτικά το ευκολονόητο κείμενο του Αντώνη Παπαθεοδούλου σε μία έκδοση υψηλής αισθητικής.


ΕΝΑ ΠΟΥΛΙ... ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ
Λήδα Βαρβαρούση
Το νέο βιβλίο της σειράς Τρελοδαγκωνίτσες μας παρουσιάζει ένα πουλί που λατρεύει την τηλεόραση και τον υπολογιστή του, σε τέτοιο βαθμό που απομονώνεται από όλους τους φίλους του! Αλλά ευτυχώς, αυτό δεν θα κρατήσει για πάντα… Μέσα από την αστεία και ανατρεπτική ιστορία τίθεται ένα πρόβλημα της σύγχρονης εποχής: η υπερβολική ενασχόληση των παιδιών με την τηλεόραση και τον υπολογιστή. Ο έμμετρος λόγος που είναι κατάλληλος για μικρά παιδιά σε συνδυασμό με τη ζωντανή εικονογράφηση των βιβλίων, έχουν κάνει τις Τρελοδαγκωνίτσες μία από τις πιο αγαπημένες σειρές των παιδιών. Δείτε όλα τα βιβλία της σειράς ΕΔΩ.


ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
Φίλιππος Μανδηλαράς
Εικονογράφος : Ναταλία Καπατσούλια
Η σειρά «Η πρώτη μου Βίβλος» περιλαμβάνει τα σημαντικότερα γεγονότα της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης, προσαρμοσμένα για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας. Ο βραβευμένος συγγραφέας Φίλιππος Μανδηλαράς έχει επιμεληθεί το κείμενο ώστε να είναι σύγχρονο και κατανοητό στα παιδιά και η Ναταλία Καπατσούλια έχει εικονογραφήσει τα βιβλία με μοντέρνο ύφος, αλλά και με σεβασμό στην ελληνική ορθόδοξη παράδοση.


ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
Φίλιππος Μανδηλαράς
Εικονογράφος : Ναταλία Καπατσούλια
Η σειρά «Η πρώτη μου Βίβλος» περιλαμβάνει τα σημαντικότερα γεγονότα της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης, προσαρμοσμένα για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας. Ο βραβευμένος συγγραφέας Φίλιππος Μανδηλαράς έχει επιμεληθεί το κείμενο ώστε να είναι σύγχρονο και κατανοητό στα παιδιά και η Ναταλία Καπατσούλια έχει εικονογραφήσει τα βιβλία με μοντέρνο ύφος, αλλά και με σεβασμό στην ελληνική ορθόδοξη παράδοση.


Η ΑΡΚΟΥΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΤΡΑΧΑΚΙ
Γιάννης Κοντός
Ζωγραφιές : Αλέκος Φασιανός
Τα ζώα θέλουν φροντίδα και αγάπη. Γι αυτό κι εγώ μαζί με τον ζωγράφο Αλέκο Φασιανό, κάναμε ένα βιβλίο με θέμα μια τρυφερή σχέση μιας αρκουδίτσας κι ενός βατραχάκου, με περιβάλλον το δάσος. Δίνουμε στο παιδί παραμύθια που το οδηγούν στην αγάπη για τα ζώα. Αυτά είναι λίγα από τα λόγια που έγραψε για το τελευταίο του παιδικό βιβλίο, ο καταξιωμένος ποιητής Γιάννης Κοντός που έφυγε από τη ζωή στις αρχές του 2015 αφήνοντας ως παρακαταθήκη ένα πλούσιο καλλιτεχνικό έργο.


ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ
Φώτης Μπόσμος
Εικονογράφος : Σάντρα Ελευθερίου
Ένα γεγονός ταράζει την ήρεμη και ανέμελη ζωή των λιγοστών κατοίκων του χωριού. Μέσα από την εξιστόρηση των γεγονότων προβάλλεται με χιουμοριστική διάθεση η ομορφιά της ελληνικής επαρχίας, η αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων, η παιδική φαντασία, το ταξίδι στο άγνωστο και, τελικά, η προσγείωση στην πραγματικότητα.


Η ΚΟΤΟΥΛΑ ΤΟΥΛΑ
Emma Levey
Το πρώτο βιβλίο της Emma Levey μας συστήνει την Τούλα, μία υπέροχη κοτούλα που λατρεύει τ’ αυγά αλλά δεν έχει κανένα δικό της. Για αυτό θα κάνει ένα ταξίδι, θα μαζέψει διάφορα αυγά, θα τα κλωσήσει και θα μεγαλώσει όλα τα ζωάκια που θα βγουν από αυτά! Μια συγκινητική ιστορία θριάμβου ενάντια στις αντιξοότητες, που προβάλει την επιμονή, την αγάπη για τη μητρότητα και την αποδοχή της διαφορετικότητας.


ΦΥΣΗΞΕ ΑΕΡΑΚΙ
Rob Biddulph
Υποψήφιο για το βραβείο καλύτερου παιδικού βιβλίου Waterstones για το 2015, το πρώτο βιβλίο του εικονογράφου Rob Biddulph έχει ως κεντρικό ήρωα ένα ατρόμητο πιγκουίνο! Ακολουθήστε τον σε μία απίστευτη περιπέτεια και γνωρίστε τους φίλους που κάνει στο ταξίδι του, από τους παγωμένους πόλους στα ζεστά τροπικά νησιά του Ισημερινού! Μία συναρπαστική ιστορία σε στιχάκια, με κύριο θέμα τη φιλία και την αξία της ομαδικής δουλειάς.


ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ ΠΟΝΥ
Ιστορίες με αυτοκόλλητα
Τέσσερις υπέροχες ιστορίες με πρωταγωνιστές τα αγαπημένα μικρά πόνυ! Κάθε ιστορία κυκλοφορεί με δώρο 70 αυτοκόλλητα για να παίξουν και να κολλήσουν οι μικροί μας φίλοι!
Στην σειρά κυκλοφορούν οι παρακάτω τίτλοι:
Γνώρισε τα πόνυ της Πόνιβιλ
Οι αγαπημένες αδελφούλες
Καλώς ήρθατε στην Εκουέστρια!
Μια καρδιά για τη δασκάλα

Οι Φύτουλες - ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ
Κείμενο & Σκίτσα: Michael Fry
Μετάφραση: Χαρά Γιαννακοπούλου
Στην απολαυστική σειρά «Οι Φύτουλες» πρωταγωνιστούν ο Νικ, η Μόλι και ο Καρλ, τρία παιδιά που μόλις ξεκίνησαν το γυμνάσιο. Ο Νικ είναι πολύ κοντός, η Μόλι πολύ ψηλή και ο Καρλ λίγο πιο χοντρός και αργός από τα άλλα παιδιά. Καθώς δεν έχουν παρέες, γίνονται συχνά θύματα πειραγμάτων από τους συμμαθητές τους, που φτάνουν στα όρια του σχολικού εκφοβισμού. Δεν τους μένει τίποτε άλλο από το ενωθούν σε μία δυναμική ομάδα και να αντιμετωπίσουν με χιούμορ και ευφυΐα όλες τις δύσκολες και άβολες καταστάσεις που αντιμετωπίζουν! Τα πανέξυπνα σκίτσα που διανθίζουν το κείμενο, αποτελούν μέρος της εξέλιξης της ιστορίας κάνοντας κάθε βιβλίο μοναδικά διασκεδαστικό!
Στο δεύτερο βιβλίο της σειράς, περιμένουν άσχημα τα νέα τον Νικ: μια καινούργια μαθήτρια μπαίνει ανάμεσα σ’ εκείνον και τους φίλους του. Αλλά υπάρχουν και χειρότερα, γιατί όταν αντεπιτίθεται καταλήγει να φάει αποβολή. Πώς θα τα καταφέρει να αποκαταστήσει την καλή του φήμη;

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΟΡΑΤΗ
Marcus Sedgwick
Μετάφραση: Μαρίζα Ντεκάστρο
Ο πατέρας της 16χρονης Λόρεθ είναι συγγραφέας με μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό του, αν και τα τελευταία χρόνια έχει ξεπέσει και η συμπεριφορά του τον τελευταίο καιρό είναι παράξενη. Κι αντί να πάει στην Ελβετία για την έρευνα του νέου του βιβλίου βρίσκεται χαμένος κάπου στη Νέα Υόρκη. Η Λόρεθ θα ανακαλύψει ένα μήνυμα για εκείνον από κάποιον που ισχυρίζεται πως βρήκε το πολύτιμο σημειωματάριο του. Όταν η μητέρα της αρνείται να της εξηγήσει τι συμβαίνει, η Λόρεθ της παίρνει την πιστωτική κάρτα και μαζί με τον 7χρονο αδερφό της Μπέντζαμιν, ξεκινούν από το Λονδίνο με σκοπό να ανακτήσουν το σημειωματάριο του πατέρα της. Τι θα βρει άραγε στο σημειωματάριο; Τη σωτηρία ή µήπως την τρέλα; Και τι ρόλο παίζουν οι μυστηριώδεις συμπτώσεις που θα συναντήσει μπροστά της;
Όσοι ψάχνουν ένα διαφορετικό εφηβικό μυθιστόρημα θα βρουν στις σελίδες αυτό του βιβλίου µία ενδιαφέρουσα προσέγγιση των αδελφικών σχέσεων, του θάρρους και της εμπιστοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: