Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Το νέο πρόσωπο του ΣΦΕΕ

  logo newsletter
 
 

Το νέο πρόσωπο του ΣΦΕΕ

Ο Πασχάλης Αποστολίδης αναλαμβάνει το τιμόνι του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ). Ο Κ. Παναγούλιας, της Vianex, αναλαμβάνει τη θέση του Αναπληρωτή προέδρου. Ποιοι είναι οι αντιπρόεδροι.
Περισσότερα

Οι δηλώσεις του νέου Προέδρου του ΣΦΕΕ στο Virus

Τον κεντρικό άξονα της πολιτικής που θα ακολουθήσει ο Σύνδεσμος Φαρμκακευτικός Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) περιέγραψε στο Virus, ο νέος πρόεδρος Πασχάλης Αποστολίδης.
Περισσότερα

Εφημερίες: Του «αγίου κάποτε»...

Κόντρα στο χρόνο μοιάζουν να κινούνται οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΣΥ για να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες, προκειμένου να καταβληθούν οι οφειλόμενες εφημερίες και πρόσθετες αμοιβές σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων. Ημερομηνία καμπή θα έπρεπε να ήταν, σύμφωνα με τους γιατρούς των δημόσιων νοσοκομείων, η σημερινή. Τι συνέβη, όμως...
Περισσότερα

Οι λοιμώξεις του χειμώνα "εκτίναξαν" τη ΧΑΠ

Αύξηση των περιστατικών Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ) αλλά και των παροξύνσεων καταγράφονται το τελευταίο διάστημα από τους ειδικούς επιστήμονες, με μία από τις βασικές αιτίες τις λοιμώξεις από ιούς και μικρόβια που εμφανίζονται τους χειμερινούς μήνες. Εκτός αυτού, η αύξηση των περιστατικών οφείλεται μεταξύ άλλων και στη ρύπανση της ατμόσφαιρας, που μπορεί να προέρχεται από τη χρήση τζακιών ειδικά τις κρύες ημέρες που διανύουμε.
Περισσότερα

Sanofi: Έτοιμες 37 εκατ. δόσεις του 5δύναμου εμβολίου Shan5

Έτοιμη να προσφέρει έως και 37 εκατομμύρια δόσεις των παιδικών εμβολίων Shan5, δηλώνει η Sanofi, μετά τις καθυστερήσεις του περασμένου Νοεμβρίου που αντιμετώπιζε στην παραγωγή του από την ινδική θυγατρική Shantha Biotechnics.
Περισσότερα

Επαναστατικό φάρμακο της Biogen Idec κατά του Alzheimer

Σημαντική επιβράδυνση στην εξέλιξη της νόσου Alzheimer «έδειξε» ένα νέο πειραματικό φάρμακο της Biogen Idec, μειώνοντας σημαντικά τις πλάκες πpi;ου επηρεάζουν τον εγκέφαλο των ασθενών, με πρώιμη και ήπια μορφή της ασθένειας.
Περισσότερα

Η «μετακίνηση» Στρατούλη

Το «υπερΥπουργείο» Υγείας, που περιελάμβανε και την Κοινωνική Ασφάλιση, έζησε περίπου 50 ημέρες. Το Σαββατοκύριακο ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός «επέστρεψε» στο Υπουργείο Εργασίας, όπως λεγόταν, άλλωστε, το τελευταίο διάστημα.
Περισσότερα

Στο έλεος του Θεού οι κάτοικοι της Θύμαινας

«Βόλτα στο Αιγαίο» έκανε για ώρα μέσα στο «μαύρο σκοτάδι» ένα 6χρονο παιδάκι από τη Θύμαινα, με υψηλό πυρετό. Χωρίς γιατρό εδώ και 2,5 χρόνια το νησάκι.
Περισσότερα

3.000.000 άνθρωποι που πάσχουν από φυματίωση δεν έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας

Μια νέα προσπάθεια ενεργοποίησης όλων των εμπλεκόμενων φορέων, και ιδίως των Υπουργών Υγείας, προκειμένου να αντιμετωπισθεί επιτυχώς το μεγάλο πρόβλημα της φυματίωσης σε παγκόσμιο, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο για να μη μένει κανένα περιστατικό φυματίωσης χωρίς διάγνωση, φροντίδα και θεραπεία, σηματοδοτεί η Παγκόσμια Ημέρα Φυματίωσης του 2015.
Περισσότερα

Apps της Novartis για την Οφθαλμολογία

Τη δέσμευση της στην οφθαλμολογία ενισχύει η Novartis, με δύο καινοτόμες εφαρμογές ViaOptaκαι τα βραβεία XOVAγια μη-κερδοσκοπικά προγράμματα με στόχο την οφθαλμολογική περίθαλψη.
Περισσότερα

Εξευτελιστικές διαδικασίες εξέτασης και νοσηλείας των απεργών πείνας στον Κορυδαλλό

Καταγγελίες για απαράδεκτη ιατρική αντιμετώπισή τους, διατυπώνουν οι κρατούμενοι απεργοί πείνας του Κορυδαλλού, με τους θεράποντες ιατρούς να προειδοποιούν πως η κατάσταση της υγείας τους είναι οριακή και τον πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ να καλεί τους γιατρούς να τηρούν τον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας.
Περισσότερα

Εκπαιδευτικά Προγράμματα από την ΕΝΕ

Το πρόγραμμα «Αγωγή Υγείας μέσω του Σχολείου, της Οικογένειας, της Κοινότητας» υλοποιεί η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ), το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και Εθνικούς Πόρους.
Περισσότερα

Άνοιξε τις "φιλόξενες" πόρτες του για τους έχοντες ανάγκη το Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας

Να παρέχει αδιακρίτως σε όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη υπηρεσίες ΠΦΥ, υποστήριξη νομικής συμβουλευτικής, υποστήριξη παιδιών και οικογενειών, καθώς και εκπαίδευση και συμβουλευτική για την εξεύρεση εργασίας, επιδιώκει το Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας, που εγκαινιάστηκε πρόσφατα.
Περισσότερα

ΜΔΕ στη Δημόσια Υγεία, τη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας & την Επαγγελματική και Περιβαλλοντική Υγεία

Πρόσκληση για την απόκτηση μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης, επιλέγοντας ανάμεσα σε τρία μεταπτυχιακά προγράμματα απευθύνει η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, για το έτος 2015-16.
Περισσότερα

Mobility Forum & Apps Awards 2015

Στον κινητό κόσμο του 21ου αιώνα σας καλωσορίζουν η Ethos Events, το περιοδικό bIT & MOBILE και το portal bITdaily.gr, που διοργανώνουν τo Mobility Forum & Apps Awards.
Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: