Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Μόνο μια ρύθμιση για την Yγεία

  logo newsletter
 
 

Μόνο μια ρύθμιση για την Yγεία

Μια και μόνο παράγραφο, που σχετίζεται με το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και που αφορά ασφαλισμένους θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει η Κυβέρνηση.
Περισσότερα

Διορίστηκε ο νέος Γενικός Γραμματέας Υγείας

Το πρώτο βήμα για την έναρξη των διαδικασιών στο Υπουργείο Υγείας γίνεται με το διορισμό του νέου Γενικού Γραμματέα. Ακολουθεί ο διορισμός του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας.
Περισσότερα

Ακτινική Κεράτωση: Η πιο συχνή «άγνωστη» πάθηση του δέρματος

Μια από τις λιγότερο γνωστές δερματολογικές παθήσεις, είναι παράλληλα και από τις πιο συχνές, αφού πλήττει πάνω από 1 στους 4 ενήλικες, άνω των 40 ετών. Η Ακτινική Κεράτωση είναι μια προκαρκινική βλάβη του δέρματος που υποδιαγιγνώσκεται,  προειδοποιούν οι επιστήμονες.
Περισσότερα

Ταχύτερα οι αλλαγές στην ηγεσία της GlaxoSmithKline

Νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό αναμένεται να βρεθεί στα ηνία της φαρμακευτικής GlaxoSmithKline, ο νέος πρόεδρος Philip Hampton, αναλαμβάνοντας καθήκοντα στην μεγαλύτερη επιχείρηση της Βρετανίας, στις 7 Μαΐου.
Περισσότερα

Έγκριση για τον «διάδοχο» του Lantus λαμβάνει η Sanofi

Έγκριση στο νέο φάρμακο Toujeo κατά του διαβήτη, της γαλλικής φαρμακευτικής επιχείρησης Sanofi, έδωσαν οι αρμόδιες αμερικανικές αρχές.
Περισσότερα

1 δις κλινικές μελέτες ζητάει ο Κουρουμπλής

Κλινικές μελέτες κι επενδύσεις, ζητάει από τις πολυεθνικές του φαρμάκου ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης ενός νέου πλαισίου συνεργασίας μαζί τους.
Περισσότερα

Ακόμη ένας γιατρός συνελήφθη για «φακελάκι»


Δεύτερη σύλληψη γιατρού για φακελάκι μέσα σε μερικές ημέρες. Μαιευτήρας-γυναικολόγος και ο δεύτερος συλληφθείς, αυτή τη φορά, όμως, στη Μυτιλήνη.
Περισσότερα

ΙΚΑ: Διαδικτυακά η θεώρηση βιβλιαρίων

Σε εφαρμογή τέθηκε από 1ης Μαρτίου η ηλεκτρονική θεώρηση βιβλιαρίων υγείας για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ.
Περισσότερα

«Όχι» Βαρουφάκη στην αύξηση ΦΠΑ στα Φάρμακα

Τις εκτιμήσεις που ήθελαν τη «δημιουργική ασάφεια» γύρω από το ΦΠΑ στο κείμενο της συμφωνίας με τους εταίρους μας απέρριψε σήμερα ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Περισσότερα

Ζητούνται 74 γιατροί για εξειδίκευση

Πρόσκληση σε ειδικευμένους γιατρούς για εξειδίκευση σε ΜΕΘ και ΜΕΝ Νεογνών, απευθύνει το Υπουργείο Υγείας.
Περισσότερα

Αυτοί είναι οι υποψήφιοι για τις εκλογές του ΠΙΣ

Η λίστα με τους υποψηφίους προέδρους και εκλέκτορες των εκλογών  του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) στις 8 Μαρτίου.
Περισσότερα

Η νοσηλεύτρια που «απουσίαζε» για δέκα χρόνια

Την ώρα που το  ΕΣΥ λυγίζει υπό το βάρος των υποχρεώσεων, μαστιζόμενο από την υποστελέχωση, σε ένα νοσοκομείο της περιφέρειας μια νοσηλεύτρια έκανε κοπάνες διάρκειας... δέκα ετών, με την προφανή ανοχή των επικεφαλής της. 
Περισσότερα

Τα σίδερα της φυλακής είναι για τους... απεξαρτημένους

Ένας ακόμη απόφοιτος του ΚΕΘΕΑ βρέθηκε στη φυλακή, χωρίς να του αναγνωρίζεται το ελαφρυντικό της απεξάρτησης από τα ναρκωτικά.
Περισσότερα

"Μαύρη τρύπα" για τους ειδικευόμενους στα νοσοκομεία

Χωρίς γιατρούς κινδυνεύουν να μείνουν τα δημόσια νοσοκομεία το επόμενο διάστημα, εξαιτίας της νομοθετικής «αστοχίας» του Υπουργού Υγείας αναφορικά με την παράταση της θητείας των ειδικευομένων. Η νέα ΥΑ κινείται στο ίδιο πνεύμα με την ΥΑ Βορίδη, καταγγέλλει ο ΙΣΑ.
Περισσότερα

ΕΟΠΥΥ: Μόνο ηλεκτρονικά η πιστοποίηση της ασφαλιστικής ικανότητας

Διευκρινήσεις σχετικά με την πιστοποίηση της ασφαλιστικής ικανότητας δίνει ο ΕΟΠΥΥ, μετά από σχετικό αίτημα του ΟΑΕΕ.
Περισσότερα

Ξανθός: Στόχος η εφαρμογή ορθής πολιτικής για τα «ορφανά» φάρμακα

Η διασφάλιση της υγείας του κάθε Έλληνα πολίτη είναι ο πρωταρχικός σκοπός του Υπουργείου Υγείας, δηλώνει ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων.
Περισσότερα

"Έμεινε από λάστιχο"

Τα μισά έχουν «τραβήξει» χειρόφρενο και για τα υπόλοιπα απαιτούνται χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο για επισκευές. Ο λόγος για τα ασθενοφόρα στη Μεσσηνία, που όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δεν είναι πια ασφαλή.
Περισσότερα

ΠΙΣ: Δώστε ευπρεπείς μισθούς για να καταργηθούν τα φαινόμενα χρηματισμού

Την αντίθεση του στα φαινόμενα διαφθοράς στην υγεία εκφράζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ζητώντας από τους πολίτες να τα αναφέρουν όπου τα συναντούν κι από την Πολιτεία να αυξήσει τους μισθούς των γιατρών.
Περισσότερα

Οι Άπιστοι των Αθηνών

Το χάρτη της... απιστίας στην Αθήνα δημιούργησε μια ιστοσελίδα online γνωριμιών. Ποιοι παραστρατούν περισσότερο και ποιοι λιγότερο; Κάποιοι μπορεί να εκπλαγούν και άλλοι πάλι όχι...
Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: