Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Thessaloniki International Film Festival

FestivalNews #519
Είναι ξεχωριστή η φετινή χρονιά στις Ματιές στα Βαλκάνια, το πρόγραμμα που επιμελείται ο Δημήτρης Κερκινός, μιας και πλάι σε έμπειρους δημιουργούς, πραγματοποιούν εκρηκτικά ντεμπούτα νέοι σκηνοθέτες, κυρίως γυναίκες, που με τόλμη αναμοχλεύουν δύσκολα κοινωνικά ζητήματα. Ταυτόχρονα το βαλκανικό πρόγραμμα πραγματοποιεί φέτος αφιέρωμα στον δημιουργό Μίρτσεα Ντανελιούκ, απ’ τους σημαντικότερους ρουμάνους σκηνοθέτες της δεκαετίας του ’80, αλλά και της μετά-κομμουνιστικής περιόδου στη χώρα, με έργο που επηρέασε σημαντικά τις νεότερες γενιές κινηματογραφιστών, ενώ την ίδια στιγμή παραμένει σχετικά άγνωστο εκτός των συνόρων της χώρας του. Ο σκηνοθέτης θα δώσει το παρών στο φεστιβάλ για να παρουσιάσει τις ταινίες του στο κοινό.
 
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (08-14/10/2015)
ΜΑΚΜΠΕΘ
Τζάστιν Καρζέλ
Ηνωμένο Βασίλειο - Γαλλία - ΗΠΑ, 2015
 
ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΠΙΟΝΙ
Έντουαρντ Ζούικ
ΗΠΑ
2014
 
BIKES VS CARS

Φρέντρικ Γκέρτεν
Σουηδία
2015
 
 
 
28ο Κινηματογραφικό Αφιέρωμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης υποστηρίζει το 28ο Κινηματογραφικό Αφιέρωμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα που διοργανώνουν τα μέλη του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας στην Θεσσαλονίκη. Το αφιέρωμα πραγματοποιείται έως τις 12 Οκτωβρίου 2015 στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος του Μουσείου Κινηματογράφου - Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης.
 
Σινεμά και Ψυχανάλυση 
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης υποστηρίζει και φέτος τη σειρά εκδηλώσεων Σινεμά και Ψυχανάλυση 2015: Μοιραία Σώματα  που διοργανώνεται από την Ακαδημία Κλινικών Σπουδών Αθήνας και τον Κύκλο Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Εταιρείας της Νέας Λακανικής Σχολής, τα Σάββατα 10 Οκτωβρίου, 21 Νοεμβρίου και 12 Δεκεμβρίου 2015 στην αίθουσα Παύλος Ζάννας του Ολύμπιον.
 
Αποκτήστε την CineΚάρταf για τη σεζόν 2015-2016
Ενημερωθείτε για τις παροχές και τα προνόμια της ετήσιας CineΚάρταf και αποκτήστε την από τα γραφεία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (κτίριο ΟΛΥΜΠΙΟΝ, Πλ. Αριστοτέλους 10, 5ος όροφος) ή online στο www.filmfestival.gr/cinekartaf σε προνομιακή τιμή.
Το γραφείο έκδοσης CineΚάρταF λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12:00-17:00. Πληροφορίες: 2310-378410 &  cinekartaf@filmfestival.gr
 
1+1=1 στις αίθουσες του Ολύμπιον
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης δίνει τη δυνατότητα στους θεατές να παρακολουθήσουν τις καλύτερες ταινίες πρώτης προβολής με δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός. Η προσφορά ισχύει για όλες τις προβολές στις αίθουσες «Ολύμπιον» και «Παύλος Ζάννας» από τις 22:30 και μετά με την έκδοση εισιτηρίου κανονικής τιμής (7,50 €).
 
Festival Shop: Η προσφορά του Οκτωβρίου
Τον Οκτώβριο διατίθεται σε προσφορά η έκδοση Urban Survivors: Επιβιώνοντας στις παραγκουπόλεις του κόσμου. Ο κατάλογος συνόδευσε την ομότιτλη έκθεση φωτογραφίας, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα». Στην έκθεση παρουσιάστηκαν φωτογραφίες από πέντε μεγάλες παραγκουπόλεις, την Ντάκα, το Καράτσι, το Γιοχάνεσμπουργκ, το Πορτο-ο-Πρενς και το Ναϊρόμπι. Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες είναι έργα των βραβευμένων φωτογράφων του πρακτορείου «Noor» Στάνλεϊ Γκριν, Αλιξάντρα Φατσίνα, Φραντσέσκο Τζίτζολα, Γιον Λόουενσταϊν και Πεπ Μπονέ.
Επιμέλεια έκδοσης: Θάνος Σταυρόπουλος
Σελίδες: 96
Γλώσσες: ελληνικά-αγγλικά
Τιμή προσφοράς: 2,00€

Δεν υπάρχουν σχόλια: