Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Οι 7 εξαγγελίες Τσίπρα


logo newsletter
 
 




Σαν πρωταπριλιάτικο ψέμα: Καταργήθηκε το 5ευρο!

Μπορεί να ακούγεται σαν ψέμματα αλλά το ΦΕΚ με το οποίο καταργείται το εξέταστρο των 5 ευρώ στις δημόσιες δομές του ΕΣΥ είναι πραγματικότητα.
Περισσότερα

Mobility Forum & Apps Awards 2015

Τις πύλες στον κινητό κόσμο του 21ου αιώνα ανοίγει σήμερα τo Mobility Forum & Apps Awards, που διοργανώνουν  η Ethos Events, το περιοδικό bIT & MOBILE και το portal bITdaily.gr. 
Περισσότερα

Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία: Η συνταγή είναι φαρμακευτική πολιτική με εθνική στρατηγική

Τους άξονες που θα έπρεπε να ακολουθεί η φαρμακευτική πολίτικη περιγράφουν κύκλοι της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Υπουργείο Υγείας.
Περισσότερα

ΠΑΣΥΝΟ: Τους νοσηλευτές τους ξεχάσατε κ. Τσίπρα;

Να μην αμελήσει το θέμα της έλλειψης νοσηλευτών στο ΕΣΥ, καλεί τον Πρωθυπουργό η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Νοσηλευτών ΕΣΥ (ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ), με αφορμή την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Αριστοτέλους και τις επικείμενες εξαγγελίες για τον πολύπαθο χώρο της Υγείας.
Περισσότερα

Μήνυση της J&J στην Glaxo για παραπλανητική διαφήμιση στις ΗΠΑ

Σε διευθέτηση συμφώνησε να προχωρήσει η GlaxoSmithKline Plc μετά την μήνυση που κατέθεσε η Johnson & Johnson κατηγορώντας την ότι χρησιμοποιεί ψευδή στοιχεία στη διαφήμιση στις ΗΠΑ προκειμένου να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της.
Περισσότερα

Mylan: Πώληση του 1/3 της συμμετοχής στην Abbott μέσω χρηματιστηρίου

Στην «πώληση» του ενός τρίτου του μεριδίου που απέκτησε από την Abbott Laboratories, έναντι 5,3 δις. δολ. προχωρά πλέον η Mylan.
Περισσότερα

Προς κατάργηση η επαίσχυντη υγειονομική διάταξη για τις εκδιδόμενες

Την κατάργηση της Υγειονομικής Διάταξης 39α, με την οποία είχαν διαπομπευτεί επί Υπουργείας Λοβέρδου, εξαθλιωμένες οροθετικές εκδιδόμενες γυναίκες, εισηγήθηκε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας στον Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Περισσότερα

Με εξώδικα αντιδρούν οι γιατροί για τις απλήρωτες εφημερίες

Το πρώτο εξώδικο για την καθυστέρηση αποπληρωμής των εφημεριών ειδικευμένων και ειδικευόμενων γιατρών είναι πραγματικότητα.
Περισσότερα

«Καμπανάκι» κινητοποιήσεων κρούει η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ

Διάλογο με την ηγεσία του Υπουργείου ζητούν οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να τεθεί επί τάπητος το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών και της χρηματοδότησης του Οργανισμού. Απουσία διαλόγου ή ουσιαστικού αποτελέσματος θα σημάνει κινητοποιήσεις, προειδοποιεί η ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ.
Περισσότερα

Υπενθύμιση ΕΟΠΥΥ για τις 6μηνες συνταγές

Επαναλαμβανόμενες συνταγές διάρκειας ως και έξι μηνών μπορούν να εκδίδουν οι γιατροί, υπενθυμίζει ο ΕΟΠΥΥ.
Περισσότερα

Αφιερωμένη στην ασφάλεια των τροφίμων η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

«Βελτίωσε την ασφάλεια των τροφίμων από το αγρόκτημα έως το πιάτο», είναι το σύνθημα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας που είναι η 7η Απρίλη.
Περισσότερα

Διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του "αστυνομικού της γειτονιάς" ζητά η ΕΣΑμεΑ

Συγκεκριμένη πρόταση για την αξιοποίηση του θεσμού του «αστυνομικού της γειτονιάς» στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών με αναπηρία, στο πλαίσιο των επιταγών της νέας Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, κατέθεσε με επιστολή της η ΕΣΑμεΑ στον αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης.
Περισσότερα

Μαγνητική Μαστογραφία σε 3 λεπτά!

Μια πρωτοποριακή τεχνική διάγνωσης ρίχνεται στη μάχη κατά του καρκίνου του Μαστού από τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών.
Περισσότερα

Σπουδαία δωρεά από την ΟΠΑΠ ΑΕ σε πέντε νοσοκομεία

Ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό υψηλών προδιαγραφών δώρισε σε πέντε νοσοκομεία της χώρας, η ΟΠΑΠ ΑΕ, μετατρέποντας για μια ακόμη φορά την επιχειρηματική της αριστεία σε κοινωνική συνεισφορά.
Περισσότερα

Έφηβοι και παιδιά βίωσαν τι σημαίνει "αναπηρία"

Δράση προσομοίωσης κινητικής και αισθητηριακής αναπηρίας, διοργάνωσε ο δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Εφήβους (ΣΚΕΠ), με τη συμμετοχή εθελοντών του προγράμματος «Σύμμαχοι Υγείας» που συντονίζεται από το Κέντρο Μελετών Υπηρεσιών Υγείας, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Περισσότερα

Τα θεμέλια για πιο ουσιαστική συνεργασία με την Ομογένεια της Νέας Υόρκης βάζει ο ΙΣΑ

Νέοι δρόμοι συνεργασίας άνοιξαν μεταξύ του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας και της Ομογένειας για τη στήριξη των νέων γιατρών και την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα, στο πλαίσιο επίσκεψης του Γιώργου Πατούλη στη Νέα Υόρκη.
Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: