Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Καθημερινά Νέα από το Tilegrafima.gr



 

                                  Καθημερινά Νέα από το tilegrafima.gr

                                                  


---

Νέο σοκ: Η Μπόκο Χαράμ απήγαγε πάνω από 400 γυναίκες και παιδιά από πόλη στη Νιγηρία!

Ακόμα μια θηριωδία των μαχητών της Μπόκο Χαράμ που τρομοκρατούν τη Νιγηρία και της γειτονικές χώρες, έρχεται στο φως.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, κάτοικοι μιας κωμόπολης στα βόρεια της χώρας καταγγέλλουν πως οι αντάρτες της οργάνωσης απήγαγαν περισσότερες από 400 γυναίκες και παιδιά!
Read More

Στα... πούπουλα ο Παπακωνσταντίνου- Ένοχος μόνο για πλημμέλημα

Γλιτώνει τα ισόβια ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αφού ο πρώην υπουργός Οικονομικών είναι ένοχος μόνο για το αδίκημα της νόθευσης δημοσίου εγγράφου, καθώς έκανε μεν την λαθροχειρία στην λίστα Λαγκάρντ και αφαίρεσε τα ονόματα τριών συγγενικών του προσώπων (εξαδέλφες), αλλά έπεσε στα μαλακά, καθώς το κακούργημα μετατράπηκε σε πλημμέλημα.
Read More

Οι Αρχιερείς στον Αγώνα του 1821

Είναι γνωστόν αλήθεια ότι οι μύδροι των επικριτών δε στρέφονται γενικά κατά του Κλήρου αλλά κυρίως κατά των Αρχιερέων η γενικά κατά του ανωτέρου Κλήρου.
Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις γίνεται αντιδιαστολή ότι ενώ ο κατώτε­ρος Κλήρος (εννοώντας τους Ιερείς) συμμετέσχε και συνέπραξε σύξυλος στον αγώνα, ο ανώτερος Κλήρος και μάλιστα οι Αρχιερείς ήταν εκείνοι που αντέδρασαν και αντιτάχθηκαν σ' αυτόν.
Read More

Ιράκ: Οι ΗΠΑ βοηθούν τον στρατό στην ανακατάληψη της πόλης Τικρίτ

Η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ πραγματοποιεί αναγνωριστικές πτήσεις προκειμένου να βοηθήσει τις ιρακινές δυνάμεις στην επιχείρηση για την ανακατάληψη της πόλης Τικρίτ από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, γνωστοποίησε σήμερα ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του διεθνούς συνασπισμού που έχει συγκροτηθεί εναντίον των τζιχαντιστών.
Read More

Πτήση 4U9525: Δεν αποκλείει τρομοκρατική ενέργεια το Παρίσι

Λίγη ώρα μετά τη συντριβή του αεροσκάφους της εταιρίας Germanwings που εκτελούσε την πτήση Βαρκελώνη-Ντίσελντορφ και κατέπεσε το μεσημέρι της Τρίτης στις νότιες γαλλικές Άλπεις, πολλά είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν σχετικά με τα αίτια του δυστυχήματος.
Read More

Ιερά Μονή Οσίου Ιλαρίωνος Αριδαίας (ΦΩΤΟ)

Στους πρόποδες του βουνού Βόρρα και σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το χωριό Πρόμαχοι Αριδαίας βρίσκεται μία ιστορική, αν και όχι ιδιαίτερα γνωστή Μονή της Επαρχίας Αλμωπίας, η Ιερά Μονή Οσίου Ιλαρίωνος, επισκόπου Μογλενών.
Η μονή αυτή έχει ως κτήτορα και ιδρυτή της τον ίδιο τον Άγιο Ιλαρίων, ο οποίος υπήρξε ένας μεγάλος Ιεράρχης της Εκκλησίας μας του 12ου αιώνα, που έζησε και έδρασε στην περιοχή της σημερινής Αλμωπίας.
Read More

Δαμασκός και Βαγδάτη συζητούν τρόπους για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Συρίας και του Ιράκ, οι οποίοι συζήτησαν σήμερα τρόπους για την αντιμετώπιση των εξτρεμιστικών οργανώσεων που δρουν στη χώρα τους κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης που είχαν στη Δαμασκό, κάλεσαν να υπάρξει μεγαλύτερη διεθνής συνεργασία για την καταπολέμηση της βίας, μετέδωσαν συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Read More

Καμμένος: Η Ελλάς προπύργιο της Δύσης ενάντια στην τυραννία και τον φονταμενταλισμό

Τον κίνδυνο ότι «για τη γηραιά ήπειρο υπάρχουν απειλές ορατές και υπονομεύουν την ιδέα μίας κοινής ευρωπαϊκής εστίας, την Αρχή της κοινωνικής συνοχής, αλλά, πολύ περισσότερο, απειλούν τη δημοκρατία στην Ευρώπη» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στην ημερήσια διαταγή του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Read More

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε εξέλιξη ηλεκτρονικό "ψάρεμα" στοιχείων από κατόχους Alpha web banking (Φώτο)

Σε εξέλιξη βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα αποστολή spam email σε κατόχους e banking της Alpha Bank με σκοπό τηνπρόσβαση στον τραπεζικό σας λογαριασμό.
Read More

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ..μια αληθινή ιστορία!

Μια αληθινή ιστορία…
Ανήμερα της γιορτής του Προφήτη Ηλία ένας νέος, ο Ηλίας, έμπαινε στην εκκλησία, κρατώντας μια μεγάλη λαμπάδα. Θα την άναβε εκεί στο μανουάλι ανάμεσα στην εικόνα της Παναγίας και του Προφήτη που βρισκόταν εκεί. Το είχε τάμα αφού η γιορτή της ημέρας είχε τριπλό νόημα για εκείνον. Είχε γενέθλια, την ονομαστική του εορτή και ένα θαύμα που του συνέβη όταν ήταν νεότερος…
Read More

Σκότωσε, διαμέλισε και μαγείρεψε τους γονείς του (Φώτο)

Ένοχος κρίθηκε ο 31χρονος Χένρι Τσάου από το Χονγκ Κονγκ για το φρικιαστικό έγκλημα το οποίο διέπραξε το 2013.
Read More

Πότε αλλάζει η ώρα για τη θερινή περίοδο

Σε λίγες ημέρες όλοι θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε ακόμα πιο καλοκαιρινά!
Read More

Για ποιους ανακοίνωσε διετή παράταση θητείας με μισθό ο Καμμένος

“Παράταση θητείας” με επαγγελματική έμμισθη σχέση με τις “κάτι σαν ΜΟΜΑ” που θα αρχίσουν να λειτουργούν στις Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος.
Read More

Γαλλία: Σύλληψη διευθυντή Δημοτικού για βιασμούς ανηλίκων

Ερευνες ξεκίνησαν οι γαλλικές αρχές μετά τη σύλληψη του διευθυντή ενός Δημοτικού σχολείου της νοτιοανατολικής Γαλλίας ο οποίος είναι ύποπτος για βιασμούς ανηλίκων και είχε ήδη καταδικασθεί το 2008 για παιδοφιλία.
Read More

Kατεπείγουσα επιστολή Ντάισελμπλουμ για τα 1,2 δισ. ευρώ του ΤΧΣ

Επιστολή στον EFSF και στον επικεφαλής του EWG, Τόμας Βίζερ, με την οποία ζητά να μελετηθεί άμεσα το αίτημα της ελληνικής πλευράς για το 1,2 δισ. ευρώ απέστειλε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπως αναφέρουν πηγές του EFSF που επικαλείται το πρακτορείο MNI.
Read More

Δράμα:Πατέρας και γιος χτύπησαν και έδεσαν 18χρονη

Μπροστά σε ένα σοκαριστικό θέαμα βρέθηκαν άνδρες του Α.Τ. Δράμας όταν ανταποκρίθηκαν στην κλήση κατοίκων ενός χωριού του νομού.
Read More

Ναύπλιο - Τα πέντε κανόνια της Ακροναυπλίας(ΦΩΤΟ)

Η ιστορία της Ακροναυπλίας ακολουθεί την ιστορική τύχη του Ναυπλίου που περιήλθε στους Ρωμαίους, τους Βυζαντινούς, τους Φράγκους, τους Ενετούς και τους Τούρκους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, μέχρι την απελευθέρωση της Ελλάδας. 
Read More

Κλείσιμο στρατοπέδων "κουμπαράδων"; Προσγείωση στην πραγματικότητα για τον ΥΕΘΑ

Το “συμμάζεμα” του στρατού δεν θα είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.
Το κατάλαβε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στην Καλαμάτα όπου βρέθηκε μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της αποτίναξης του τουρκικού ζυγού.
Read More

Τι συνέβη με τον θάνατο του 22χρονου φοιτητή από την Πάτρα;

Ασχημο παιχνίδι επιφύλασσε η μοίρα στον 22χρονο φοιτητή από την Πάτρα που έχασε την ζωή του μέσα στο ΚΤΕΛ της μεσημεριανής διαδρομής Πάτρα-Αθήνα.
Read More

Ένα AirBus A320 είχε συντριβεί επίσης, στην θάλασσα της Ιάβας

Ένα Airbus 320A, ίδιου δηλαδή τύπου με αυτό που συνετρίβη πριν μερικές ώρες στις γαλλικές Άλπεις, είχε επίσης συντριβεί τον περασμένο Δεκέμβριο στην θάλασσα της Ιάβας.
Read More

Δεν υπάρχουν σχόλια: