Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Σε οικονομική "ασφυξία" τα φαρμακεία - Κινητοποιήσεις προ των πυλών

  logo newsletter
  ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ
 
 

Σε οικονομική "ασφυξία" τα φαρμακεία - Κινητοποιήσεις προ των πυλών

«Σκληραίνουν» τη στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση οι φαρμακοποιοί, οι οποίοι συνεδριάζουν στις 27 Μαΐου για να αποφασίσουν πώς θα διεκδικήσουν τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ.
Περισσότερα

Στην τελική ευθεία η ΚΥΑ για τους ανασφάλιστους

Ένα βήμα πριν την αποστολή της στην εφημερίδα της κυβέρνησης είναι η ΚΥΑ για τους ανασφάλιστους. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα της επεξεργασίας, μετά τη δημόσια διαβούλευση.
Περισσότερα

Όρια στις διαγνωστικές εξετάσεις - Οι πρώτες αντιδράσεις

Σε πλήρη εφαρμογή τέθηκε η Υπουργική Απόφαση Βορίδη με την οποία μπαίνει πλαφόν ανά γιατρό στη συνταγογράφηση κι εκτέλεση διαγνωστικών εξετάσεων που θα πραγματοποιούνται στον ιδιωτικό τομέα.
Περισσότερα

Νοσοκομειακοί γιατροί σε υποχρεωτικές... "διακοπές"

Για ένα ακόμη καλοκαίρι, οι αυξημένες υγειονομικές ανάγκες των νησιών επιχειρείται να καλυφθούν με υποχρεωτικές μετακινήσεις γιατρών από νοσοκομεία της ίδιας υγειονομικής περιφέρειας.
Περισσότερα

Αναζητείται Επικεφαλής για το ευρωπαϊκό «ΚΕΕΛΠΝΟ»

Τη θέση του Επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (European Center for Disease Prevention and Contol, ECDC) προκήρυξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Περισσότερα

Πράσινο φως από Ε.Ε. για φάρμακο κατά του καρκίνου της Merck

Στην έγκριση του φαρμάκου Keytruda της φαρμακευτικής επιχείρησης Merck & Co Inc, που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα κατά του καρκίνου, προχωρούν οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές.
Περισσότερα

Στην εξαγορά της Omnicare έναντι 12,7 δισ. δολ. προχωρά η CVS

Στην &epsiloepsilon;ξαγορά της εταιρείας φαρμακευτικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών Omnicare Inc. προτίθεται να προχωρήσει η CVS Health Corp., με την αξία της συμφωνίας να διαμορφώνεται στα 12,7 δισ. δολ.
Περισσότερα

"Κόντρα" Θεοδωράκη - Μανιού

Χαρακτήρα προσωπικής αντιπαράθεσης παίρνει η υπόθεση των τραγικών ελλείψεων προσωπικού στα δύο μεγάλα ψυχιατρικά νοσοκομεία της Αττικής, στο φόντο του τραγικού ατυχήματος που σημειώθηκε πρόσφατα στο «Δαφνί».
Περισσότερα

«Καμπανάκι» ιατρών ΕΚΑΒ για την προμήθεια ασθενοφόρων

Επιστολή στον Υπουργό Υγείας, αλλά και τη διοίκηση του ΕΚΑΒ, απέστειλαν οι Ιατροί του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) ζητώντας την επίσπευση και ολοκλήρωση των διαδικασιών για την προμήθεια των ασθενοφόρων.
Περισσότερα

Ο Έμπολα δεν θα τερματιστεί ήσυχα λέει ο ΠΟΥ

Τριανταπέντε νέα κρούσματα του ιού Έμπολα ανακοίνωσαν η Γουινέα και η Σιέρα Λεόνε την περασμένη εβδομάδα, αριθμός τέσσερις φορές πιο υψηλός από την εβδομάδα που προηγήθηκε, υπενθυμίζοντας ότι ο ιός «δεν θα τερματιστεί ήσυχα», όπως δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).
Περισσότερα

Τον κίνδυνο εκδήλωσης Πάρκινσον αυξάνει η κατάθλιψη

Να εκδηλώσουν τη νόσο Πάρκινσον κινδυνεύουν περισσότερο οι άνθρωποι που πάσχουν από κατάθλιψη, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη σουηδική επιστημονική έρευνα.
Περισσότερα

H NUTRILITE και στην ελληνική αγορά

Μια από τις πλέον επιτυχημένες σειρές συμπληρωμάτων διατροφής και βιταμινών, τη NUTRILITE, «συστήνει» στους Έλληνες καταναλωτές η Amway Hellas.
Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: