Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

UTech Lab - Πρόγραμμα Εργαστηρίων, Μάρτιος 2015

             header ns
  
slider
Αγαπητοί φίλοι,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως τα εργαστηριακά μαθήματα στους τομείς των οπτικοακουστικών, της ρομποτικής και της τρισδιάστατης εκτύπωσης συνεχίζονται στο UTech Lab.
Όπως βλέπετε στο αναλυτικό πρόγραμμα που ακολουθεί, τον Μάρτιο μπορείτε να παρακολουθήσετε εργαστήρια φωτογραφίας, animation, δημιουργίας κόμικς, τρισδιάστατης εκτύπωσης, ήχου, ρομποτικής, και δημιουργίας website με το WordPress. Τα εργαστήρια απευθύνονται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του UTech Lab ή καλέστε στο τηλέφωνο 210 94 69 694.
Σας περιμένουμε στο UTech Lab!
Πρόγραμμα Εργαστηρίων Μαρτίου 2015
Δημιουργία κόμικς 5, 27/3 17.00-18.30
O ήχος στον χώρο της επιστημονικής φαντασίας 5/3 17.00-20.00
Τρισδιάστατη εκτύπωση 6/3 17.00-18.30
Ρομποτική «Επιστροφή στη Σελήνη» 7, 21, 28/3 09.45-14.15
14/3 10.00-13.00
Ταξίδι στον ήχο 7, 21/3 10.30-12.30
Δημιουργία website με το WordPress 12/3 17.00-19.00
Animation 13, 20/3 17.00-18.30
Από την αναλογική στην ψηφιακή φωτογραφία   19/3 (1ο μέρος) 17.00-19.00
26/3 (2ο μέρος) 16.30-19.30
Δημιουργία κόμικς
Οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο έρχονται σε επαφή με τους φανταστικούς ήρωες των κόμικς, μέσα από μία ιστορική αναδρομή. Μαθαίνουν από πού προήλθε το κόμικ, για ποιο λόγο δημιουργήθηκε και πώς το πέρασμα των χρόνων συνέβαλε στην εξέλιξή του. Ακόμη, μαθαίνουν τους τρόπους και την διαδικασία με την οποία μπορεί εύκολα κάποιος να δημιουργήσει ένα κόμικ, και στην συνέχεια δημιουργούν οι ίδιοι ένα μικρό σενάριο και του «δίνουν ζωή» μέσα από το μολύβι ή τον ηλεκτρονικό υπολογιστή τους.

O ήχος στον χώρο της επιστημονικής φαντασίας
Στο εργαστήριο αυτό γίνεται αναδρομή στις πιο γνωστές ταινίες επιστημονικής φαντασίας από το 1930 μέχρι σήμερα, με θέαση, ακρόαση και ανάλυση των πιο σημαντικών σημείων τους. Στην συνέχεια, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν με πρακτικά παραδείγματα τα βασικά χαρακτηριστικά σύνθεσης μουσικής για ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Τέλος, εξασκούνται σε ηχογράφηση ηχητικών εφέ και μαθαίνουν για την επεξεργασία και την ένταξή τους στο κινηματογραφικό soundtrack.

Tρισδιάστατη εκτύπωση
Οι συμμετέχοντες εισάγονται στην έννοια της τρισδιάστατης εκτύπωσης. Μαθαίνουν τι σημαίνει η τρισδιάστατη εκτύπωση, σε ποιους τομείς εφαρμόζεται και πώς μπορούν να εμπνευστούν από αυτήν την καινοτόμα τεχνολογία. Στη συνέχεια μαθαίνουν να σχεδιάζουν ένα τρισδιάστατο αντικείμενο σε κατάλληλο σχεδιαστικό πρόγραμμα και να το εκτυπώνουν.

Ρομποτική «Επιστροφή στη Σελήνη»
1ο μέρος: Ο κύκλος του μηχανικού - Engineering Design Process (EDP)
Aντιμετωπίζοντας μια πρόκληση που αφορά στον σχεδιασμό και στην κατασκευή ενός οχήματος «ρομπότ», οι συμμετέχοντες γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο εργάζεται ένας μηχανικός, προκειμένου να ανταποκριθεί σε οποιοδήποτε πρόβλημα.
2ο μέρος: Πλοήγηση - Αποφυγή εμποδίων
Στο δεύτερο μέρος του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες επιλύουν προβλήματα πλοήγησης του οχήματος στον χώρο και της αποφυγής τυχόν εμποδίων, μετατρέποντας ουσιαστικά το όχημα σε κανονικό ρομπότ. Το εργαστήριο απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Α’ Λυκείου.

Ταξίδι στον ήχο
Με απλά βήματα και χωρίς κάποια προεργασία, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να χρησιμοποιούν όλες τις απαραίτητες τεχνικές για την παραγωγή ήχου σε πλήρως εξοπλισμένο studio ηχοληψίας. Μοναδική προϋπόθεση η ενεργοποίηση της φαντασίας τους!

Δημιουργία website με το WordPress
Το εργαστήριο αυτό εισάγει τους συμμετέχοντες στον χώρο της δημιουργίας και διαχείρισης website. Μαθαίνουν το περιβάλλον WordPress, και υλοποιούν ένα website με κείμενα, εικόνες και βίντεο. Μετά τη λήξη του εργαστηρίου, όσοι από τους συμμετέχοντες το επιθυμούν, μπορούν να δημιουργήσουν ένα δικό τους website και να επανέλθουν σε συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα για να επιλύσουν τυχόν απορίες τους.
Animation
Οι συμμετέχοντες εισάγονται στα τεχνικά χαρακτηριστικά του κινούμενου σχεδίου. Μαθαίνουν τις βασικές τεχνικές του, καθώς και τις ιδιαιτερότητες που διακρίνουν την κάθε μία από αυτές. Στη συνέχεια γνωρίζουν αναλυτικότερα μία από τις τεχνικές, το pixilation, και καλούνται να δημιουργήσουν τη δική τους ταινία animation.
Από την αναλογική στην ψηφιακή φωτογραφία 
Οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο έρχονται σε επαφή με τον μαγικό κόσμο της φωτογραφίας και τα στοιχεία που τον δομούν. Αποκτούν τις βασικές γνώσεις για τη φωτογραφική μηχανή και μαθαίνουν τι σημαίνει ταχύτητα και διάφραγμα, γνωρίζουν ακόμη τα διαφορετικά είδη φακών και φίλτρων και πραγματοποιούν τις δικές τους λήψεις. Τέλος, έχουν την ευκαιρία να δουν πώς είναι ένας σκοτεινός θάλαμος και πώς ένα επαγγελματικό στούντιο φωτογραφίας. Το εργαστήριο περιλαμβάνει δύο ενότητες σε διαφορετικές ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: