Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Νέο «σκάνδαλο» με τη Siemens στην υγεία!

  logo newsletter
 
 

Νέο «σκάνδαλο» με τη Siemens στην υγεία!

Η υπόθεση που αποκαλύπτω σήμερα δείχνει πως η προηγούμενη κυβέρνηση επιχείρησε να ευνοήσει σκανδαλωδώς τη γερμανική εταιρεία Siemens. Το ντροπιαστικό για την Ελλάδα είναι ότι δεν αντέδρασε κανείς, αλλά έχει παρέμβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία ζητεί τώρα εξηγήσεις από την Αθήνα...
Περισσότερα

«Ζήσε Μάη μου» με τις εφημερίες!

Μπρος - πίσω στο θέμα της καταβολής των εφημεριών πηγαίνει το Υπουργείο Υγείας. Παγώνει η διαδικασία επιτάχυνσης της καταβολής εφημεριών του Δεκεμβρίου, παρά την πρωινή δέσμευση του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας. Αγώνας δρόμου για την προθεσμία της Δευτέρας.
Περισσότερα

Ο ΠΙΣ στο Υπουργείο Υγείας

Τα φλέγοντα θέματα του χώρου της Υγείας θα τεθούν στη συνάντηση που έχουν σήμερα οι επικεφαλής του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) με την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου.
Περισσότερα

«Αθάνατα» τα πλαστά επιδόματα πρόνοιας

Κύκλωμα που πλαστογραφούσε πιστοποιητικά αναπηρίας για την έκδοση επιδομάτων πρόνοιας, εις βάρος του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ εξάρθρωσε η Αστυνομία. Μεταξύ των εμπλεκομένων εργαζόμενος του ΟΑΕΕ και 17 γιατροί!
Περισσότερα

Στο ΣτΕ το κούρεμα των αποδοχών των Νοσοκομειακών Ιατρών

Το θέμα της μείωσης των αποδοχών των Νοσοκομειακών Γιατρών θα τεθεί ως υπόθεση μείζονος σημασίας στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).
Περισσότερα

Δικαστική διαμάχη Amgen – Novartis για βιοϊσοδύναμο του Neupogen

Προσπάθειες να εμποδίσει την πώληση του βιοϊσοδύναμου φαρμάκου Zarxio της Novartis, μέσω δικαστικής οδού επιχειρεί η φαρμακευτική επιχείρηση Amgen Inc.
Περισσότερα

Ανακαλύφθηκε το γονίδιο «Τζολί» που αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου

Το γονίδιο ETV6 ανακάλυψαν Αμερικανοί επι&ssigma;τήμονες που αυξάνει τον κληρονομικό κίνδυνο για εκδήλωση οξείας λεμφοβλαστικής λευχαιμίας, με τον ίδιο τρόπο που το γονίδιο BRCA -γνωστό και ως γονίδιο «Αντζελίνα Τζολί»- καθώς αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών.
Περισσότερα

Συνταγές για τη Βιωσιμότητα των Συστημάτων Υγείας

Εκθεση με προτάσεις για δράσεις που θα στοχεύουν στη βιωσιμότητα των συστημάτων υγείας στις χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, παρέδωσε στις Βρυξέλλες η Ευρωπαϊκή Συντονιστική Ομάδα του προγράμματος “Recipes for Sustainable HealthCare”, που υλοποιείται με πρωτοβουλία της βιοφαρμακευτικής εταιρείας AbbVie.
Περισσότερα

ΠΟΕΔΗΝ: Η καθολική και δωρεάν περίθαλψη των ανασφάλιστων δεν γίνεται με σχέδια επί χάρτου και επικοινωνιακά τρικ

«Άνθρακας» αποδεικνύονται κατά την ΠΟΕΔΗΝ οι κυβερνητικές δεσμεύσεις για την υγειονομική περίθαλψη των ανασφάλιστων, καθώς και για την κατάργηση του εισιτηρίου και τις προσλήψεις στο ΕΣΥ. H δημοσιονομική προσαρμογή συνεχίζεται και οι ανασφάλιστοι πολίτες θα συνεχίσουν να ταλαιπωρούνται αποκλεισμένοι από το Σύστημα Υγείας, καταγγέλλει η Ομοσπονδία.
Περισσότερα

Σχολείο για όλους χωρίς διακρίσεις χωρίς αποκλεισμούς - Η αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού

Του Χριστόφορου-Λιβάνη Γερ., Προέδρου του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Μαθησιακές Δυσκολίες Ζακύνθου
Περισσότερα

Νέα επιστημονικά δεδομένα για την αντιμετώπιση της μέτριας έως σοβαρής ψωρίασης

Σημαντική υπεροχή της σεκουκινουμάμπης έναντι της ουστεκινουμάμπης, στην αντιμετώπιση της μέτριας έως σοβαρής ψωρίασης, καταδεικνύουν νέα επιστημονικά δεδομένα.
Περισσότερα

Πλεονέκτημα επιβίωσης στη θεραπεία μελανώματος με pembrolizumab

Το pembrolizumab εκπλήρωσε και τους δύο πρωτεύοντες στόχους (συνολική επιβίωση και επιβίωση χωρίς εξέλιξη της νόσου) της μελέτης KEYNOTE-006, συγκρινόμενο σαν θεραπεία πρώτης γραμμής για το προχωρημένο μελάνωμα έναντι του ipilimumab.
Περισσότερα

Πρωτοποριακή επέμβαση για τα ελληνικά δεδομένα στο Ιατρικό Αθηνών

Στη ριζική προστατεκτομή σε ασθενή με κολοστομία και προηγηθείσα κοιλιοπερινεική εκτομή του ορθού, προχώρησαν με ρομποτική μέθοδο οι γιατροί του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, σημειώνοντας πρωτιά στα ελληνικά ιατρικά δεδομένα.
Περισσότερα

Ημερίδα για τον Αθλητισμό και την Αναπηρία

Η πρωτότυπη ημερίδα για τη σχέση των αναπήρων με τον αθλητισμό, διοργανώνεται στις 31/3 στη Σπάρτη, με πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Περισσότερα

Έχετε προβλήματα αυπνίας... Δοκιμάσατε το NeuroAge Sleep;

Το εξειδικευμένο συμπλήρωμα διατροφής NeuroΑge Sleep, «σύμμαχος» για την καλύτερη ποιότητα ύπνου και την καλύτερη πνευματική υγεία των ενηλίκων.
Περισσότερα

Mobility Forum & Apps Awards 2015

Στον κινητό κόσμο του 21ου αιώνα σας καλωσορίζουν η Ethos Events, το περιοδικό bIT & MOBILE και το portal bITdaily.gr, που διοργανώνουν τo Mobility Forum & Apps Awards.
Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: