Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Καθημερινά Νέα από το Tilegrafima.gr



 

                                  Καθημερινά Νέα από το tilegrafima.gr

                                                       


---

Τι απάντησε το ΥΠΕΞ στα τουρκικά σενάρια που συνδέουν την Ελλάδα με τρομοκρατικά χτυπήματα

Σε κατηγορηματική διάψευση τουρκικών δημοσιευμάτων, που κάνουν λόγο για σύνδεση πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων σε τουρκικό έδαφος με την Ελλάδα, ενώ παράλληλα θέλουν έναν από τους συλληφθέντες για την τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C να εμπλέκεται σε δραστηριότητες της οργάνωσης και στη χώρα μας, προέβη το υπουργείο Εξωτερικών.
Read More

Παρίσι-Γκενίσα και η στάση της Δύσης: Όποιος δε μαθαίνει τι θα πει θάνατος δεν έχει δικαίωμα στην Ανάσταση

Του Μάνου Χατζηγιάννη 
Πόσο απέχει η rue Nicolas-Apert στο Παρίσι από την πόλη της Γκαρίσα στη βορειοανατολική Κένυα; Πόση διαφορά έχουν οι 12 θάνατοι στο γαλλικό περιοδικό CHARLIE HEBDO από την εκατόμβη στο κενυάτικο πανεπιστήμιο; 
Read More

Το Βελγικό Κέντρο Κόμικς ταξιδεύει σε επτά ελληνικές πόλεις

Η Κέρκυρα, η Πάτρα, η Ρόδος, τα Ιωάννινα, η Θεσσαλονίκη, η Μυτιλήνη και το Ηράκλειο, υποδέχονται τις πιο όμορφες εικόνες του Βελγικού κέντρου κόμικς.
Στο πλαίσιο του μακροπρόθεσμου πολιτιστικού προγράμματος «Things from Belgium», η Πρεσβεία του Βελγίου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Βελγικό κέντρο κόμικς, που γιορτάζει φέτος τη συμπλήρωση 25 ετών επιτυχημένης λειτουργίας, διοργανώνουν μια επετειακή έκθεση που θα ταξιδέψει σε επτά ελληνικές πόλεις.
Read More

Σκληρό βίντεο - Αν δεις αυτό το πείραμα θα σταματήσεις το κάπνισμα αμέσως

Το κάπνισμα προκαλεί τεράστια ζημία στον ανθρώπινο οργανισμό και πολλοί καπνιστές δεν μπορούν να το αντιληφθούν.
Στο βίντεο που ακολουθεί επιστήμονες έκαναν ένα πείραμα ώστε να δείξουν τι συμβαίνει στους πνεύμονες.
Read More

O Έλληνας Χριστός – Η τραγική ιστορία του Αλέξη Γκόλφη (ΦΩΤΟ)

Η σειρά «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» ήταν σταθμός στην ελληνική τηλεόραση και ήταν βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη.
Η σειρά προβλήθηκε το 1975- 1976. Η σκηνοθεσία ήταν του Βασίλη Γεωργιάδη και πρωταγωνιστούσαν οι Αλέξης Γκόλφης, Κάτια Δανδουλάκη, Λυκούργος Καλλέργης, Ανδρέας Φιλιππίδης, Γιώργος Φούντας, Γεωργία Βασιλειάδου και πολλοί άλλοι.
Read More

Ζητάνε από τον Τσίπρα σκληρά υφεσιακά μέτρα – Οι πρόωρες εκλογές «παίζουν» ξανά

Το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών ή του δημοψηφίσματος έρχεται και πάλι στην επικαιρότητα αφού για την κυβέρνηση το αφήγημα αυτό λειτουργεί ως το «όπλο» που βάζει πάνω στο τραπέζι όταν αντιλαμβάνεται ότι πλησιάζουν τα δύσκολα.
Read More

Επιθετικό το Ισλάμ στη Γαλλία: Έχουν 2.500 τζαμιά και θέλουν να τα κάνουν 5.000

Τα 2.200 τζαμιά που λειτουργούν στη Γαλλία δεν είναι αρκετά για τους μουσουλμάνους που ζούνε στη χώρα, είπε ο επικεφαλής του Γαλλικού Μουσουλμανικού Συμβουλίου, Νταλίλ Μπουμπακέρ (Dalil Boubakeur) στην ετήσια συνάντηση μουσουλμανικών οργανώσεων.
Επέμενε μάλιστα ότι ο αριθμός των τζαμιών στη Γαλλία πρέπει να διπλασιαστεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.
Read More

MIT: 6 στους 10 διασημότερους ανθρώπους όλων των εποχών είναι Έλληνες

Το νέο πρότζεκτ της ομάδας Macro Connections από το Media Lab του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης ονόματι Pantheon συγκεντρώνει και αναλύει δεδομένα αναφορικά με την πολιτισμική παραγωγή διαφόρων χωρών του πλανήτη, από το 4.000 π.Χ. έως και το 2010.
Read More

Χαλκιδική: Βολές κατά της ΕΛΑΣ από την τοπική οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ

Την άμεση αντικατάσταση του αστυνομικού διευθυντή Χαλκιδικής και του επικεφαλής της χθεσινής επιχείρησης της Αστυνομίας στις διαδηλώσεις υπέρ και κατά της επένδυσης χρυσού ζητάει από την κυβέρνηση η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ στη Χαλκιδική.
Read More

Καταθέτει στη ΓΑΔΑ η Βίκυ Σταμάτη

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής μεταφέρεται αυτήν την ώρα η Βίκυ Σταμάτη προκειμένου να δώσει συμπληρωματική κατάθεση για τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων.
Σύμφωνα με τον συνήγορό της Φραγκίσκο Ραγκούση, θα κάνει αποκαλύψεις ακόμη και για πολιτικά πρόσωπα.
Read More

Λοχίας Ίτσιος: Ο Έλληνας ακρίτας που σκότωσε 232 Γερμανούς(Φώτο)

Στις 6 Απριλίου του 1941 εκδηλώθηκε στις 5:15 το πρωί -45 λεπτά πριν από την προβλεπόμενη ώρα σύμφωνα με τη γερμανική διακοίνωση- η επίθεση της ναζιστικής Γερμανίας κατά της χώρας μας, στα οχυρά της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας.
Read More

Η Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα. Τι εορτάζουμε καθημερινά.

Η Μεγάλη Εβδομάδα είναι η εβδομάδα πριν το Πάσχα (από την Κυριακή των Βαϊων το βράδυ μέχρι το Μ. Σάββατο) και ονομάζεται «Μεγάλη», όχι γιατί έχει περισσότερες μέρες ή ώρες από τις άλλες εβδομάδες, αλλά γιατί τα γεγονότα όπου τελούνται και βιώνονται στους Ιερούς Ναούς είναι κοσμοσωτήρια για τον άνθρωπο!
Read More

Καμμένος: "Είμαστε έτοιμοι να επαναφέρουμε τους μισθούς των στρατιωτικών στο 2012 ακόμη κι αύριο"

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος επιμένει ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να επαναφέρει τους μισθούς των στρατιωτικών στα επίπεδα του καλοκαιριού του 2012.
Read More

Αρναούτογλου κατά Γκολεμά: «Εκτός από "μικρός" άνθρωπος είναι γραφική και εμμονική»

Στον 10ο Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης έτρεξε η Σάσα Σταμάτη από το «Πρωινό» ενώ για τον ίδιο λόγο βρέθηκαν στην πόλη πολλοί παρουσιαστές.
Read More

Το Πάσχα της Μέρκελ! Αγνώριστη η Γερμανίδα Καγκελάριος(ΦΩΤΟ)

Η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, επέλεξε και φέτος την Ιταλία για τις πασχαλινές διακοπές της.
Read More

«Εξάψαλμος» Πάγκαλου σε Κωνσταντοπούλου

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε άρθρο του στην προσωπική του ιστοσελίδα, περνάει από γενεές δεκατέσσερις την Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, χωρίς καν να αναφέρει το όνομά της.
Read More

Έκκληση από Φώφη Γεννηματά για να τα ξαναβρούν Παπανδρέου - Βενιζέλος

Ως ευκαιρία να επανενωθεί το ΠΑΣΟΚ βλέπει η Φώφη Γεννηματά την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο.
Read More

Σαρωτικές αλλαγές στο Ασφαλιστικό


Πέντε κατηγορίες ασφαλισμένων βρίσκονται στο επίκεντρο των αλλαγών στο ασφαλιστικό και εφόσον δεν έχουν θεμελιωμένο δικαίωμα εξόδου στη σύνταξη, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα δουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης να ανεβαίνουν από τα 55 στα 62.
Read More

Γ.Μπουτάρης: Για εμάς τους Βλάχους το σκουλαρίκι είναι φυλαχτό

Στο Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης βρέθηκε η Σάσα Σταμάτη από το «Πρωινό» και μίλησε με τον δήμαρχο της πόλης Γιάννη Μπουτάρη. Ο δήμαρχος μίλησε για τις γυναίκες το επόμενο τατουάζ του αλλά και για το σκουλαρίκι του.
Read More

Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου: "Το 70,3% του χρέους αφορά μόνο τόκους - Ο ορισμός του επονείδιστου"

"Το 70,3 % του συνόλου του ελληνικού δημόσιου χρέους αφορούν τόκους και αυτό από μόνο του αποτελεί τον ορισμό του επαχθούς και επονείδιστου χρέους", όπως αναφέρθηκε στη Γερουσία της Βουλής κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου.
Read More

Δεν υπάρχουν σχόλια: