Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Καθημερινά Νέα από το tilegrafima.gr



 

                                  Καθημερινά Νέα από το tilegrafima.gr

                                                       


---

Απίστευτο μήνυμα μέσα από την Οδύσσεια-Διαβάστε με προσοχή

Άραγε αυτό γιατί δεν μας τα διδάξαν στο σχολείο;;; “..Διαβάστε το! Αρκούν 2 λεπτά.Αλλά μπορεί να το σκέπτεστε για πολύ περισσότερο
Read More

Φάιναλ Φορ Ευρωλίγκα-Πρίντεζης: «Ο τελικός είναι εθνική υπόθεση»

«Θεωρώ ότι 'έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στην χώρα μας ο αυριανός αγώνας αποτελεί εθνική υπόθεση. Ανεξάρτητα από τα χρώματα, είτε αφορά τον Ολυμπιακό, είτε τον Παναθηναϊκό. Πολύς κόσμος είναι περήφανος που νικήσαμε το φαβορί στον ημιτελικό», τόνισε αρχικά ο διεθνής φόργουορντ.
Read More

Νεοοθωμανικές και προκλητικές οι φετινές εκδηλώσεις της άλωσης

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης, Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Με ιδιαίτερο νεοοθωμανικό και φαντασμαγορικό τρόπο θα γίνουν φέτος οι εκδηλώσεις της άλωσης της Κωνσταντινούπολης, όπως αναφέρει η ισλαμική φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα, Yeni Şafak.
Read More

Η “προσωρινή” κατάργηση της αργίας της Κυριακής στην Κύπρο

Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
Δυστυχώς στην Κύπρο το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την έκδοση διατάγματος, με βάση το οποίο τα καταστήματα θα μπορούν να είναι ανοιχτά και την Κυριακή. Καταργείται μέχρι τον Νοέμβριο η αργία της Κυριακής για τα καταστήματα. Παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία της Κυπριακής Βουλής αντιτίθεται στη σχετική απόφαση (μόνο το κυβερνών κόμμα συμφωνεί), προχώρησαν στην απόφαση για έκδοση του σχετικού διατάγματος.
Read More

Ιδού ποια είναι η Τουρκία! Κατεδαφίζει αρμένικο ορφανοτροφείο λίγες μέρες μετά τις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια της γενοκτονίας

Την ίδια χρονιά που εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο τίμησαν την εκατονταετηρίδα της Γενοκτονίας των Αρμενίων,οι τουρκικές αρχές απτόητες έχουν ξεκινήσει την κατεδάφιση ττου Kamp Armen, ενός αρμενικού ορφανοτροφείου. 
Read More

Kλιματιστικά συστήματα (air condition) και παιδιά

Κέκκος Μάρκου, Παιδίατρος

Δεν είναι τόσο επικίνδυνο όσο φαντάζεστε για το μωρό σας, αρκεί να φροντίζετε να το χρησιμοποιείτε με το σωστό τρόπο!
Σας φαίνεται τόσο μικρούλι κι εύθραυστο! Ακόμα, λοιπόν, κι αν το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά, εσείς μπορεί ν’ ανησυχείτε μήπως το μωράκι σας κρυώσει.
Read More

Πάνω από 25 εκατ. δολ. εισέπραξε το ζεύγος Κλίντον για ομιλίες που εκφώνησε από το 2014

Η Χίλαρι και ο Μπιλ Κλίντον εισέπραξαν πάνω από 25 εκατομμύρια δολάρια για τις - πάνω από 100 - ομιλίες που εκφώνησαν μετά το 2014, σύμφωνα με στοιχεία που υπέβαλε η προεκλογική εκστρατεία της Κλίντον.
Read More

Καταργήθηκε η βίζα μεταξύ κατεχόμενης και ελεύθερης Κύπρου

Από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου της 16ης Μαΐου η τουρκοκυπριακή κοινότητα στην Κατεχόμενη Κύπρο, θα άρει την υποχρέωση θεώρησης στα σημεία διέλευσης με την Ελεύθερη Κύπρο.
Read More

Μελανσόν προς Ολάντ: Μετά τους Έλληνες θα είναι η σειρά της Γαλλίας

Ένας από τους λόγους που τον οδήγησαν στην συγγραφή του βιβλίου του Le Hareng de Bismarck, στο οποίο υπερασπίζεται την Ελλάδα, είναι η τύχη που επιφύλαξαν στον Αλέξη Τσίπρα, δηλώνει ο Ζαν-Λικ Μελανσόν, υποψήφιος του Μετώπου της Αριστεράς στις γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2012.
Read More

Έρχονται μειώσεις στα πρόστιμα για παραβάσεις του ΚΟΚ

Προ των πυλών βρίσκονται μειώσεις στα πρόστιμα που επιβάλλονται για τις παραβιάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ώστε να προσαρμοστούν στα οικονομικά δεδομένα που έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί από την οικονομική κρίση.
Read More

Ο απατεώνας ... τον ευχαρίστησε για το καλό που του έκανε!

Απύθμενο θράσος αποδείχτηκε πως είχε ο απατεώνας που ξεγέλασε Ηρακλειώτη ξενοδόχο, αποσπώντας του 5.500 ευρώ! Όλα ξεκίνησαν από την πρόθεση του ξενοδόχου να αγοράσει ένα τροχόσπιτο για να ταξιδέψει στην Ευρώπη. Σε αγγελία στο διαδίκτυο εντόπισε τροχόσπιτο προς πώληση. Επικοινωνώντας με το φερόμενο ως πωλητή, πληροφορήθηκε ότι το όχημα βρίσκεται στην Τήνο, είναι σε καλή κατάσταση και πωλείται στη δελεαστική τιμή των 5.500 ευρώ.
Read More

Γερμανός δικαστής: Δίκαιες οι απαιτήσεις της Ελλάδας για το κατοχικό δάνειο

"Δίκαιη απαίτηση" χαρακτηρίζει Γερμανός δικαστής του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου τις διεκδικήσεις της Ελλάδας περί των αποζημιώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου, σύμφωνα με δηλώσεις που φιλοξενεί το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
Read More

Νέα μαρτυρία για το Μπεν: «Η αρπαγή του ήταν προμελετημένη»

Μαρτυρία σοκ για την υπόθεση του μικρού Μπεν που εξαφανίστηκε από την Κω παρουσίασε το βράδυ της Παρασκευής η Αγγελική Νικολούλη.
Read More

Χρήματα από πρεσβείες και προξενεία ζητά τώρα η κυβέρνηση

Μετά τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοικήσης η κυβέρνηση ζητά τώρα και από πρεσβείες και προξενεία να επιστρέψουν το ταχύτερο δυνατό στην Εφορία, τυχόν αδιάθετες δαπάνες.
Read More

Σταύρωσαν τον Πούτιν στη Ρίγα της Λετονίας-Μνημείο μίσους (ΦΩΤΟ)

Στη Ρίγα της Λετονίας στην αυλή του κτιρίου της τ.ΚGB λειτουργεί μια έκθεση όπου ένα από τα έργα της είναι μια εγκατάσταση που παριστάνει σταυρωμένο τον Πούτιν.
Read More

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος απέκτησε... επώνυμο! Πώς ο τέως, μαζί με ΑΜΚΑ, απέκτησε επίθετο και με τη δικαστική βούλα

Και το όνομα αυτού «Κωνσταντίνος τέως βασιλεύς Παύλου». Ετσι θα συστήνεται πλέον στις ελληνικές Αρχές ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος. Στις 30 Σεπτεμβρίου το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους στην οριστική του γνωμοδότηση προς το υπουργείο Εργασίας ξεκαθάρισε, μετά από ερώτημα που του είχε τεθεί, ότι ο έκπτωτος βασιλιάς μπορεί να χρησιμοποιεί το παραπάνω όνομα προκειμένου να του χορηγηθεί Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης, για τον οποίο έχει κάνει αίτηση. Ο τέως βασιλιάς, από τη στιγμή που θα αποκτήσει ΑΜΚΑ,....
Read More

Εκτελέσεις 23 αμάχων στη Συρία από το Ισλαμικό Κράτος

H οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) εκτέλεσε 23 άμαχους, ανάμεσα στους οποίους και εννέα παιδιά, σε χωριό κοντά στην Παλμύρα, την αρχαία πόλη στην κεντρική Συρία όπου μαίνονται οι μάχες μεταξύ των τζιχαντιστών και του συριακού στρατού, γνωστοποίησε απόψε μια μη κυβερνητική οργάνωση.
Read More

Τι να τρώτε πριν πάτε στο σούπερ μάρκετ

Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι καλύτερο να μην ψωνίζουμε τρόφιμα με άδειο στομάχι.
Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Psychology & Marketing, βρέθηκε ότι όσοι κατανάλωναν ένα μήλο πριν την αγορά τροφίμων στο super market αγόραζαν 25% περισσότερα φρούτα και λαχανικά από όσους δεν έτρωγαν κάτι αντίστοιχο.
Read More

Η Γενοκτονία των Γεζιτών γυναικών

Τα μέλη της Περιφέρειας του Κουρδιστάν στο Κοινοβούλιο, ζήτησαν επισήμως την αναγνώριση της γενοκτονίας των Γεζιτών γυναικών και την αναγνώρισή της, στη Σύνοδο Κορυφής στη Διάσκεψη της Κωνσταντινούπολης.
Read More

UNICEF: Διαφαινόμενη κρίση για τη συναισθηματική υγεία των παιδιών στο Νεπάλ

Τα παιδιά στο Νεπάλ αντιμετωπίζουν ένα πρωτοφανές συναισθηματικό φορτίο λόγω των καταστροφικών συνεπειών των δύο μεγάλων σεισμών μέσα σε δυόμισι εβδομάδες, προειδοποίησε η UNICEF.
Read More

Δεν υπάρχουν σχόλια: