Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Καθημερινά Νέα από το Ekklisiaonline.gr


www.ekklisiaonline.gr



---
---

Μία περίπτωση εξορκισμού

Οι καθαρμοί δεν είναι μόνο πολύ δύσκολη, αλλά είναι και υπερβολικά επικίνδυνη υπόθεση.
Κάποτε, ως δόκιμος μοναχός, βρέθηκα στην ενορία τού π. Ραφαήλ κατά την εορτή του ναού τού χωριού, την ημέρα που τιμάτε ο άγιος Μητροφάνης τού Βορόνεζ.
Read More

Κυβέρνηση: «Δεν θα ξαναπληρώσουμε ούτε ένα ευρώ στους δανειστές εάν δεν έρθουν σε έντιμη συμφωνία»

«Δεν πληρώνουμε εάν συνεχίσετε την πιστωτική ασφυξία» είναι τα τελικά πολιτικά συμπεράσματα Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζοντας τη θέση της κυβέρνησης στους δανειστές.
Aναφέρεται δε ότι δεν θα γίνουν αποδεκτά μέτρα όπως περικοπές μισθών και σνυτάξεων, ή άλλα υφεσιακά μέτρα, όπως είχαν υποσχεθεί άλλωστε στον ελληνικό λαό που εξέλεξε αυτή την κυβέρνηση.
Read More

Η μαύρη σοκολάτα κρατάει το μυαλό σε εγρήγορση


Η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας με 60% περιεκτικότητα σε κακάο, διεγείρει τις ικανότητες του εγκεφάλου και καθιστά το μυαλό πιο προσηλωμένο και γρήγορο, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο NeuroRegulation δείχνει ότι η μαύρη σοκολάτα με λίγη ζάχαρη μπορεί να αυξήσει την προσοχή του εγκεφάλου και να βοηθήσει να περάσουμε την ημέρα.
Read More

Όσιος Παΐσιος: Ο κόσμος καίγεται! Το καταλαβαίνετε;

Tα λόγια του βρίσκονται συνέχεια μπροστά μας…Τα ακούμε.Τα διαβάζουμε.
Τα πιστεύουμε και μετά τι γίνεται; Μπορούμε να τα ανατρέψουμε; Αν γίνουμε όλοι ένα, ναί μπορούμε…
Read More

Ο Γερμανικός στρατός προσέλαβε Ιμάμη για την θρησκευτική υποστήριξη 1.600 μουσουλμάνων στρατιωτών

Αλλάζουν οι εποχές και οι αντιλήψεις ακόμη και στον γερμανικό στρατό (Bundeswehr).
Η παρουσία ενός αριθμού περίπου 1600 Γερμανών μουσουλμάνων στο θρήσκευμα στρατιωτών, «απαιτεί», σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, την πρόσληψη ενός Ιμάμη, αναφέρει σε άρθρο του το τουρκικό πρακτορείο Anadolou .
Read More

Τα τουρκικά έγιναν επίσημη γλώσσα εργασίας στην Ευρώπη!

Τα τουρκικά έγιναν επίσημη γλώσσα εργασίας στην Ευρώπη.
Αυτή είναι η απόφαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης με το σκεπτικό ότι “η Τουρκία είναι η τρίτη πολυπληθέστερη χώρα της Ευρώπης”.
Read More

Η σωστή αντιμετώπιση των θλίψεων!

Όπως πλησιάζουν τα βλέφαρα το ένα το άλλο, έτσι και οι πειρασμοί είναι κοντά στους ανθρώ­πους.
Και αυτό το οικονόμησε ο Θεός να είναι έ­τσι, με σοφία, για να έχουμε ωφέλεια.
Read More

Πολλοί έκαναν θαύματα αλλά μετά δεν πρόσεξαν...

Δύσκολο στον άνθρωπο να έχη δόξα και τιμή χωρίς ζημία στην ψυχή του.
Δύσκολο όχι μόνο για τους εμπαθείς, εκείνους που αγωνίζονται να νικήσουν τα πάθη τους, αλλά και σ’ εκείνους που τα ενίκησαν• και στους αγίους.
Read More

Συλλαλητήριο στην Κωνσταντινούπολη για να γίνει ξανά τζαμί η Αγιά Σοφιά

Σε μια συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 24 Μαΐου, στην Κωνσταντινούπολη, εκατοντάδες Τούρκοι φώναζαν συνθήματα και κρατούσαν πανό με αίτημα η Αγιά Σοφιά να μετατραπεί σε τζαμί!
Read More

BofA: Να τι θα συμβεί αν η Ελλάδα δεν πληρώσει το ΔΝΤ

Το τι θα επακολουθήσει εάν η Ελλάδα δεν πληρώσει τη δόση προς το ΔΝΤ εξετάζει η αμερικανική επενδυτική BofA.
Σύμφωνα με το σενάριο της, σε μια τέτοια περίπτωση η Ελλάδα θα λάβει έναν μήνα ως περίοδο χάριτος, αλλά στη συνέχεια, εάν δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της θα βρεθεί αντιμέτωπη με το χειρότερο σενάριο.
Read More

Φωτογραφίες και βίντεο από την άφιξη του Τιμίου Ξύλου στα Χανιά

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα υποδέχτηκαν εκατοντάδες Χανιώτες μεγάλο τεμάχιο του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στη Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Χρυσοπηγής στα Χανιά την Κυριακή 24 Μαΐου.
Read More

Η αμαρτία μας, αντανακλάται και στα πεπρωμένα του σύμπαντος κόσμου

Η αμαρτία διαπράττεται προπαντός στο μυστικό βάθος του ανθρωπίνου πνεύματος, αλλά το αντίτιμο αυτής πλήττει τον όλον άνθρωπον.
Read More

H Πράξις Αναγραφής εις το Αγιολόγιον Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου

Στις αρχές του 2015 το Φανάρι αποφάσισε την αγιοκατάταξη του Οσίου Παϊσίου, μία απόφαση που προκάλεσε μεγάλη χαρά στους Ορθοδόξους όλου του κόσμου.
Στη συνέχεια διαβάστε την Πράξη Αναγραφής που υπογράφθηκε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.Βαρθολομαίο και πολλούς Ιεράρχες.
Read More

Ο Άγιος Χαράλαμπος θεραπεύει τον Γέροντα Ιάκωβο Τσαλίκη

Κάποτε, διηγείτο ο Γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης, «όταν ήμουν μικρό παιδί, έπαθα τέτοιο σοβαρό κρυολόγημα, που έπεσα στο κρεβάτι με μεγάλη δύσπνοια και φοβερό πόνο στην αριστερή πλευρή του θώρακα.
Γιατρός στο χωριό δεν υπήρχε και η μόνη καταφυγή μας ο Θεός και οι Άγιοι Του. Είχαμε στο σπίτι μας μια μικρή ασημένια εικόνα του Αγίου Χαραλάμπη, θαυματουργή, έως εξακοσίων ετών, που τη φέραμε από τη Μικρά Ασία πατρογονικό κειμήλιο.
Read More

Μητροπολίτης Καλαβρύτων: Περαστικά σας κύριε Θεομάχε

Έτσι, λοιπόν, εμείς σήμερα στον θεομάχο, αγιομάχο και εικονομάχο Βουλευτή, στον μικρόψυχο αυτό άνθρωπο, τον κ. Νικόλαο Φίλη σήμερα αφιερώνουμε το δεύτερο σημείωμά μας. Θα θέλαμε να του πούμε δυο λόγια:
·Να κοιτάζει τα της πολιτικής και να μη ανακατεύεται στα της Εκκλησίας!
Read More

Ο μητροπολίτης Σισανίου απαντά στις φοβίες της Αριστεράς

Του Μητροπολίτου Σισανίου & Σιατίστης Παύλου

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος αναφερόμενος εις το αίτημα του κ. Φίλη περί χωρισμού Εκκλησίας και Πολιτείας, εξ αφορμής της ελεύσεως του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας, σημείωσε το ενδεχόμενο κάποιοι να μετανοιώσουν για τις προτάσεις τους.
Ο κ. Φίλης αναγνώρισε μεν ότι αυτή είναι μια μακρά πορεία, αλλά είπε ότι δεν μπορούμε να προσέλθουμε «εν μετανοία» στην συζήτηση αυτή.
Read More

Οι παλαιοημερολογίτες υποδέχθηκαν της ιερά εμβάδα του Αγίου Σπυρίδωνος (ΦΩΤΟ)

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς θα φυλάσσεται στο εξής η Ιερά Εμβάδα του Αγίου Σπυρίδωνος Πολιούχου και Προστάτου της πόλεως .
Read More

Ναός αφιερωμένος στον Άγιο Ιωάννη Μαξίμοβιτς στην Κατερινη

Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 24 Μαΐου το απόγευμα τα θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου του νεοφανούς Αγίου Ιωάννη Μαξίμοβιτς, επισκόπου Σαγκάης και Σαν Φραντζίσκο, στον Ιερό Ναό Αγίας Άννης Κατερίνης. 
Read More

Σε ενότητα κάλεσε ο Θεσσαλονίκης Ανθιμος: Υπάρχουν στοιχεία διχασμού (Βίντεο)

Ιδιαίτερο σύντομος αλλά γεμάτος νόημα ήταν το σημερινό κήρυγμα του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.Ανθιμος από τον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Νέας Ελβετίας στην Θεσσαλονίκη.
Read More

Πως χαιρετάμε έναν κληρικό;

«Σαν συναντήσεις έναν ιερέα και έναν Άγγελο θα χαιρετήσεις πρώτα τον ιερέα και μετά τον Άγγελο» (Από το Γεροντικό)
Ο κληρικός. Ο ιερέας, δεν είναι ο οποιοσδήποτε τον οποίον συναντάμε και με τον οποίον συναλλασόμεθα στην καθημερινή μας ζωή.
Read More

Δεν υπάρχουν σχόλια: