Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Καθημερινά Νέα από το Ekklisiaonline.gr


www.ekklisiaonline.gr



---
---

Ιερώνυμος: Η Εκκλησία φροντίζει να αισθάνονται τα παιδιά, ότι μεγαλώνουν μέσα στην αγκαλιά της (ΦΩΤΟ)

Ξεκινώντας την τριήμερη επίσκεψή του στην Ιερά Μητρόπολη Θήρας Αμοργού & Νήσων ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ Ιερώνυμος επισκέφθηκε τον Παιδικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως στον Καρτεράδο. Στην είσοδο τον υποδέχτηκαν οι γονείς των νηπίων και τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου της Ενορίας με τους Δασκάλους τους.
Read More

Στο μουσείο Θήρας ο Αρχιεπίσκοπος (ΦΩΤΟ)

Το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας επισκέφθηκε σήμερα Σάββατο 16 Μαΐου ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. «Συγκινούμαι διότι βλέπω αυτά για τα οποία μας μιλούσε ο πανεπιστημιακός μου δάσκαλος Σπυρίδων Μαρινάτος» δήλωσε ο Μακαριώτατος ο οποίος ξεναγήθηκε στους χώρους του Μουσείου και θαύμασε τα προερχόμενα από τον προϊστορικό οικισμό του Ακρωτηρίου ευρήματα.
Read More

O ΟΠΑΠ στηρίζει την ψηφιοποίηση της βιβλιοθήκης της Θεολογικής Σχολής Χάλκης

 Η ΟΠΑΠ ΑΕ υποστηρίζει για δεύτερη χρονιά το σηµαντικό έργο ψηφιοποίησης της Βιβλιοθήκης της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης που υλοποιεί το Οικουµενικό Πατριαρχείο.
Read More

Κοινωνία Παγκοσμίου Ιεραποστολής της Εκκλησίας του Θεού-Μία νεοφανής νοτιοκορεάτικη παραχριστιανική κίνησις και εις την Ελλάδα.

Του πρωτ. π. Βασιλείου Α. Γεωργοπούλου, Επικ. Καθ. Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.
α) Συνοπτική ιστορική παρουσίασις
Η «Κοινωνία Παγκόσμιας Ιεραποστολής της Εκκλησίας του Θεού» (WMSCG), είναι μία νεοφανής νοτιοκορεάτικη παραχριστιανική κίνηση, που είναι γνωστή επίσης και με τις ονομασίες: Ελοχιστές, Elohim Training Institute, όπως επίσης και ως Κοινότητα του Θεού που πιστεύει στη «Μητέρα Ιερουσαλήμ». Η αρχική ονομασία της εν λόγω κίνησης ήταν «Ahn Sang-Hong Witness Society».
Read More

Eurovision 2015: Η Μαρία Έλενα συνάντησε τον Μητροπολίτη Αυστρίας

Φορτωμένο είναι το πρόγραμμα της Μαρίας Έλενας Κυριάκου στη Βιέννη με πρόβες και συναντήσεις για την προώθηση της ελληνικής συμμετοχής.
Προχθες, η Μαρία Έλενα επισκέφτηκε τον Μητροπολίτη Αυστρίας κ.Αρσένιο και δέχτηκε τις ευχές του για «καλή επιτυχία». Μάλιστα ο Σεβασμιότατος υποσχέθηκε πως θα προσπαθήσει με τον δικό του τρόπο να κερδίσει ψήφους για την Ελλάδα από την Αυστρία. 
Read More

Γεωργιανοί κληρικοί και λαϊκοί προσκυνητές στη Νήσο των Αγίων

Αυτές τις ημέρες, τελευταίες του Πεντηκοσταρίου, με την ολοκλήρωση των σαράντα ημερών του Πάσχα και την επικείμενη εορτή της Αναλήψεως, μικρή ομάδα προσκυνητών, από την Γεωργία ήρθαν ως προσκυνητές στην Κύπρο.
Read More

Καταργήθηκε η βίζα μεταξύ κατεχόμενης και ελεύθερης Κύπρου

Από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου της 16ης Μαΐου η τουρκοκυπριακή κοινότητα στην Κατεχόμενη Κύπρο, θα άρει την υποχρέωση θεώρησης στα σημεία διέλευσης με την Ελεύθερη Κύπρο.
Read More

Ιερά Αγρυπνία στο Ναύπλιο προς τιμή του Αγίου Αθανασίου του νέου (ΦΩΤΟ)

Ιερά Αγρυπνία τελέσθηκε στον ενοριακό Ιερό ναό της Αγίας Τριάδος στην Πρόνοια Ναυπλίου την Παρασκευή 15 Μαΐου 2015, προς τιμή του Αγίου Αθανασίου του νέου ,επισκόπου Χριστιανουπόλεως του θαυματουργού.
Read More

Τιμητικούς τίτλους στους αποφοίτους του σχολείου του Ταϋμπέ απένειμε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων (ΦΩΤΟ)

Τιμητικούς τίτλους στους αποφοίτους του σχολείου του Ταϋμπέ απένειμε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος. Αναλυτικά: 
Read More

Η Μητρόπολη Κερκύρας κοντά στους υποψηφίους των Πανελλαδικών (ΦΩΤΟ)

Το απόγευμα της Παρασκευής 15 Μαΐου 2015 τελέστηκε στην Κέρκυρα Παράκληση υπέρ των υποψηφίων μαθητών των Πανελληνίων εξετάσεων, στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου. 
Read More

Η Τεχνολογία ως ιεραποστολικόν μέσον

 Άρθρο του Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου στην Εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙA
To A΄ Διεθνές Συνέδριο Ψηφιακών Μέσων και Ορθόδοξης Ποιμαντικής, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από 7 έως 9 Μαΐου 2015, έδωσε την ευκαιρία σε εκπροσώπους όλων, σχεδόν, των Ορθόδοξων Εκκλησιών να καταθέσουν την εμπειρία τους από την χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας στο ποιμαντικό τους έργο. Συγχρόνως, το γεγονός απετέλεσε αφορμή για ουσιαστικό προβληματισμό στο θέμα της χρήσης, των ορίων και των κινδύνων της ψηφιακής τεχνολογίας, υπό το πρίσμα της αποστολής της Εκκλησίας στον σύγχρονο κόσμο, που δεν είναι άλλος από την θέωση του ανθρωπίνου προσώπου.
Read More

Η ΔΙΣ ζητάει από τις Μητροπόλεις έρευνα σε μοναστήρια για αγνοούμενη

Έρευνα σε μοναστήρια ζητάει από τις Μητροπόλεις η Διαρκής Ιερά Σύνοδος προκειμένου να εντοπισθεί αγνοούμενη γυναίκα. 
Συγκεκριμένα: 
Read More

Ο Σαββίδης, το Άγιον Όρος και η ρύθμιση των οφειλών του ΠΑΟΚ

Στη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές εντάχθηκε και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο ιδιοκτήτης της οποίας Ιβάν Σαββίδης πλήρωσε στην εφορία 10.886.811 ευρώ.
Read More

Και φοιτητής και συνδικαλιστής ο παπάς στην Κεφαλονιά

Οι φοιτητικές εκλογές του 2015 το απόγευμα της Τετάρτης τελείωσαν, οι κάλπες έκλεισαν περίπου στις επτά το απόγευμα και σιγα σιγά ξεκίνησε η καταμέτρηση.
Read More

Με μήνυμα αλλαγής του καπιταλισμού στο Κογκρέσο ο Πάπας

Στην αποκήρυξη των ανισοτήτων του καπιταλισμού θα προχωρήσει στην ομιλία του στο Κογκρέσο στις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο, ο Πάπας Φραγκίσκος σύμφωνα με τον πιο στενό του σύμβουλο.
Read More

Εκεί που κάνεις μετάνοιες, εκεί είναι τα ποδάρια του Χριστού!

Γέρων Εφραίμ Κατουνακιώτης
Υπάρχουν πολλά, τα οποία ο άνθρωπος τα συναντά εις τον βίο του, να πούμε
Read More

Ένα τσεκούρι για δύο

Κάποτε δυο ταξιδιώτες περπατούσαν μαζί στον δρόμο.
Read More

Ιδού ποια είναι η Τουρκία! Κατεδαφίζει αρμένικο ορφανοτροφείο λίγες μέρες μετά τις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια της γενοκτονίας

Την ίδια χρονιά που εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο τίμησαν την εκατονταετηρίδα της Γενοκτονίας των Αρμενίων,οι τουρκικές αρχές απτόητες έχουν ξεκινήσει την κατεδάφιση ττου Kamp Armen, ενός αρμενικού ορφανοτροφείου. 
Read More

Προσκύνημα στην Παναγία Ελεούσα στα στενά της Κλεισούρας Αιτωλοακαρνανίας (ΦΩΤΟ)

Ένα από τα ομορφότερα και συνάμα ιστορικά προσκυνήματα της Ορθοδοξίας στην Ελλάδα είναι η Ιερά Μονή Παναγίας Ελεούσας στην Κλεισούρα Αιτωλοακαρνανίας
Στο κακοτράχαλο Φαράγγι της Κλεισούρας η Ιερά Μονή θυμίζει μετεωρίτικο Μοναστήρι.
Read More

Με λαμπρότητα εορτάστηκε ο Άγιος Ανδρέας ο Ερημίτης στο Χαλκιόπουλο Αμφιλοχίας (ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα και τις δέουσες τιμές εορτάστηκε και φέτος ο Άγιος Ανδρέας ο Ερημίτης, στο Χαλκιόπουλο Αμφιλοχίας.
Ο Άγιος Ανδρέας επειδή ανήκει και στη χωρία των Ευρυτάνων Αγίων, κάθε χρόνο στο εόρτιο διήμερο συμμετέχουν και κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου, αλλά και εκατοντάδες προσκυνητές από την ευρύτερη περιοχή της Δυτ. Ευρυτανίας, που ευλαβούνται τον τοπικό Άγιό τους, καθότι το σπήλαιο του Αγίου βρίσκεται στα σύνορα Ευρυτανίας – Βάλτου.
Read More

Δεν υπάρχουν σχόλια: