Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Ο «μπαμπούλας» των ΦΥΚ

  logo newsletter
 
 
 
 

Ο «μπαμπούλας» των ΦΥΚ

Σε νέο "αγκάθι" για τη φαρμακοβιομηχανία αναμένεται να εξελιχθούν τα σχέδια του Υπουργείου Υγείας για τον περιορισμό της δαπάνης των φαρμάκων του Ν. 3816, γνωστών ως και Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ). 
Περισσότερα

Κίνδυνος γενικευμένης απουσίας υλικών από τα νοσοκομεία

Ορατός είναι ο κίνδυνος διακοπής των προμηθειών προς τα δημόσια νοσοκομεία από τις προμηθεύτριες εταιρίες, αποτέλεσμα των συνθηκών μιας ανεπίσημης «στάσης πληρωμών» του ΕΣΥ προς το κλάδο. 
Περισσότερα

25 χρόνια Menarini Hellas: Στο Top10 των φαρμακευτικών εταιριών

Σε σταθερή τροχιά ανόδου βρίσκεται εδώ και 25 χρόνια η Menarini Hellas, που πλέον βρίσκεται μεταξύ των 10 μεγαλύτερων φαρμακευτικών επιχειρήσεων της χώρας.
Περισσότερα

Με εκκρεμότητες πληρώθηκαν οι εφημερίες - Μαίνονται οι επισχέσεις

Κάποιοι θα έλεγαν ότι είναι θέμα οπτικής... Όμως, οι περισσότεροι γιατροί αλλά και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία - αν και είδαν στους λογαριασμούς τους να πιστώνεται ο Δεκέμβρης και στις περισσότερες περιπτώσεις και τα πιο πολλά από τα υπόλοιπα παλαιότερων ετών – εξακολουθούν να βλέπουν το «ποτήρι μισοάδειο».
Περισσότερα

Στο μικροσκόπιο του FDA τα δεδομένα εμβολίου για τον καρκίνο της Amgen

Ανησυχίες ως προς τον σχεδιασμό και τα αποτελέσματα της βασικής μελέτης του εμβολίου κατά του καρκίνου του δέρματος της Amgen, εκφράζει επιτροπή της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), ζητώντας με σχετικά έγγραφα την μη ένταξη του σε ταχείες διαδικασίες έγκρισης.
Περισσότερα

FDA: Fast track έγκριση θεραπείας στην Sanofi για την νόσο Fabry

Στην επιτάχυνση εξέτασης εφαρμογής του φαρμάκου της Sanofi για μια νέα θεραπευτική κατηγορία κατά της νόσου του Fabry, προχώρησε η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων.
Περισσότερα

Στο "κόκκινο" η περίθαλψη των Κερκυραίων - Συναγερμό εκπέμπουν οι γιατροί

Σοβαρότατες ελλείψεις στις δομές υγείας σ’ όλα τα επίπεδα καταγράφονται στο «νησί των Φαιάκων», στο οποίο από τον επόμενο μήνα θα αρχίσουν να «προσγειώνονται» τουριστικά γκρουπ, αυξάνοντας κατά μερικές χιλιάδες τον πληθυσμό, κατά συνέπεια και τις ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης.
Περισσότερα

Στρατηγικής σημασίας συμφωνία στον τομέα του ιατρικού τουρισμού

Ένα σημαντικό βήμα για την εδραίωση της Ελλάδας ως προορισμού παγκόσμιας εμβέλειας στον τομέα του ιατρικού τουρισμού, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του  IMTJ (International Medical Tourism Journal) Medical Travel Summit 2015, που διοργανώθηκε στο Λονδίνο, 15-16 Απριλίου 2015.
Περισσότερα

Η ΕΕ ενέκρινε το ruxolitinib ως την πρώτη στοχευμένη θεραπεία για την αληθή πολυκυτταραιμία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε πρόσφατα το ruxolitinib (Jakavi®) για τη θεραπεία ενηλίκων πασχόντων από αληθή πολυκυτταραιμία, οι οποίοι έχουν αντοχή ή δυσανεξία στην υδροξυουρία. Το ruxolitinib αποτελεί την πρώτη στοχευμένη θεραπεία που εγκρίνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τους ασθενείς αυτούς.
Περισσότερα

MSD: Συμπληρωματική αίτηση για το pembrolizumab στον μη μικροκυτταρικό καρκίνο

Μια σειρά σημαντικότατων αποτελεσμάτων που προέκυψαν από κλινικές μελέτες με τη χρήση pembrolizumab έναντι τριών διαφορετικών κακοηθειών ανακοίνωσε η MSD, γνωστή και ως Merck στις ΗΠΑ και στον Καναδά: του προχωρημένου μελανώματος, του προχωρημένου υπεζοκωτικού μεσοθηλιώματος και του προχωρημένου μη μικροκυτταρικού καρκίνου του πνεύμονα.
Περισσότερα

Merck: Αποτελέσματα ρεκόρ για το 2014 – Ανοδικά και το 2015

Αύξηση των οργανικών πωλήσεων και του EBITDA προ έκτακτων αποτελεσμάτων αναμένει η φαρμακευτική επιχείρηση Merck για το 2015, σε σχέση με το προηγούμενο έτος, εκτιμώντας παράλληλα σε μετριοπαθείς θετικές επιπτώσεις συναλλαγματικών ισοτιμιών.
Περισσότερα

ELPEN: «Ταξίδι στην ακριτική Ελλάδα, με πυξίδα την Υγεία!»

Ένα μοναδικό εκπαιδευτικό ταξίδι προσφέρουν σε παιδιά ακριτικών περιοχών η ELPEN, η «Άγονη Γραμμή Γόνιμη» και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.
Περισσότερα

Μήνας ευαισθητοποίησης για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Την «Πρόσβαση» στις παροχές υγείας έχει και φέτος ως θέμα ο Μήνας Ευαισθητοποίησης για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας (ΣκΠ), που διοργανώνεται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για τη νόσο (MSDay), εξαιτίας των πολλών εμποδίων που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς.
Περισσότερα

Bayer: Διεθνές Πρόγραμμα Εθελοντισμού

Τις εθελοντικές προσπάθειες των εργαζομένων με κοινωνική ευαισθησία υποστηρίζει, σε παγκόσμιο επίπεδο, το Ίδρυμα Bayer Cares, προσφέροντας, μόνο το 2014, πάνω από 280 χιλιάδες ευρώ σε 78 κοινωνικά προγράμμματα σε 42 χωρες.
Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: