Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Καθημερινά Νέα από το Ekklisiaonline.gr


www.ekklisiaonline.gr



---
---

Το Πατριαρχείο Μόσχας εναντίον των Προτεσταντών σε Σκωτία και Γαλλία λόγω των gay Ιερέων

Με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το Πατριαρχείο Μόσχας, κάνει γνωστό πως θα εξετάσει αν θα συνεχίσει να διατηρεί σχέσεις με την Προτεσταντική Εκκλησία της Σκωτίας και της Γαλλίας.
Read More

Στα Τρίκαλα ιερέας ζητά από τους ομοφυλόφιλους να μετανοήσουν

Ο πατέρας Αθανάσιος Τύμπας, από τους πλέον μορφωμένους κληρικούς της Μητρόπολης Τρίκκης & Σταγών ζητά από τους ομοφυλόφιλους να μετανοήσουν.
Σε νέο του άρθρο, αναφέρει ότι «μπορεί να τους αγαπάμε αυτούς τους ανθρώπους, όχι όμως και το πάθος τους» και ζητά τη μετάνοιά τους «ενώπιον Θεού».
Read More

Ιωάννινα: 65χρονος άνδρας αυτοκτόνησε έξω από εκκλησία

Έξω από την εκκλησία βρέθηκε απαγχονισμένος ένας 65χρονος άνδρας στην Ελεούσα των Ιωαννίνων προκαλώντας σοκ στη τοπική κοινωνία.
Read More

Συνταξιοδοτικό στρατιωτικών: Πότε "κρύο" πότε ζέστη από τη κυβέρνηση - Τι ειπώθηκε στη Βουλή

Μία κρύο μία ζέστη για τους στρατιωτικούς που κατετάγησαν την περίοδο 1990-92 κι αδικούνται στο θέμα της συνταξιοδότησής τους.
Η ουσία του θέματος είναι ότι η “διόρθωση” της αδικίας δεν κοστίζει ούτε ένα ευρώ, αλλά οι δανειστές δεν επέτρεψαν στην κυβέρνηση Σαμαρά κι απ΄ότι φαίνεται ούτε στην κυβέρνηση Τσίπρα να λύσουν το θέμα. Με απλά λόγια η ευθύνη για την παράταση της εκκρεμότητας ανήκει αποκλειστικά σ΄ εμάς.
Read More

Υποδοχή Πατριάρχη, Πανορθόδοξη για τις αιρέσεις και επίδομα τρίτεκνων Θράκης στη ΔΙΣ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συνεδρίαση της Διαρκής Ιεράς Συνόδου για τον Ιούνιο και στην οποία συζητήθηκαν αρκετά θέματα.
Read More

Άλλο πνευματικός και άλλο γέροντας

Πολλές φορές ενώ μιλάμε για τον Χριστό χάνουμε τον Χριστό, ενώ ομιλούμε για τον Σταυρό, απέχουμε από τον δικό μας προσωπικό σταυρό, αρνούμαστε να τον σηκώσουμε και βαδίσουμε πίσω από τον Χριστό.
Ενώ πηγαίνουμε σε κάποιον πνευματικό πατέρα για να συμφιλιωθούμε με τον Θεό διαμέσου του μυστηρίου της Εξομολογήσεως τελικά συνδεόμαστε με το πρόσωπο του πνευματικού και στο περιθώριο αυτής της σχέσης βάζουμε και το πρόσωπο του Χριστού. Αυτό είναι λάθος.
Read More

Πάπας Φραγκίσκος: Οι θάνατοι μεταναστών στη Μεσόγειο είναι μια μάστιγα σαν τις αμβλώσεις

Έκανε σύγκριση των μεταναστών, που χάνονται στα νερά της Μεσογείου, με τις αμβλώσεις, τον πόλεμο, τον υποσιτισμό και την τρομοκρατία
Read More

Συλλογή Αποφθεγμάτων Αρχιμανδρίτου Σωφρονίου του Essex

•Το αίσθημα της αγάπης ή της φιλίας φέρνουν μαζί τους και μέσα τους το φως της ζωής και ταυτόχρονα το αίσθημα της ικανοποιήσεως.
•Η δυνατότητα μιας καλύτερης γνώσεως του εαυτού μας αποκτάται στην συνάντηση με άλλο ή άλλα πρόσωπα.
Read More

Μνημόσυνο πρώτου Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως

Την 1η Ιουνίου του 1934 εκοιμήθη ο πρώτος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Γερβάσιος Σαρασίτης και φέτος συμπληρώνονται 81 χρόνια.
Read More

Στον Αγιο Σεραφείμ άρεσε να παρομοιάζει την ανθρώπινη ζωή με ένα κερί

Στον Αγιο Σεραφείμ άρεσε να παρομοιάζη την ανθρώπινη ζωή με ένα κερί.
Ένα πλήθος από κεριά έκαιγαν μέσα στο κελλί του μπροστά στις εικόνες.
Read More

Eurostat: Στην «κορυφή» της Ευρώπης η ανεργία στην Ελλάδα

Στην κορυφή της λίστας των χωρών με την υψηλότερη ανεργία στην Ευρωζώνη παραμένει η Ελλάδα και τον Απρίλιο σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη η Eurostat.
Read More

Εγώ όμως σας λέγω, αγαπάτε τους εχθρούς σας

Μην καταφρονήσεις την εντολή της αγάπης, γιατί μ' αυτή θα γίνεις παιδί του Θεού, ενώ παρα­βαίνοντάς την θα γίνεις παιδί της γέεννας.
Για τις εξής πέντε αιτίες οι άνθρωποι αγαπούν ο ένας τον άλλο:
Read More

Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος ευλόγησε την Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο (ΦΩΤΟ)

Σε πανηγυρικό κλίμα ξεκίνησε η «Ναυτική Εβδομάδα στο Βόλο», ένας θεσμός που επανέρχεται στην πολιτιστική ζωή του τόπου, με πρωτοβουλία του φορέα Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ», με απώτερο σκοπό να πραγματοποιείται κάθε χρόνο.
Read More

Νέο κατάπτυστο φυλλάδιο κατά του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως

Ξαναχτύπησαν οι γνωστοί-άγνωστοι «συγγραφείς» που εδώ και μήνες έχουν ξεκινήσει πόλεμο εναντίον του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, συνεργατών και ατόμων του περιβάλλοντός του, διακινώντας υβριστικά φυλλάδια, με απίστευτες κατηγορίες κατά πάντων.
Read More

Συνομιλία μητροπολίτη Σπάρτης με παιδιά

Με λαμπρότητα και θρησκευτική μεγαλοπρέπεια πανηγύρισε και φέτος ο Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Σελλασίας.
Αναλυτικότερα, την Κυριακή το πρωί, εορτή της Πεντηκοστής, η Ενορία Σελλασίας είχε την ιδιαίτερη χαρά να υποδεχθεί τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ευστάθιο, ο οποίος χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη της Θείας Λειτουργίας. 
Read More

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο τιμά τον Μητροπολίτη Διοκλείας Κάλλιστο Ware

Το Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πρόκειται ν’ αναγορεύσει επίτιμο Διδάκτορα τον Μητροπολίτη Διοκλείας Κάλλιστος Ware. Το γεγονός θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ την Τετάρτη, 3 Ιουνίου, στις 19:00.
Read More

Εξιχνιάστηκε κλοπή σε Ιερό Ναό στην Τρίπολη

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, μία  περίπτωση κλοπής σε Ιερό Ναό.
Read More

Στο Σαράγεβο στις 6 Ιουνίου ο Πάπας Φραγκίσκος

Στενή συνεργασία των υπηρεσιών ασφάλειας Βοσνίας-Βατικανού
Οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη λαμβάνουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την επικείμενη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στο Σαράγεβο που έχει αναγγελθεί για τις 6 Ιουνίου, ανακοινώθηκε από τη γενική εισαγγελία της χώρας, η οποία συντονίζει από θέμα ασφάλειας τις προετοιμασίες του προγράμματος του Προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής κατά την παραμονή του στη βοσνιακή πρωτεύουσα.
Read More

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ- Ο Ομπάμα θα υποχρεώσει τα θρησκευτικά ιδρύματα να προσλαμβάνουν τρανσέξουαλ & γκέι-Τι λέει η Αρχιεπισκοπή Αμερικής;

ΜΙα άκρως ανησυχητική είδηση αλίευσε το ΕΚΚΛΗΣΙΑonline σχετικά με τις προθέσεις του Αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα σε σχέση με την στελέχωση θρησκευτικών ιδρυμάτων. 
Read More

Η Προσευχή πρέπει να είναι σύντομη

Γιατί όμως λέγει ότι παρέτεινε την προσευχή, αφού η διάρκεια της προσευχής της γυναίκας ήταν σύντομη;
Διότι δεν απεύθυνε μακρούς λόγους, ούτε παρέτεινε την παράκλησή της σε μήκος, αλλά είπε μόνον λίγα και απλά λόγια:
Read More

Δεν υπάρχουν σχόλια: