Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Εκτός ελέγχου οι δαπάνες για φάρμακα!

  logo newsletter
  ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ
 

Εκτός ελέγχου οι δαπάνες για φάρμακα!

Ήταν επόμενο. Λίγο οι εκλογές, λίγο η γενικότερη αβεβαιότητα, λίγο η δυστοκία της νέας κυβέρνησης να διορίσει διοικητές και προέδρους, δεν θέλει και πολύ για να ξεφύγουν οι δαπάνες για φάρμακα. Μόνο για το πρώτο τρίμηνο η υπέρβαση αγγίζει τα 60 εκατ.!

Άγνωστη λέξη τα ρεπό στα δημόσια νοσοκομεία

Μέχρι τελικής πτώσεως εργάζονται γιατροί, νοσηλευτές αλλά και λοιπό προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία, ως αποτέλεσμα των σοβαρών ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό. Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί ο «Ευαγγελισμός», όπου τα χρωστούμενα ρεπό ανέρχονται σε πολλές... χιλιάδες. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στο νοσοκομείο.
Περισσότερα

Ποιοι πληρώνουν την έλλειψη φυσικοθεραπευτών στις δημόσιες δομές

Αναρίθμητες είναι οι κενές θέσεις φυσικοθεραπευτών στα Δημόσια Νοσοκομεία και Κέντρα Υποκατάστασης, αφήνοντας εκτεθειμένους τους πολίτες να πληρώνουν «τα σπασμένα»...
Περισσότερα

Οι εργαζόμενοι στην Ψυχική Υγεία δεν είναι φύλακες

Την έντονη αντίδραση των νοσηλευτών ψυχιατρικών νοσοκομείων αλλά και του συνόλου των εργαζομένων του Δρομοκαΐτειου έχουν προκαλέσει οι κατηγορίες για ελλιπείς συνθήκες φύλαξης των κρατούμενων νοσηλευομένων, μετά την απόδραση της Β. Σταμάτη. «Δεν είμαστε φύλακες» ξεκαθαριζουν.
Περισσότερα

Κλείνει η μονάδα εμβολίων της Pfizer στην Κίνα

Στο κλείσιμο της μονάδας εμβολίων της στην Κίνα προχωρά η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer Inc, καθώς δεν ανανεώθηκε η άδεια σε μία από τις κορυφαίες θεραπείες της, που αποτελούσε και το μόνο εμβόλιο που πωλούσε στη χώρα.
Περισσότερα

Έρχονται 3 εξατομικευμένα εμβόλια κατά του καρκίνου

Ενθαρρυντικά ήταν τα αποτελέσματα των τριών πειραματικών εξατομικευμένων αντικαρκινικών εμβολίων που δοκίμασαν ερευνητές στις ΗΠΑ σε τρεις ασθενείς με μελάνωμα, την πιο επιθετική μορφή του καρκίνου του δέρματος.
Περισσότερα

ΕΙΝΑΠ: Κάτω από το 50% το προσωπικό των Κέντρων Υγείας στην Αττική

Να λειτουργήσουν άμεσα με μαζικές προσλήψεις προσωπικού τα πολυϊατρεία του πρώην ΙΚΑ και τα Κέντρα Υγείας Αττικής, ανεξάρτητα από το ποιος διαχειρίζεται τη λειτουργία τους, ζητά η ΕΙΝΑΠ.
Περισσότερα

Καλά μας τα είπε ο πρωθυπουργός αλλά... χρειάζονται και λεφτά, λένε οι γιατροί

Σε θετική κατεύθυνση εκτιμά πως κινούνται οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την Υγεία, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), επισημαίνοντας πάντως ότι προϋπόθεση υλοποίησής τους αποτελεί η αύξηση της χρηματοδότησης για την Υγεία.
Περισσότερα

Επαναλήψεις οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού

Του Λεωνίδα Γρηγοράκου, τέως Αναπληρωτής Υπ. Υγείας, νυν Βουλευτής Λακωνίας και Γραμματέας Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ.
Περισσότερα

ΕΦΕΤ: Συστάσεις προς τους καταναλωτές για το Πασχαλινό τραπέζι

Εντατικούς ελέγχους στην αγορά τροφίμων πραγματοποιεί ο ΕΦΕΤ, ενόψει του Πάσχα, με τη συνεργασία και άλλων αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών, για την προστασία της υγείας των καταναλωτών από κινδύνους, αλλά και την προστασία των συμφερόντων τους από πρακτικές υπονόμευσης.
Περισσότερα

ΕΟΠΥΥ: Σχετικά με τα προβλήματα συνταγογράφησης του ANAPEN

Τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες συνταγογραφείται το φάρμακο εξωτερικού έκτακτης ανάγκης ANAPEN, επισημαίνει ο ΕΟΠΥΥ, με αφορμή παράπονα που καταγράφονται.
Περισσότερα

Εκπαίδευση και εργασία σε ένα και αυτό χώρο

Γίνεται ένας χώρος εργασίας να είναι ταυτόχρονα και χώρος εκπαίδευσης; Γίνεται, εκεί που η ανάγκη για την οικονομική αυτοδυναμία, για αυτόνομη διαβίωση, αυτοεκτίμηση και κοινωνικοποίηση των ΑμεΑ, συναντά το όραμα για μια άλλη κοινωνική κουλτούρα με αποδοχή της διαφορετικότητας και με λειτουργική αξιοποίηση των ιδιαίτερων ταλέντων κάθε ανθρώπου.
Περισσότερα

ΑΝΕΚ LINES: 6ο Συνέδριο Κρητικής Διατροφής & Υγείας

Το πλοίο “Έλυρος” φιλοξένησε για τρίτη συνεχή χρονιά το Συνέδριο Κρητικής Διατροφής & Υγείας.
Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: