Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Τη βοήθεια των Γερμανών ζητάει ο Κουρουμπλής

  logo newsletter
  ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ
 
 
 

Τη βοήθεια των Γερμανών ζητάει ο Κουρουμπλής

Γερμανική χείρα βοηθείας ζητάει ο Υπουργός Υγείας αναζητώντας τεχνογνωσία και μεθοδολογία για τις διαπραγματεύσεις με τις φαρμακευτικές εταιρίες.
Περισσότερα

Αυτή είναι η Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων του Υπουργείου Υγείας

Στη Διαύγεια δημοσιεύθηκε η απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας για τη συγκρότηση της Ενδεκαμελούς Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων. Ποιοι την απαρτίζουν.
Περισσότερα

Νέο μοντέλο Φαρμακευτικής Πολιτικής εξήγγειλε ο Κουρουμπλής

Αλλαγές στο rebate αλλά και στην τιμολογιακή πολιτική του Φαρμάκου προανήγγειλε, μεταξύ άλλων, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, επανερχόμενος στο θέμα της ενίσχυσης της παραγωγικής διαδικασίας. Τι ζήτησε ο Υπουργός Υγείας από τις Φαρμακευτικές Εταιρίες σχετικά με την παραγωγή φαρμάκων και πως αντέδρασαν οι Ευρωπαίοι στην πρόταση για κοινή διαπραγμάτευση.
Περισσότερα

Ξανθός: Νέο πλαίσιο συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα

Στο νέο ευρύτερο μεταρρυθμιστικό πλαίσιο αναφέρθηκε ο Ανδρέας Ξανθός, προαναγγέλλοντας την τοποθέτηση σε νέες βάσεις των σχέσεων με τον ιδιωτικό τομέα.
Περισσότερα

Κέρδη υψηλότερα των προσδοκιών για την Pfizer στο α΄ τρίμηνο

Κέρδη υψηλότερα των προσδοκιών εμφάνισε στο α΄ τρίμηνο η φαρμακευτική επιχείρηση Pfizer Inc., με την εταιρεία να υποβαθμίζει, ωστόσο, τις προοπτικές της για το σύνολο του έτους, λόγω των συναλλαγματικών επιδράσεων.
Περισσότερα

Νέο μπλόκο FDA στην έγκριση του Bridion της Merck & Co

Αρνήθηκε η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων να εγκρίνει το Bridion, της Merck & Co, που χρησιμοποιείται στη χειρουργική προκειμένου να αναστρέψει τα αποτελέσματα των μυοχαλαρωτικών, έως ότου ο οργανισμός λάβει περισσότερα δεδομένα για τις αλλεργικές αντιδράσεις του προϊόντος.
Περισσότερα

Στα πρόθυρα κατάρρευσης η Φαρμακευτική Περίθαλψη

Στασή εμπορίου επιφυλάσσει το μέλλον αν ο ΕΟΠΥΥ δεν αποκαταστήσει τη ροή της χρηματοδότησης προς τους παρόχους, προειδοποιούν οι παράγοντες της αγοράς φαρμάκου.
Περισσότερα

Γιατροί και βιομήχανοι γενοσήμων οι κερδισμένοι από την εμπορική ονομασία στη συνταγογράφηση

Για διαφορετικό λόγο, ο καθένας από την πλευρά του, νιώθουν ικανοποίηση από την απόφαση του Υπουργού Υγείας να αναγράφεται υποχρεωτικά και η εμπορική ονομασία του σκευάσματος στη συνταγογράφηση γενόσημων φαρμάκων.
Περισσότερα

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ

Παραδοσιακά «ριγμένοι» στο ζήτημα των χρημάτων που τους οφείλονται είναι οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, οι οποίοι προειδοποιούν με κινητοποιήσεις στις αρχές Μαΐου, εφόσον δεν υπάρξει θετική εξέλιξη.
Περισσότερα

Οι εντυπωσιακές εφαρμογές της ρομποτικής χειρουργικής

Ασύγκριτα είναι τα αποδεδειγμένα πλεονεκτήματα της ρομποτικής χειρουργικής έναντι της κλασικής χειρουργικής, με αποτέλεσμα πολλές επεμβάσεις διεθνώς να διενεργούνται πλέον αποκλειστικά με τη χρήση ρομπότ.
Περισσότερα

Νέα εφαρμογή Α΄ Βοηθειών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Μάθε, προετοιμάσου και αντιμετώπισε καθημερινά επείγοντα περιστατικά, με το επίσημο app του Α΄ Βοηθειών και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων του Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ).
Περισσότερα

Μία seflie διαφορετική από τις άλλες...

«Μεταμόρφωσε το ταμπού» θα μπορούσε να έχει τίτλο ο πρωτότυπος διαγωνισμός που διοργανώνει ο Σύλλογος Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας, στο πλαίσιο καμπάνιας ευαισθητοποίησης ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων του Εντέρου (ΙΦΝΕ), που “γιορτάζεται” στις 19 Μαΐου.
Περισσότερα

ΕΚΑΒ: Έκτακτα μέτρα για την Πρωτομαγιά

Ειδικό πρόγραμμα κάλυψης του Εθνικού Οδικού Δικτύου με έκτακτα μέτρα, για την Πρωτομαγιά (1 Μαΐου - 3 Μαΐου) κατήρτησε το ΕΚΑΒ.
Περισσότερα

8ο Πανελλήνιο & 7ο Πανευρωπαϊκό Επιστημονικό Επαγγελματικό Νοσηλευτικό Συνέδριο

Σε μία επωφελή κι εποικοδομητική επιστημονική συνάντηση που θα συμβάλλει τόσο στην επιμόρφωση όσο και στην ανάδειξη σημαντικών θεμάτων που αφορούν τη νοσηλευτική κοινότητα, αποβλέπει η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ) με τη διοργάνωση του 8ου πανελλήνιου και 7ου πανευρωπαϊκού Επιστημονικού & Επαγγελματικού νοσηλευτικού συνεδρίου.
Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: