Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Thessaloniki International Film Festival

FestivalNews #508
Η ταινία του Κρίστιαν Πέτσολντ Το τραγούδι του Φοίνικα, η δραματική ιστορία της Νέλι, μιας εβραίας γυναίκας μετά το Ολοκαύτωμα, κάνει πρεμιέρα αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα στο Ολύμπιον ενώ συνεχίζονται οι προβολές της ταινίας του Φατίχ Ακίν Η Μαχαιριά, μια συγκινητική ιστορία που ξεκινά από τη γενοκτονία των Αρμενίων. Στην αίθουσα Παύλος Ζάννας, μετά την πρεμιέρα του στο 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, προβάλλεται το Αλάτι της Γης, το ντοκιμαντέρ των Βιμ Βέντερς και Τζουλιάνο Ριμπέιρο Σαλγκάδο, που μας ταξιδεύει με τον κορυφαίο φωτογράφο Σεμπαστιάο Σαλγκάδο στο ανθρώπινο τοπίο και την ψυχή της φύσης. Στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος προβάλλεται το ντοκιμαντέρ Μια Οικογενειακή Υπόθεση, μια ταινία για τη δύναμη της συλλογικότητας και της παράδοσης, μέσα από τη ζωή της ιστορικής οικογένειας Ξυλούρη. 
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (02-08/04/2015)
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΦΟΙΝΙΚΑ
Κρίστιαν Πέτσολντ
Γερμανία - Πολωνία, 2014
  Η ΜΑΧΑΙΡΙΑ
Φατίχ Ακίν
Γερμανία - Γαλλία - Ιταλία - Ολλανδία - Πολωνία - Καναδάς - Τουρκία, 2015
  ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ
Βιμ Βέντερς, Ζουλιάνου Χιμπέιρου Σαλγάδου
Γαλλία, 2014
  ​ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ  Αγγελική Αριστομενοπούλου Ελλάδα-Αυστραλία, 2015
 
 
 
Κάθε Δευτέρα με 6 ευρώ!
Δείτε τις προβολές της Δευτέρας και την πρώτη* προβολή κάθε ημέρας με 6 ευρώ!

*Iσχύει για τις ημέρες που γίνονται 3 προβολές.
 
Festival Shop: Η προσφορά του μήνα 
Τον Απρίλιο διατίθεται σε προσφορά η έκδοση Joe Berlinger - Bruce Sinofsky. Συνοδευτική έκδοση του αφιερώματος στους σπουδαίους αμερικανούς ντοκιμαντερίστες, γνωστοί για τα μουσικά ντοκιμαντέρ Metallica: Some Kind of MonsterGood Rockin’ Tonight: The Legacy of Sun Record, Where It's At: The Rolling Stone State of the Union.
Τιμή προσφοράς: 1,00€
 
Προβολή της ταινίας Κίτρινη Πόλη
(αίθουσα Παύλος Ζάννας, Τρίτη 7/4, 17:30)
Μέσα στην Κίτρινη πόλη, σ’ένα από τα λίγα σπίτια που έχουν ακόμη τα φώτα αναμμένα τα βράδια όταν δεν ακούγονται πυροβολισμοί, κατοικούν κάποιοι «άστεγοι αλήτες». Πέντε ανόμοιοι άνθρωποι, που υπόκεινται στον ίδιο νόμο, αλλά για διαφορετικό λόγο ο καθένας...

 
Προβολή του ντοκιμαντέρ Agorá
(αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος, Τετάρτη 8/4, 18:30, 21:00)
Μετά από 13 χρόνια κινηματογραφικής τεκμηρίωσης επίκαιρων θεμάτων σε όλο τον πλανήτη, ο Γιώργος Αυγερόπουλος στρέφει επειγόντως την κάμερά του προς την πατρίδα του. Καταγράφει την εξέλιξη της κρίσης από τα πρώτα στάδια, ενώ αφουγκράζεται τον αντίκτυπό της στις ζωές απλών ανθρώπων, τους οποίους παρακολουθεί σε βάθος χρόνου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: