Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Αντίστροφη μέτρηση στη δημόσια υγεία;

  logo newsletter
  ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ
 

Αντίστροφη μέτρηση στη δημόσια υγεία;

Την κατάρρευση των δημόσιων νοσοκομείων με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα, προέβλεψε ο ΓΓ Δημόσιας Υγείας. Στο 2ο εξάμηνο του έτους θα αναζητηθεί λύση για τη χρηματοδότητή τους.
Περισσότερα

Απολύθηκε όταν έγινε γνωστό ότι είναι οροθετικός

Το δικαίωμα στην εργασία, στο σεβασμό των δικαιωμάτων του και στην αξιοπρέπεια, διεκδικεί διαμέσου της νομικής οδού, οροθετικός, ο οποίος μόλις έκανε γνωστή την ασθένειά του στην εταιρεία που δούλευε, βρέθηκε στο «δρόμο». Πρόκειται για τη 2η περίπτωση που οδηγείται στα δικαστήρια στη χώρα μας.
Περισσότερα

Τελεσίγραφο Κουρουμπλή στους Διοικητές των νοσοκομείων

«Βραχνάς» έχει γίνει στην άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής στην Υγεία, η παλαιά «φρουρά» των Νοσοκομειακών Διοικήσεων. Κλιμακώνοντας την πίεση προς τους «αντιφρονούντες», ο Υπουργός Υγείας τους απέστειλε προσωπικά e-mails, ζητώντας να παραιτηθούν έως τις 30 Απρίλη.
Περισσότερα

Αυτό είναι το σχέδιο του Υπουργείου Υγείας για τους πρόσφυγες

Σε πέντε βασικούς «πυλώνες» στηρίζεται το σχέδιο που εκπόνησαν το Υπουργείο Υγείας και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) για την άμεση αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος, με δράσεις που αφορούν στις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και τα Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης Μεταναστών (ΠΚΚΜ) στην Περιφέρεια Αττικής.
Περισσότερα

Η Pfizer κερδίζει την πρώτη δίκη για το Zoloft

Υπέρ της φαρμακευτικής επιχείρησης Pfizer Inc αποφάνθηκε δικαστήριο των ΗΠΑ σχετικά με την πρώτη δίκη και τους ισχυρισμούς πρόκλησης γενετικών ανωμαλιών σε παιδιά, όπου οι μητέρες τους λάμβαναν το αντικαταθλιπτικό φάρμακο Zoloft στην διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Περισσότερα

Χρυσοφόρο το Opdivo για την Bristol-Myers στην μάχη κατά του καρκίνου

Έγκριση για ευρύτερη χρήση στη θεραπεία του καρκίνου του πνεύμονα λαμβάνει το Opdivo της Bristol-Myers Squibb Co, σύμφωνα με την &phphi;αρμακευτική επιχείρηση, μετά τα πρόωρα συμπεράσματα μεγάλης μελέτης που πραγματοποιήθηκε για το σκεύασμα.
Περισσότερα

Νέο App στην υπηρεσία των ατόμων με διαβήτη

Τις δυνάμεις τους ενώνουν η Novo Nordisk και η Vodafone θέτοντας την τεχνολογία στην υπηρεσία των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη, μέσω μιας πρωτοποριακής έξυπνης εφαρμογής.
Περισσότερα

Ασπιρίνη από την Κρήτη

Οι θεραπευτικές ιδιότητες των κρητικών βοτάνων και φυτών αναμένεται να φέρουν επανάσταση στο χώρο των αναλγητικών, μέσα από μια νέα ασπιρίνη, αποτέλεσμα της συνεργασίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου και της Galenica.
Περισσότερα

Συστάσεις εκ των... υστέρων για τα ασθενοφόρα

Για την ανάγκη ύπαρξης συγκεκριμένου σχεδίου, σωστής μεθόδου κι επαρκούς επιχειρησιακής και πολιτικής ικανότητας για την επίλυση φλεγόντων ζητημάτων, κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τη συζήτηση που άνοιξε για τα 186 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.
Περισσότερα

Ξεκινούν οι αεροψεκασμοί για τα κουνούπια

Με σχετική καθυστέρηση ξεκινούν και φέτος οι αεροψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών. Σχετική απόφαση υπέγραψε την Παρασκευή ο ΓΓ Δημόσιας Υγείας.
Περισσότερα

Αλλαγή προδιαγραφών στην πιστοποίηση των οδοντιάτρων

Τέρμα στους οδοντιάτρους –“μαϊμού”, βάζει το νέο σύστημα χορήγησης άδειας ασκήσεως επαγγέλματος και ειδικοτήτων, που επεξεργάζεται η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ) και το οποίο αναμένεται να ισχύσει από την 1η Μαϊου.
Περισσότερα

Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: Μνημόνιο Συνεργασίας με το MD Anderson Cancer Center

Μνημόνιο Συνεργασίας με το διεθνούς φήμης Πανεπιστημιακό Αντικαρκινικό Κέντρο της Αμερικής MDAndersonCancerCenterυπέγραψε o Όμιλος Ιατρικού Αθηνών.
Περισσότερα

Novo Nordisk: Εκστρατεία ενημέρωσης για την αιμορροφιλία

Τους καθημερινούς ήρωες στοχεύει να αναδείξει Novo Nordisk, μέσω της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με αφορμή τον εορτασμό της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Αιμορροφιλίας.
Περισσότερα

«Ιατρείο Πόνου» από το ABH Medical Group

«Ιατρείο Πόνου» δημιούργησε το ABH MEDICAL GROUP, που θέτει στο επίκεντρο  την ολιστική φροντίδα των ασθενών και χρησιμοποιεί την επιστήμη και την τεχνολογία στην υπηρεσία της ανθρώπινης υγείας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.
Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: