Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

«Τρύπωσε» η εμπορική ονομασία στη συνταγογράφηση γενοσήμων

  logo newsletter
  ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ
 
 
 

«Τρύπωσε» η εμπορική ονομασία στη συνταγογράφηση γενοσήμων

Πρόταση εμπορικής ονομασίας σε γενόσημα φάρμακα ενεργοποιείται στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση και συνοδεύεται με πολλά ερωτήματα...
Περισσότερα

Σε αναβρασμό οι Φαρμακοποιοί- Τι θα γίνει με τις πληρωμές

Διάχυτη ήταν η ανησυχία για τις επιπτώσεις της αδυναμίας πληρωμής από τον ΕΟΥΥ στην ευρεία σύσκεψη των προέδρων των Φαρμακευτικών Συλλόγων της χώρας, που πραγματοποιήθηκε χθες. Πότε, λοιπόν, θα πληρωθούν τα φαρμακεία και τι πρόκειται να συζητηθεί στη συνάντηση όλων των φορέων του Φαρμάκου.
Περισσότερα

Επίσημη πρώτη του ΣΦΕΕ με τη νέα ηγεσία του ΕΟΦ

Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης πραγματοποίησαν σήμερα οι επικεφαλής του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) με τη νέα ηγεσία του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκου (ΕΟΦ).
Περισσότερα

Το 2ο μήνα διανύουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο ΕΚΕΨΥΕ

Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στο Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών (ΕΚΕΨΥΕ), αντιδρώντας στην άτυπη στάση πληρωμών στην οποία έχει προχωρήσει το Υπουργείο Υγείας προς το Φορέα.
Περισσότερα

Από την γαλλική εταιρεία MelDay η «απάντηση» στην σκλήρυνση κατά πλάκας

Ενθαρρυντικά αποτελέσματα από μια κλινική δοκιμή ενός νέου φαρμάκου για την πολλαπλή σκλήρυνση (ή σκλήρυνση κατά πλάκας) ανακοίνωσε η γαλλική εταιρεία βιοτεχνολογίας MelDay, το οποίο επιβραδύνει την πρόοδο της νόσου ενώ σε μερικές περιπτώσεις οδηγεί σε «σημαντική βελτίωση» ορισμένους ασθενείς.
Περισσότερα

Το 66% παγκοσμίως δεν έχει πρόσβαση σε... χειρουργικές επεμβάσεις

Σοκάρουν τα στοιχεία για τον πληθυσμό του πλανήτη που αδυνατεί να κάνει μια βασική χειρουργική επέμβαση με αναισθησία, καθώς αποδεικνύεται υπερδιπλάσιος σε σχέση με τις έως τώρα εκτιμήσεις.
Περισσότερα

Θα βγάλω το άχτι μου σε άλλο Υπουργείο

Μυστήριο παραμένει η ημερομηνία της πρώτης συνέντευξης τύπου του Υπουργείου Υγείας, παρά τις διαβεβαιώσεις και τις προθέσεις από τα υψηλά κλιμάκια. Το ίδιο, βέβαια, δεν ισχύει για άλλα Υπουργεία.
Περισσότερα

Δυνάμεις της ΕΜΑΚ και του ΕΚΑΒ σπεύδουν στο Νεπάλ

Βοήθεια στο συγκλονισμένο, από το φονικό σεισμό των 7,8 ρίχτερ, Νεπάλ στέλνει η Ελλάδα. 
Περισσότερα

Ίδρυση παιδιατρικού νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη "βλέπει" ο Κουρουμπλής

Με σοβαρό και υπεύθυνο τρόπο υποσχέθηκε ότι θα δει το ζήτημα της κάλυψης των αναγκών παιδιατρικής περίθαλψης της Θεσσαλονίκης, ο Υπουργός Υγείας, ο οποίος πραγματοποίησε περιοδεία στις νοσοκομειακές δομές της Βόρειας Ελλάδας.
Περισσότερα

Yψηλή αποτελεσματικότητα της φινγκολιμόδης σε ασθενείς με ΣκΠ

Εξαπλάσιες πιθανότητες να επιτύχουν “απουσία ευρημάτων δραστηριότητας της νόσου” (NEDA4) σε διάστημα δύο ετών, έπειτα από τη λήψη φινγκολιμόδης σε σύγκριση με εικονικό φάρμακο, διαπιστώνει σε ασθενείς με ενεργή υποτροπιάζουσα Σκλήρυνση κατά Πλάκας (ΣκΠ), νέα ανάλυση των μελετών φάσης III FREEDOMS/FREEDOMS II.
Περισσότερα

Έξαλλοι οι φαρμακοποιοί με το Διοικητή του ΟΑΕΕ

«Πυρ και μανία» έκανε τους φαρμακοποιούς μια δήλωση του Διοικητή του ΟΑΕΕ στο Mega Σαββατοκύριακο, σχετικά με το πρόβλημα ρευστότητας στον ΕΟΠΥΥ.
Περισσότερα

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΑΝΙΕ

Επανεξελέγη στη θέση της Προέδρου του Φαρμακευτικού Αναπτυξιακού Ινστιτούτου Ελλάδος (ΦΑΝΙΕ) η Μαίρη Λυβίζου, στην πρώτη Γενική Συνέλευση του φορέα.
Περισσότερα

Ιατρικό Π. Φαλήρου: Νέο Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής, Ευεξίας και Μακροζωίας

Εξειδικευμένα και προσιτά προγράμματα πρόληψης για την ενίσχυση της κατάστασης του οργανισμού, για υγιή άτομα αλλά και ασθενείς με χρόνια νοσήματα, παρέχει το νέο Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής, Ευεξίας και Μακροζωίας, του Ιατρικού Παλαιού Φαλήρου που δραστηριοποιείται σε όλο το φάσμα της Ιατρικής.
Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: