Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Μεγάλοι συγγραφείς και ανοιξιάτικες προτάσεις!


Αγαπητέ Αναγνώστη,

Καλό μήνα!

Το Πάσχα, η μεγαλύτερη γιορτή της χριστιανοσύνης, πλησιάζει και όλες οι οικογένειες ετοιμάζονται να το υποδεχτούν μέσα σε κλίμα κατάνυξης. Επιλέξτε να χαρίσετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα βιβλία που θα τους μείνουν αξέχαστα και θα τα ανοίγουν ξανά και ξανά!

Ο Απρίλιος είναι ο μήνας που οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ σας φέρνουν σ’ επαφή με τους μεγαλύτερους συγγραφείς παγκοσμίως! Επισκεφθείτε το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σας και αποκτήστε τα βιβλία τους. Αν προτιμάτε τις ηλεκτρονικές αγορές, ισχύει η εξής προσφορά, αποκλειστικά για την περίοδο των διακοπών του Πάσχα: Αν είστε κάτοικος Ελλάδας, σας κάνουμε δώρο τα μεταφορικά έξοδα (έξοδα αποστολής & αντικαταβολής) για αγορές άνω των 15€ και σας στέλνουμε τα βιβλία που επιθυμείτε μέσα σε 1-2 εργάσιμες μέρες στον χώρο που θέλετε! Πραγματοποιήστε την παραγγελία σας έως τις 12/04 και επωφεληθείτε της εορταστικής προσφοράς μας, χρησιμοποιώντας τον εκπτωτικό κωδικό EASTER15.


Υποδεχόμαστε με μεγάλη υπερηφάνεια τον βραβευμένο με Booker Καζούο Ισιγκούρο στην εκδοτική οικογένεια των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ! Ο ιαπωνικής καταγωγής Βρετανός συγγραφέας έχει γράψει ένα αλληγορικό παραμύθι υψηλής αισθητικής. Στη µεσαιωνική Αγγλία, µετά τον θάνατο του βασιλιά Αρθούρου, ο Αξλ και η Μπέατρις αποφασίζουν να ταξιδέψουν µακριά για να βρουν τον γιο τους που έχουν να δουν εδώ και χρόνια…
Το εκδοτικό γεγονός της άνοιξης είναι αναμφισβήτητα το πολυαναμενόμενο νέο βιβλίο του Ουμπέρτο Έκο! Ο συγγραφέας των bestsellers ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΡΟΔΟΥ και ΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΡΑΓΑΣ μας παραδίδει ένα αυθεντικά «Εκοκικό» μυθιστόρημα για τον σκοτεινό κόσμο της δημοσιογραφίας με τίτλο ΦΥΛΛΟ ΜΗΔΕΝ. Κυκλοφορεί στις 23/4 σε όλα τα βιβλιοπωλεία, αλλά οι προπαραγγελίες έχουν ήδη αρχίσει…
Ο Τζόναθαν Φράνζεν επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα!
O διεθνούς φήμης πολυβραβευμένος Αμερικανός συγγραφέας Τζόναθαν Φράνζεν θα βρίσκεται την Τρίτη 28 Απριλίου 2015, στις 19:30 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, Αθήνα) και θα συζητήσει με τον διακεκριμένο δημοσιογράφο και συγγραφέα Αναστάση Βιστωνίτη. H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά με ταυτόχρονη διερμηνεία στα ελληνικά. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό με δελτία προτεραιότητας.

Πληροφορίες
Εκδόσεις Ψυχογιός: κα Άντζυ Μυλωνοπούλου (210 2804854 ή angie.mylonopoulou@psichogios.gr)
Ελληνοαμερικανική Ένωση: Διεύθυνση Πολιτιστικών (210 3680052)
Εάν θέλετε να ζήσετε μια κινηματογραφική περιπέτεια κοντά στη θεματική του INFERNO και να οδηγηθείτε από τους δρόμους του Βερολίνου και της Στοκχόλμης σ’ ένα κάστρο στις Άλπεις για να σπάσετε έναν κώδικα που απειλεί το μέλλον της ανθρωπότητας, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τον Φρέντρικ Τ. Ούλσον μέχρι το ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ.
Για ποιον αγαπάμε αν όχι για εμάς τους ίδιους; Ο πολυβραβευμένος Δημήτρης Στεφανάκης μας προσκαλεί στον ΧΟΡΟ ΤΩΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ, ακολουθώντας τα βήματα ενός ανεκπλήρωτου έρωτα που ξεκινούν από τη δεκαετία του ενενήντα και φτάνουν μέχρι την Ελλάδα της οικονομικής ύφεσης αλλά και της κρίσης αξιών τού σήμερα.

Ο αγαπημένος συγγραφέας 500.000 αναγνωστών Γιώργος Πολυράκης επανέρχεται με ένα ατμοσφαιρικό ιστορικό μυθιστόρημα για να μας αποδείξει πως ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ δεν μπορούμε παρά να ελπίζουμε σε μια άνοιξη πραγματική.
Ένα φίνο βιβλίο με το μεθυστικό άρωμα του λαμπερού κόκκινου κρασιού, γεμάτο αγάπη, πάθος, εκδίκηση, δάκρυα και έρωτα, υπογράφει το ταλαντούχο συγγραφικό δίδυμο Λία Ζώτου και Θοδωρής Καραγεωργίου, που γνωρίσαμε μέσα από το εξαιρετικό μυθιστόρημα ΣΑΝ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ.
Το συγκλονιστικό οδοιπορικό μιας ξεχωριστής οικογένειας στην Ελλάδα του εικοστού αιώνα έρχεται να συμπληρώσει το δεύτερο βιβλίο ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ της τριλογίας του Γιώργου Μανιάτη Η ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ συνεχίζοντας έτσι τη μυθιστορηματική του αναδρομή στην Ιστορία της Νεότερης Ελλάδας.
Πολύτιμα βιβλία, πνευματικοί θησαυροί, συνοδοιπόροι στο ταξίδι της αναζήτησης του εαυτού και του Θείου από τις Εκδόσεις ΟΥΡΑΝΟΣ. Κάποια θα συνοδεύσουν τον πιστό σε όλες τις σημαντικές στιγμές του εκκλησιαστικού έτους, ενώ άλλα θα αποτελέσουν προκλήσεις ευρύτερου θρησκευτικού προβληματισμού.
Στις 23 Απριλίου 1616 έφυγαν από τη ζωή δύο μεγάλα ονόματα των γραμμάτων: ο Μιγκέλ ντε Θερβάντες και ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Με αφορμή το διπλό αυτό γεγονός, η UNESCO έχει καθιερώσει την 23η Απριλίου ως την Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου.

Στην Καταλονία, την ημέρα αυτή εορτάζεται η Μέρα των Βιβλίων και των Ρόδων, μία τοπική παραλλαγή της Γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου. Με το σύνθημα «Ένα τριαντάφυλλο για την αγάπη, ένα βιβλίο για πάντα», ο άνδρας θα χαρίσει στην αγαπημένη του ένα τριαντάφυλλο κι αυτή θα του το ανταποδώσει με ένα βιβλίο.

Κάθε βιβλίο «γιορτάζει» την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, αλλά εμείς θα σας προτείνουμε τέσσερα ιδιαίτερα αναγνώσματα, με «άρωμα βιβλίου», στα οποία εξυμνείται η λατρεία των βιβλίων με τρόπο μοναδικό.
Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Αντερσεν. Την καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (Ιnternational Board on Books for Young People – ΙΒΒΥ) το 1966. Δείτε τις προτάσεις μας για την ημέρα αυτή παρακάτω.
Ο διακεκριμένος ψυχολόγος Γιώργος Πιντέρης επανέρχεται με 19+1 ΤΡΟΠΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΘΕΙΣ. Το βιβλίο αυτό μας δείχνει, με πολύ χιούμορ και μέσα από παραδείγματα, ότι υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις κατηγορίες τρόπων για να πείθεις τους άλλους. Πρόκειται για έναν οδηγό διαπραγματεύσεων και πειθούς που θα μας ανοίξει νέους δρόμους σκέψης και θα μας βοηθήσει να βελτιώσουμε τις επαγγελματικές και προσωπικές σχέσεις μας.
Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός! Για τον λόγο αυτό η νέα μας σειρά για αυτοβελτίωση και καλύτερη ποιότητα ζωής λέγεται ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ! Αν θέλετε λοιπόν να νικήσετε το άγχος, την κατάθλιψη, τη ζυγαριά ή το τσιγάρο, έχουμε το κατάλληλο βιβλίο για εσάς, που σε ελάχιστο χρόνο θα σας οδηγήσει στο μονοπάτι της επιτυχίας.
Με ρεαλιστικό τρόπο και χωρίς επικριτικό πνεύμα, οι Ελίζαμπεθ Χέντερσον και Νάνσι Άρμστρονγκ δίνουν εμπεριστατωμένες απαντήσεις σε 100 «τρομακτικά» ερωτήματα, τα οποία απασχολούν όλους τους εφήβους. Με συναρπαστική και διασκεδαστική προσέγγιση, σβήνουν το στίγμα θεμάτων-ταμπού που λίγοι έχουν το θάρρος να θέσουν.
Με περισσότερες από 1.000 επιλογές τίτλων σε μορφή e-book, που αυξάνονται καθημερινά, απολαμβάνουμε την ανάγνωση σε νέα διάσταση!
Στη σειρά Μπανάνα η Μαρία Ρουσάκη μάς συστήνει την ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΟΥ και μας στέλνει μηνύματα καθημερινής συμπεριφοράς, ενώ στη Φραουλίτσα ξανασυναντάμε την Παναγιώτα που έχει πλέον νέες ανησυχίες, αφού ετοιμάζεται για ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΧΟΛΕΙΟ της Γιούλης Μιγγείρου. Στη σειρά Βατόμουρο ο εφτάχρονος Περικλής της Βούλας Μάστορη μιλάει για τη μισή Γιαπωνέζα, μισή Ελληνίδα κι ένα κομματάκι Αγγλίδα ΞΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΑΪΡΙΝΗ, που καθόλου δε ζηλεύει, διότι είναι κι αυτός πρίγκιπας σύμφωνα με τη γιαγιά του!
Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και πολύ υπερήφανοι που συνολικά επτά βιβλία μας φιγουράρουν φέτος στις βραχείες λίστες των Κρατικών Βραβείων Παιδικού Βιβλίου και των Λογοτεχνικών Βραβείων του Ελληνικού Τμήματος της IBBY – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου:
• Υποψήφιο για Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου, κατηγορία εφηβικού-νεανικού βιβλίου: Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ, Γλυκερία Γκρέκου.
• Υποψήφιο για Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου, κατηγορία εικονογραφημένου παιδικού βιβλίου: ΑΧ, ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ, Ίρις Σαμαρτζή (εικονογράφος) & Μάκης Τσίτας (συγγραφέας, πρόσφατα βραβευθείς με το Ευρωπαϊκό Βραβείο Λογοτεχνίας).
• Υποψήφιο για Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου, κατηγορία βιβλίου γνώσεων για παιδιά: ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΜΕ ΤΗ ΜΑΜΑ, Αθηνά Ανδρουτσοπούλου
• Υποψήφιο για το βραβείο «Πηνελόπη Μαξίμου» του Ελληνικού Τμήματος της IBBY: ΤΟ ΧΑΡΤΙΝΟ ΚΑΡΑΒΑΚΙ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ, Ελένη Γεωργοστάθη
• Υποψήφια για το βραβείο μεταφρασμένου στα ελληνικά βιβλίου του Ελληνικού Τμήματος της IBBY:
&nbsp&nbsp&nbsp 1. ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΠΟΥ ΚΟΛΥΜΠΗΣΕ ΜΕ ΤΑ ΠΙΡΑΝΧΑΣ, Ντέιβιντ Άλμοντ – μετάφραση Κώστια Κοντολέων.
&nbsp&nbsp&nbsp 2. ΜΕΙΝΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΦΥΓΕ, Τζον Μπόιν – μετάφραση Πετρούλα Γαβριηλίδου.
&nbsp&nbsp&nbsp 3. ΤΟ ΜΠΛΕ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ, Σούζαν Κρέλερ – μετάφραση Τάνια Σταύρου.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές για τη διάκρισή τους και καλή επιτυχία για τη συνέχεια!
Για τους μικρούς μας φίλους προτείνουμε τις απίθανες δραστηριότητες ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΠΗ, καθώς και τρεις υπέροχες συλλογές βιβλίων σε βιβλιοθήκες που μετατρέπονται σε οχήματα ΤΡΑΒΗΞΕ ΜΕ για ατέλειωτο παιχνίδι!
Εάν θέλετε να κάνετε ένα ξεχωριστό δώρο στα αγαπημένα σας πρόσωπα ή στον εαυτό σας, επιλέξτε το βιβλίο που θέλετε με προσωπική αφιέρωση από τους αγαπημένους σας Έλληνες συγγραφείς! Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ!
...

Δεν υπάρχουν σχόλια: