Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

ΚΕΠΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ

Μέσα στο γενικό ΧΑΟΣ που επικρατεί με τα καμώματα των Ευρωπαίων, αλλά και των δικών μας πολιτικών, μέσα στη κρίση, τις κλειστές τράπεζες, τη συνεχώς αυξανόμενη ΑΝΕΡΓΙΑ, μέσα στη καθημερινή Ελλάδα που αγκομαχεί και δεν πρόκειται να συνέλθει έτσι όπως τα κατάφεραν ούτε σε εκατό χρόνια, έχουμε την άλλη καθημερινότητα, εκείνη των ασθενών με Χρόνιες Παθήσεις, οι οποίοι παρά τα παχιά λόγια των «αρμοδίων», ανεβαίνουν το δικό τους Γολγοθά ο οποίος ακούει στο όνομα ΚΕΠΑ.
Τη γνωστή «θαυματουργή» διαδικασία, κατά την οποία γιατρεύονται χρόνιες παθήσεις, αναπηρίες, κλπ!
Ο ασθενής, πρέπει να συγκεντρώσει τα «ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ», τις πρόσφατες εξετάσεις του από ΚΡΑΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ – ΙΔΡΥΜΑ τις οποίες θα τις καταθέσει με το φάκελο του στο κατά τόπους Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας προκειμένου να περάσει από την Επιτροπή…..
Άντε, να πούμε πως μέχρι εδώ όλα είναι «καλά»…..
Βέβαια, ο κόσμος ΔΕΝ γνωρίζει ΤΙ πραγματικά συμβαίνει με τα «δικαιολογητικά» που χρειάζεται να μαζέψουν οι ασθενείς, ΠΟΙΑ δέχονται οι επιτροπές, και ποια όχι.
Για να δούμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση από κάποιο forum ασθενών με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας!

«- καλησπέρα σε όλους τους φίλους και φίλες. μήπως ξέρετε στην επιτροπή [ κεπα ] ζητιάνε καινούργια μαγνητική; η τελευταία που έχω είναι 1 χρόνου.
- θέλουν εξετασειs τελευταίου εξαμήνου
- πριν 3 χρόνια έγραφε στο χαρτί με τα δικαιολογητικά πως δεκτές γίνονται εξετάσεις παλιές μέχρι 4 μηνών. στο χαρτί που μου έδωσαν τώρα δεν γράφει τίποτα για χρονικό όριο. κατέθεσα τα χαρτιά εχθές με μαγνητική 1 χρόνου και με ρώτησαν εάν υπάρχει νεότερη. ελπίζω να μην μπω σε περιπέτειες.
- Πέρασα ΚΕΠΑ τον Οκτώβριο του 2014. Όταν έκανα την αίτηση στις αρχές Ιουλίου 2014 μου είχαν πει ότι οι μαγνητικές θα πρέπει να είναι έως 4 μήνες. Έχω ακούσει και από άλλους συνασθενείς ότι όταν τους κάλεσαν για επιτροπή τους είχαν ζητήσει να προσκομίσουν πρόσφατες μαγνητικές.
- εγώ πέρασα το '14 με μαγνητικές εξαμήνου και ξέρω περιπτώσεις που πέρασαν με παλαιότερες, είναι πως θα κάτσει, σε τι πα..ρες θα πέσεις. Καλή τύχη εύχομαι.
- καλησπέρα,
επειδή κι εγώ θα περάσω επιτροπή ΚΕΠΑ για 1η φορά τον Ιούλιο, θέλω να ρωτήσω αν χρειάζονται μόνο πρόσφατες μαγνητικές ή και παλιότερες.
Η τελευταία νοσηλεία ήταν το Φεβρουάριο του 2015 και αυτά τα δικαιολογητικά/μαγνητική έχω σκοπό να πάω. Ωστόσο, χρειάζεται να προσκομίσω και παλιότερες μαγνητικές; έμαθα ότι μπορείς να τις δανειστείς από το νοσοκομείο (Παπαγεωργίου θεσ/νίκη) και να τις επιστρέψεις.
Επίσης, μπορεί κάποιος να μου πει τι ρωτάνε, πώς είναι το κλίμα, ή ότι νομίζει ως χρήσιμο... νομίζω ότι έχω λίγο άγχος για το ραντεβού.
Ευχαριστώ και καλή ευκολία σε όλους μας»

Πως σας φαίνεται Αδέλφια;
Μιλάμε για ασθενείς με ΧΡΟΝΙΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ, που οι παλιοί τουλάχιστον, είναι «φακελωμένοι» στο «σύστημα», που ΟΛΟ το ιστορικό τους είναι γνωστό, υπάρχει διαθέσιμο σε κάθε έλεγχο. Παρόλα αυτά, η αβεβαιότητα για την όποια «παλαιότητα» των εξετάσεων, αυξάνει την γενικότερη αγωνία των συγκεκριμένων ασθενών (έγραψα και σε άλλα άρθρα πως οι ασθενείς με ΣΚΠ, είναι τα ΠΡΩΤΑ ΘΥΜΑΤΑ στη σειρά για ΣΦΑΞΙΜΟ από τα ΚΕΠΑ, για νέα θαύματα, κλπ). Αλήθεια, αναρωτιέμαι εγώ ο αφελής, μεταξύ δυο μαγνητικών τομογραφιών, με διαφορά έξι (ας πούμε) μηνών η μια από την άλλη, είναι δυνατόν να γιατρευτεί ο ασθενής; Μέσα σε αυτό το διάστημα, ακόμα και ενός χρόνου, θα έχει γίνει το ζητούμενο από το κράτος «θαύμα» προκειμένου να τον κόψει η επιτροπή; ΠΟΣΕΣ Ακτινοβολίες, και ανά πόσο διάστημα μπορεί να φάει κάποιος με πάθηση του Μυελού των Οστών, η οποία ΔΕΝ είναι μόνη της, συνοδεύεται από ένα σωρό άλλα, πχ Διαβήτη, Υπέρταση, κλπ;
Θα μπορούσα να σας μεταφέρω ένα σωρό συζητήσεις , προβληματισμούς, από ασθενείς με διαφορετικές χρόνιες παθήσεις που μαρτυρούν το ΜΠΑΧΑΛΟ που επικρατεί. Να έχει κάποιος την αρρώστια του, και να τον τρέχουν γιατί ΟΛΟΙ εκείνοι που έβγαλαν τις «αποφάσεις» για «ΛΙΣΤΕΣ, ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ, ΠΟΣΟΣΤΑ» κλπ, την ώρα που τις έβγαζαν, σκεφτόταν μόνο πως θα κόψουν κόσμο, και αν ήταν σωστά δεμένη η γραβάτα τους.
Θα επανέλθω….

Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: