Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Τι κρύβουν οι κινήσεις Κουρουμπλή στο φάρμακο

  logo newsletter
  ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ
 

Τι κρύβουν οι κινήσεις Κουρουμπλή στο φάρμακο

Στερούνται λογικής οι κινήσεις του υπουργού Υγείας στο χώρο του φαρμάκου. Ενώ από τη μία πλευρά ζητεί από τις ξένες πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες να φέρουν στην Ελλάδα 1 δις ευρώ για κλινικές μελέτες, από την άλλη, τις κατηγορεί δημοσίως σε διεθνή φόρα για κερδοσκοπία! Σαν να μην έφθαναν λοιπόν τα λάθη των δεξιών, έρχονται τώρα τα λάθη των αδέξιων...
Περισσότερα

«Σχέδιο 100 σημείων» φτιάχνει ο Μπασκόζος!

Αθόρυβα, αλλά δυναμικά, ο γ.γ. δημόσιας υγείας Γ. Μπασκόζος ετοιμάζεται να ολοκληρώσει με την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ένα ολοκληρωμένο «σχέδιο 100 σημείων» με στόχο την αναδιοργάνωση του ΕΣΥ.
Περισσότερα

Οικονομικός "τυφώνας" για τα νοσοκομεία η αφαίρεση των ταμειακών διαθεσίμων

Τα τεφτέρια έβγαλαν οι οικονομικές υπηρεσίες των δημόσιων νοσοκομείων για να υπολογίσουν τις άμεσες υποχρεώσεις τους για τις επόμενες 15 ημέρες, ώστε να προσδιορίσουν το ακριβές ποσό που θα μεταφερόταν στην Τράπεζα της Ελλάδος. Ελαφρώς... διαφορετική είναι η εικόνα σε άλλους φορείς που υπάγονται στο Υπουργείο Υγείας. Τι σημαίνει, όμως, αυτή η μεταβίβαση κεφαλαίων από τα νοσοκομεία;
Περισσότερα

Γκρεμός ενόψει για το Φάρμακο

Ελλείψεις φαρμάκων, λουκέτα και πτωχεύσεις διαβλέπουν στο άμεσο μέλλον Φαρμακοποιοί, Φαρμακαποθήκες και Φαρμακευτικές Εταιρείες, λόγω της καθυστέρησης πληρωμών των παρόχων από τον ΕΟΠΥΥ. Τι ποσά οφείλονται και ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του χώρου του Φαρμάκου.
Περισσότερα

Πληρώνονται στην Β' ΥΠΕ οι γιατροί που γύρισαν στο ΠΕΔΥ με δικαστικές αποφάσεις

Μετά από 15 ολόκληρους μήνες αγωνίας και οικονομικής εξαθλίωσης, οι γιατροί του πρώην ΕΟΠΥΥ που κέρδισαν στα δικαστήρια την επιστροφή στις θέσεις τους, θα βάλουν ζεστό χρήμα στις τσέπες τους!
Περισσότερα

Υπ. Υγείας: Σε πρώτο πλάνο η μετανάστευση στο Άτυπο Συμβούλιο της ΕΕ

Στην υγειονομική διάσταση της μεταναστευτικής κρίσης &kakappa;αλεί την ΕΕ να επικεντρωθεί ο Υπουργός Υγείας, με την ελληνική πλευρά να αναδεικνύει το θέμα των δομών υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών, καθώς και της αναβάθμισης των δομών υγείας στις περιοχές υποδοχής των προσφύγων.
Περισσότερα

Καμπάνα 512 εκατ. δολ. στην Teva για το «βιάγκρα του εγκεφάλου»

Στην καταβολή 512 εκατ. δολαρίων συμφώνησε να προχωρήσει η φαρμακευτική επιχείρηση Teva Pharmaceutical Industries Ltd, προκειμένου να διευθετήσει μια συλλογική αγωγή κατά την οποία η Cephalon Inc (εξαγοράστηκε από την Teva το 2011), ακολούθησε μη ορθές πρακτικές για να καθυστερήσει την παραγωγή γενοσήμου του Provigil.
Περισσότερα

Επιτυχία σε πειραματικό φάρμακο της Eli Lilly για την ψωριασική αρθρίτιδα

Σημαντική μείωση στα σημεία και τα συμπτώματα της οξείας ψωριασικής αρθρίτιδας επιτυγχάνει το νέο πειραματικό φάρμακο ixekizumab, της Eli Lilly and Co, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης προχωρημένου σταδίου.
Περισσότερα

Στο 97% το ποσοστό ίασης της ηπατίτιδας C, σε ασθενείς που έχουν μολυνθεί και από τον ιό HIV

Τα αποτελέσματα από την κλινική μελέτη φάσης ΙΙΙ, ALLY-2 ανακοίνωσε πρόσφατα η Bristol-Myers Squibb, όπου αξιολογήθηκε ο υπό έρευνα συνδυασμός daclatasvir και sofosbuvir, μια φορά ημερησίως, για τη θεραπεία ασθενών με χρόνια ηπατίτιδα C (HCV) που έχουν μολυνθεί ταυτόχρονα και από τον ιό HIV - ενός πληθυσμού ασθενών που έχει αποδειχθεί ιστορικά πως είναι γενικά δύσκολο να αντιμετωπιστεί θεραπευτικά λόγω πιθανών αλληλεπιδράσεων φαρμάκων μεταξύ των θεραπευτικών σχημάτων που χρησιμοποιούνται για την κάθε λοίμωξη.
Περισσότερα

ΕΣΑμεΑ: Στον "αέρα"η λειτουργία των ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

Tην ανησυχία και την ανασφάλεια που διατρέχει όλη την αναπηρική κοινότητα για τη δημόσια συζήτηση που έχει ξεκινήσει σχετικά με την υποχρηματοδότηση των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης των Δήμων για παιδιά με αναπηρίες (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ), επισημαίνει η Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ (ΕΣΑμεΑ).
Περισσότερα

Συνεργασία ΒΙΑΝ με Bristol-Myers- Squibb για το Depon

Τη διανομή και προώθηση στην Ελλάδα της σειράς αναλγητικών – αντιπυρετικών Depon, αναλαμβάνει η ΒΙΑΝ.
Περισσότερα

Στα "χαρακώματα" και η ΕΝΕ για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος

Μετά τους Λογοθεραπευτές, και οι Νοσηλευτές θέτουν θέμα υποβάθμισης του επαγγέλματος και του πτυχίου τους, από τη χορήγηση άδειας ασκήσεως σε πτυχιούχους σχολών νοσηλευτικής «χωρίς τα τυπικά προσόντα».
Περισσότερα

Απείχαν από την εργασία τους οι καθαρίστριες στο Αττικόν

Δίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στην πύλη του «Αττικόν», πραγματοποίησαν οι εργαζόμενες στην καθαριότητα του νοσοκομείου, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Στο πλευρό τους το Σωματείο Εργαζομένων και η Παναττική Ένωση Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού.  
Περισσότερα

Φλόγα: Ενημερωτική Εκδήλωση για τη δωρεά μυελού των οστών

Ενημερωτική εκδήλωση  με θέμα «Συμμαχία Ζωής, ΧαρίΖΩ – ΚερδίΖΩ» διοργανώνει σήμερα ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ», το τμήμα περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, και το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ) – «Χάρισε Ζωή» .
Περισσότερα

ΠΕΦΝΙ: Συνέδριο για τις κλινικές δεξιότητες των νοσοκομειακών φαρμακοποιών

Στη Θεσσαλονίκη, 23-26 Απρίλη θα διεξαχθεί το 7ο Συνέδριο της Πανελλήνι&alalpha;ς Ένωσης Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (ΠΕΦΝΙ), παρουσία του υπουργού Υγείας.
Περισσότερα

Ερ. Ντυνάν: Υπερσύγχρονος ψηφιακός μαστογράφος - Εξετάσεις σε ειδική τιμή

Με ένα μοναδικό πακέτο εξετάσεων σε προνομιακή τιμή, εγκαινιάζει τη λειτουργία του ολοκαίνουργιου ψηφιακού μαστογράφου που απέκτησε, το Ερρίκος Ντυνάν HospitalCenter.
Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: