Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Καθημερινά Νέα από το Ekklisiaonline.gr




---
---

«Η Παναγία μπροστά στο Ταμείο της Εφορίας πληρώνει το χρέος μου». Σύγχρονο θαύμα της Παναγίας Γοργοεπηκόου Μάνδρας Αττικής

Ευρίσκεται στη σ.82 του βιβλίου της Μονής. Συνοπτικά αναφέρουμε:
Μια κυρία στα Μέγαρα, μετά το θάνατο του ανδρός της, την ειδοποίησε η Εφορία Μεγάρων να πάει προς τακτοποίηση του μεγάλου χρέους που άφησε ο άνδρας της από επιχειρήσεις που είχε. Πήγε στην εφορία να μάθει το ποσό και πώς να το τακτοποιήσει.
Read More

Τσακαλώτος: Αν στο Eurogroup δεν υπάρξει συμφωνία, θα πάμε σε δάνειο-γέφυρα

«Δεν θέλω να πιστέψω ότι εκτός από κάποιες δυνάμεις εκτός χώρας, υπάρχουν και εδώ κάποιοι που θέλουν να μας πάνε σε δάνειο – γέφυρα» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στη συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής για την συμφωνία χρηματοδότησης της χώρας.
Read More

Κισάμου Αμφιλόχιος: «Η Παναγία μας προσκαλεί να παραμείνουμε στην Εκκλησία»

Την προσοχή των πιστών στα όσα διαδίδονται για «καταστροφές, πολέμους και συντελείας του αιώνος τούτου» εφιστά ο Μητροπολίτης Κισάμου κ.Αμφιλόχιος στην ποιμαντορική εγκύκλιο που εκδόθηκε με αφορμή την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτίκου.
Read More

Πώς θα ήταν η ζωή χωρίς την Παναγιά μας;

Αρχιμ. Αρσένιος Χαλδαιόπουλος
Πώς θα ήταν η ζωή χωρίς Αυτήν, την Μάνα, την Ελπίδα, την Παρηγοριά, την Παναγιά μας;
Ποιανού το όνομα θα κράζαμε σε κάθε ανάγκη και ευτυχία;
Read More

Ο Μητροπολίτης Πατρών στον Γομοστό Αχαΐας (ΦΩΤΟ)

Στον Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου Γομοστού Πατρών, μετέβη την Τετάρτη 12.8.2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, προκειμένου να τελέσει την Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.
Read More

Θύμα απάτης ιερέας σε περιοχή της Λάρισας από φόβο μην κουρευτούν οι καταθέσεις του

«Κομπίνες» προσαρμοσμένες στα νέα δεδομένα της εποχής επινοούν και εφαρμόζουν επιτήδειοι εις βάρος ανύποπτων θυμάτων. 
Read More

Έτοιμη η Παναγία Σουμελά για τη λειτουργία – Τι λένε οι τοπικές αρχές στην Τραπεζούντα

Στην τελική φάση ολοκλήρωσής τους βρίσκονται οι προετοιμασίες των τοπικών τουρκικών Αρχών για την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά, την έκτη από το 2010 όταν ακούστηκε και πάλι στη Μονή ο Θείος Λόγος, με τον νομάρχη Τραπεζούντας Τζελίλ Οζ να έχει τον συντονιστικό ρόλο.
Read More

Κονίτσης Ανδρέας: Να καταφύγουμε, με την προσευχή, στην Υπεραγία Θεοτόκο

"Ζώντας,σ’ αυτόν τον κόσμο της ασυναρτησίας, της σκληρότητας και της ανασφάλειας, είναι απόλυτη ανάγκη να καταφύγουμε, με την προσευχή, στην Υπεραγία Θεοτόκο" σημειώνει στην εγκύκλιό του για την εορτή της Κοιμήσως της Θεοτόκου ο Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας.
Ακολουθέί ολόκληρη η εγκύκλιος: 
Read More

Οι Τούρκοι βομβάρδισαν 7 χριστιανικά ασσυριακά χωριά στο Β Ιράκ!!!!

Σύμφωνα με ένα δημοσιογράφο της κρατικής γερμανικής τηλεόρασης ARD , η τουρκική αεροπορία βομβάρδισε στις 11 Αυγούστου 7 χριστιανικά ασσυριακά χωριά στα βουνά Kandil στα ΒΑ του Erbil στο Β Ιράκ κατά τις επιθέσεις της κατάθέσεων του PKK.
Read More

Ο Ιωάννης Η' ο Παλαιολόγος στη...Σύνοδο Κορυφής στην Ευρώπη

Του Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμου
Στα 1438 ο αυτοκράτωρ Ιωάννης Η΄ ο Παλαιολόγος, έσυρε τον πατριάρχη Ιωσήφ με επισκόπους από την ΚΠολη στην Ευρώπη, ώστε να υπογράψουμε ένωση-υποταγή της Ορθοδόξου Ανατολής στην Παπική Δύση, προκειμένου να πάρουμε οικονομική και κάθε άλλη βοήθεια, για να σωθεί η Βασιλεύουσα από την οθωμανική λαίλαπα που πλησίαζε.
Read More

Ουκρανία: Συνελήφθησαν ιερείς και μοναχή

Στο Ντόνετσκ συνελήφθησαν δύο ιερείς και μια καλόγρια εκπρόσωποι της αποστολής "Φιλανθρωπία χωρίς σύνορα". Πάντως πριν από λίγο Ουκρανοί αξιωματούχοι ασφαλείας πληροφόρησαν περι των συλλήψεων πως κάποιοι αφέθηκαν ελεύθεροι. Τουλάχιστον αυτό δήλωσε ένας εκπρόσωπος από την Επισκοπή του Ντόνετσκ.
Read More

Η αγάπη προς τους φίλους είναι ακριβή

Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς
Η αγάπη προς τους φίλους είναι ακριβή. Εγώ μιλώ για την αληθινή, θεία αγάπη. Βοήθησε το φίλο σου για το καλό -και ζήτησε τη βοήθειά του για το καλό- μόνον αυτό μπορεί να από ονομαστεί πραγματική φιλική αγάπη. 
Read More

Τι θα συζητήσει η Ιεραρχία του Οικουμενικού Θρόνου

Η Ιερά Σύνοδος του Φαναρίου συγκαλεί Σύνοδο της Ιεραρχίας του Οικουμενικού θρόνου «εκ των της οικουμένης περάτων», όπως αναφέρει σχετικώς το ανακοινωθέν. Επι τάπητος θα τεθούν θέματα όπως η προετοιμασία για την Πανορθόδοξη Σύνοδο, οι διαχριστιανικοί διάλογοι και άλλα τινά. Το ζητούμενο είναι κατά πόσο θα ληφθούν αποφάσεις ουσίας ή η σύνοδος απλά θα εκδώσει χλιαρές ανακοινώσεις.
Read More

Κύμα εθνικισμού στη Γερμανία για μετανάστες

Ενώ οι γερμανικές αρχές προσπαθούν να εξασφαλίσουν σε χιλιάδες μουσουλμάνους μετανάστες, άσυλο, προκειμένου να τους οδηγήσουν στην κάλυψη θέσεων των γερμανικών επιχειρήσεων, η γερμανική ακροδεξιά έχει σημειώσει σημαντικά βήματα δημοτικότητας.
Read More

Αν τώρα παρουσιαζόταν μπροστά μας η Παναγία,νομίζεις ότι θα ψάχναμε να βρούμε τον σωστό ήχο;

Κάποτε, την ώρα που ένας νέος προσκυνούσε την εικόνα της Παναγίας μέσα στο Εκκλησάκι, ο Όσιος του είπε:
Read More

Δείτε γιατί λέει ο Μητροπολίτης Γόρτυνος να παραδώσουμε στην πυρά την Καινή Διαθήκη!

Του Μητροπολίτου Γόρτυνος Ιερεμία 
EΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ
ΠΕΡΙ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ
ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΩΝ ΚΗΡΥΓΜΑΤΩΝ ΜΟΥ
Αγαπητοί μου
Συμπρεσβύτεροι αδελφοί,
Read More

Η οικουμενιστική εκκλησιολογική στρέβλωση της «θεωρίας των κλάδων»

«Είναι για μας μια δεδομένη ενότης, η οποία δεν χάθηκε ποτέ»*
Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
Η γνωστή οικουμενιστική «θεωρία των κλάδων», στηρίζεται στην εκκλησιολογική πλάνη, ότι οι διάφορες ‘’ομολογίες’’ προήλθαν από την Μία Εκκλησία και ως εκ τούτου κατά την οικουμενιστική αυτή πλάνη, αποτελούν όλες μαζί την Μία Εκκλησία.
Read More

Δημητριάδος Ιγνάτιος: Όλοι χωρούμε στην αγκαλιά της. Δεν μάς χωρίζουν διαφορές, δεν μάς διαιρούν τα φθαρτά και εφήμερα

"Όλοι χωρούμε στην αγκαλιά της. Δεν μάς χωρίζουν διαφορές, δεν μάς διαιρούν τα φθαρτά και εφήμερα" αναφέρει μεταξύ άλλων στην εγκύκλιό του για την μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος. 
Αναλυτικά: 
Read More

Κάποιοι στην Τουρκία ψάχνουν αποδιοπομπαίο τράγο προς Ελλάδα μεριά

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης,Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Ενώ η εσωτερική κατάσταση στην Τουρκία μέρα με την ημέρα εκτραχύνεται συνεχώς και πολλοί ήδη μιλούν για έναρξη εμφυλίου πολέμου, όπως ο αρθρογράφος καθηγητής πολιτικών επιστημών στην πανεπιστήμιο της Άγκυρας, Gökhan Bacık, ο οποίος προειδοποίησε με ένα σημαντικό του άρθρο στην εφημερίδα Zaman, (12/8, «Türkiye’de bir iç savaş çıkar mı?»), ότι αρχίζει αιματηρός εμφύλιος στην Τουρκία, κάποιοι προσπαθούν να «ξεδώσουν» βγάζοντας ξανά στην δημοσιότητα παλιούς ισχυρισμούς ότι η Ελλάδα… εξάγει «τρομοκρατία» στην γειτονική χώρα.
Read More

Δεν υπάρχουν σχόλια: