Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Καθημερινά Νέα από το Ekklisiaonline.gr


www.ekklisiaonline.gr
---
---

Στο Μοναστήρι της Φανερωμένης ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

Την Λευκάδα και την Ιερά Μονή Φανερωμένης επισκέφτηκε σήμερα το πρωί, ο Πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς.
Ο κ. Σαμαράς που χθες μίλησε στην Πρέβεζα, βρέθηκε στο νησί μας προκειμένου να προσκυνήσει την θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας αλλά και για να συναντηθεί, έστω και για λίγο, με τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας του νησιού.
Read More

Μπορεί να δώσει αίμα κάποιος που έχει τατουάζ;

Τα τατουάζ έχουν γίνει εξαιρετικά δημοφιλή τα τελευταία χρόνια και όλο και περισσότεροι νέοι επιλέγουν να στολίσουν το σώμα τους με μικρότερα ή μεγαλύτερα σχέδια.
Τι ισχύει εάν ένα άτομο που έχει τατουάζ θέλει να δώσει αίμα; Υπάρχει κάποιος περιορισμός που να το απαγορεύει υπό προϋποθέσεις;
Read More

Βόμβα Μεγατόνων: Ο Σαμαράς ζητούσε από τον Γιούνκερ να μη βοηθήσει την Ελλάδα

Ο Νίκος Νικολόπουλος, Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛ, δήλωσε: «Ο Αντώνης Σαμαράς αντί να διαψεύσει ή να ζητήσει συγνώμη προχωρά σε υπονομευτικές δηλώσεις».
«Μετά την παρέλευση 48 ωρών από το σχετικό δημοσίευμα εφημερίδας, ο Αντώνης Σαμαράς δε διέψευσε ακόμη την είδηση που τον φέρει να ζήτησε από τον κ. Γιούνκερ να μην προσφέρει οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα 
Read More

Σιατίστης Παύλος: Τιμάμε τους αγίους γιατί έχουμε. Οι αιρετικοί δεν έχουν

Με ιδιαίτερες αναφορές στους Αγίους η χθεσινή εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλου “Εγκύκλιος επί τη Κυριακή των Αγίων Πάντων”
Read More

Γιατί σου είναι τόσο δύσκολο να πιστέψεις;

Δεν είναι περίεργο το ότι εύκολα πιστεύουμε αυτά που γράφονται στα περιοδικά και στις εφημερίδες, αλλά από την άλλη αμφιβάλλουμε για τα λόγια της Αγίας Γραφής;
Δεν είναι περίεργο που 2 ώρες μας φαίνονται πολλές όταν είμαστε στην εκκλησία, ενώ μας φαίνονται λίγες όταν παρακολουθούμε μία καλή ταινία;
Read More

Δυσαρέσκεια για το ΓΕΕΘΑ - Ποιες απαντήσεις δεν έχουν δοθεί για το επιτελείο του Α/ΓΕΕΘΑ

Την ώρα που κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι μέρα θα ξημερώσει αύριο για την χώρα είναι τουλάχιστον παράδοξο και σίγουρα εκνευριστικό να ασχολούμαστε με το αν 18 ή 20 στελέχη θα συνοδεύσουν τον Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο στη νέα του θέση στις Βρυξέλλες.
Read More

Αρχιερατικό Ετήσιο Μνημόσυνο π.Γεωργίου Καψάνη στο Μετόχι της Ι.Μ. Γρηγορίου (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015, στο Μετόχι της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου στην Ευκαρπία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο του Μακαριστού Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους Γέροντος Γεωργίου Καψάνη, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Γέροντα Ελισσαίο.
Read More

Βυζαντινά πνευματικά και πολιτιστικά πρότυπα στο Σλαβικό κόσμο

Το Σάββατο 6 Ιουνιου το πρωί πραγματοποιήθηκε στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο Βέροιας , στο πλαίσιο των ΚΑ΄ Παυλείων, η καθιερωμένη ημερίδα ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας με τίτλο «Βυζαντινά πνευματικά και πολιτιστικά πρότυπα στο Σλαβικό κόσμο».
Read More

"Λογισμοί αμαρτωλού"

του Φώτη Κόντογλου
Όταν μιλήσεις στους ψευτοχριστιανούς για σκληρή άσκηση στο κορμί και στο πνεύμα για την αγάπη του Χριστού, θυμώνουνε, σε λένε φακίρη, ειδωλολάτρη, βάρβαρο.
Αν θέλεις να δοκιμάσεις την πίστη ενός χριστιανού, μίλησέ του για τον ασκητισμό. Ο πιστός θα νοιώσει κατάνυξη, ο χλιαρός, δηλαδή ο ψεύτικος, ο άπιστος, θα διαμαρτυρηθεί.
Read More

Ο γάμος είναι σαν την βαρκούλα…

Γέρων  Αμβρόσιος Λάζαρης
Όταν επισκέφθηκαν το Μοναστήρι για πρώτη φορά ένας άνδρας με τη γυναίκα του, είχαν την ακόλουθη εμπειρία με τον Γέροντα, ο οποίος βέβαια δεν ήξερε τίποτα γι’ αυτούς νωρίτερα.
Read More

Βαρουφάκης: Δεν διαπραγματευτήκαμε, συζητήσαμε

Για μακρά, παραγωγική συνάντηση σε εξαιρετικά φιλική ατμόσφαιρα με τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η οποία θα βοηθήσει στην ενίσχυση της διαδικασίας, έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μετά το τέλος της συνάντησής τους και κάλεσε τους εκλεγμένους πολιτικούς να αναλάβουν την ευθύνη τους για το μέλλον της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Read More

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης με Συνοδικούς Ιεράρχες στην Σηλυβρία (ΦΩΤΟ)

Μετά την ολοκλήρωση της Ιεράς Συνόδου στο Φανάρι, ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέφθηκε την Σηλυβρία, ενώ χθες, ανήμερα των Αγίων Πάντων τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Πατριαρχικό Ναό.
Read More

Μέγα θαύμα του Αγίου Λουκά του Ιατρού και η μεταστροφή ενός μουσουλμάνου

του Αρχιμ.Παύλου Παπαδόπουλου
Οι γιατροί στην Ελλάδα διαπίστωσαν μεταστατικό καρκίνο. Οι ελπίδες της Φ. ήταν ελάχιστες.
Ταξίδεψε στην Αγγλία για να κάνει μία σειρά χημειοθεραπειών. Οι θεραπείες ήταν πολύ δυνατές. Σε μία από αυτές η Φ. δεν άντεξε.
Read More

Ο Καστορίας Σεραφείμ με τον Πάνο Καμμένο στα ελληνοαλβανικά σύνορα (ΦΩΤΟ)

Το φυλάκιο της Διποταμίας στα ελληνοαλβανικά σύνορα επισκέφτηκε σήμερα, Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, τον Διοικητή 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγο Ιωάννη Ηλιόπουλο, τον Διοικητή της 9ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχο Γρηγόριο Γρηγοριάδη, τον Συνταγματάρχη Φώτιο Γκίκα και άλλα στελέχη του Στρατού.
Read More

O αόρατος εσωτερικός πόλεμος του Χριστιανού…

O αόρατος εσωτερικός πόλεμος του χριστιανού με τα πάθη δεν είναι καθόλου κατώτερος ή ευκολότερος από τον αιματηρό αγώνα των μαρτύρων της πίστεως.
«Δώσε αίμα, για να λάβεις Πνεύμα», λένε, όπως είδαμε, οι πατέρες, πού γνώρισαν εμπειρικά αυτόν τον πόλεμο. Μόνο οι επιμελείς τηρητές των ευαγγελικών εντολών, μόνο οι αληθινοί μαθητές του Χριστού πολεμούν με συνέπεια και αυταπάρνηση τα πάθη τους.
Read More

Καλωσορίσατε στην Ελλάδα του 1920!

Του Χάρη Μακρυνιώτη
Οι ομοιότητες και οι διαφορές μεταξύ της μικρασιατικής κρίσης του 1920 και της τρέχουσας συγκυρίας. Η στάση των ξένων, η κατάληξη και οι επιπτώσεις για τους πολιτικούς.
Read More

Φήμες για αλλαγή στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής

Εντονη κινητικότητα παρατηρείται τελευταία στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για την εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής.
Αν και από το Φανάρι υπάρχει απόλυτος σεβασμός στο πρόσωπο του 86χρονου ορθόδοξου Προκαθημένου κ. Δημήτριου, η προχωρημένη ηλικία του υπαγορεύει -όπως χαρακτηριστικά λέγεται- την αντικατάστασή του από ένα νεότερο ώστε να μην υπάρξουν κενά. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και με το μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ιάκωβο ο οποίος, έπειτα από 37 συναπτά έτη στο θρόνο, παραιτήθηκε το 1996.
Read More

Το ξέσπασμα του Μητροπολίτη Θεόκλητου για τις δηλώσεις Φίλη – »Δεν μπορούν να λέγονται ανοησίες» (Βίντεο)

Ξέσπασε ο Αρκάς Μητροπολίτης Ιερισσού Αρδαμερίου και Αγίου Όρους Θεόκλητος για τα όσα ακούστηκαν για τα λείψανα των Αγίων.
Ο Μητροπολίτης θέλησε να σχολιάσει την αναφορά του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φίλη, ο οποίος είχε πει ότι κακώς μεταφέρονται τα «πτώματα» των Αγίων για να τα προσκυνούν οι πιστοί.
Read More

Άγιος και για τη ρουμανική εκκλησία ο Γέροντας Παϊσιος

Μετά την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την αγιοκατάταξη του Γέροντος Παϊσιου του Αγιορείτου η μία μετά την άλλη οι Ορθόδοξες Εκκλησίες τον εντάσσουν στο αγιολόγιό τους.
Read More

Χριστιανοί μπήκαν στην τουρκική Βουλή μετά από πολλά χρόνια!

Αλλαγή σελίδας και ελπίδα για τους Χριστιανούς στην Τουρκία; Ο χρόνος θα δείξει, αλλά σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΚΚΛΗΣΙΑonline από τη γειτονική χώρα, η Χριστιανική μειονότητα της Τουρκίας θα εκπροσωπείται πλέον στο τουρκικό κοινοβούλιο μετά από μια μακρά απουσία, καθώς τέσσερα μέλη της κοινότητας εκλέγονται βουλευτές μετά τη χθεσινή εκλογική αναμέτρηση.
Read More

Δεν υπάρχουν σχόλια: