Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

56ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

 
FestivalNews #524
Άνοιξε η αυλαία του 56ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015 στο κατάμεστο Ολύμπιον. Αμέσως μετά την τελετή έναρξης, την οποία παρουσίασε ο ηθοποιός Αντίνοος Αλμπάνης και σκηνοθέτησε ο Παναγιώτης Ευαγγελίδης, προβλήθηκε η ταινία Victoria του Σεμπάστιαν Σίπερ. Η τελετή ξεκίνησε με θεατρικό δρώμενο αφιερωμένο στο βωβό κινηματογράφο, το οποίο παρουσίασε ομάδα σπουδαστών της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή τους Γιάννη Κολοβού.

Την έναρξη της 56ης διοργάνωσης κήρυξε ο διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Εϊπίδης. «Η αυλαία του 56ου Φεστιβάλ ανοίγει απόψε, φέρνοντας εδώ στο Ολύμπιον, στον Παύλο Ζάννα και στις αίθουσες του Λιμανιού τις καλύτερες ταινίες του ανεξάρτητου κινηματογράφου διεθνώς», τόνισε στο χαιρετισμό του ο κ. Εϊπίδης και πρόσθεσε:«Το Φεστιβάλ είναι μια μεγάλη γιορτή, μια συναναστροφή δημιουργών και κοινού που βγαίνει απ’ τις αίθουσες, συνεχίζεται στην πόλη της Θεσσαλονίκης, γίνεται κομμάτι των εμπειριών μας. Χαιρόμαστε γιατί από φέτος το φεστιβάλ θα έχει στη διάθεσή του όλο τον χρόνο την Αποθήκη 1 στο Λιμάνι, φέρνοντας τον ανεξάρτητο κινηματογράφο ακόμη πιο κοντά στο κοινό της πόλης. Φέτος θα παρουσιάσουμε 200 ταινίες από 53 χώρες απ’ όλο τον κόσμο, 200 κινηματογραφικές φωνές που σε δύσκολες εποχές ανανεώνουν το μέσο και εκφράζουν με ειλικρίνεια όσα μας αφορούν όλους ανεξαρτήτως φύλου ή φυλής. Αξίζει να τις ανακαλύψετε στο Διεθνές Διαγωνιστικό, το Ελληνικό Πρόγραμμα, τους Ανοιχτούς Ορίζοντες, τις Ειδικές Προβολές, τις Ματιές στα Βαλκάνια και στα αφιερώματα».
 
 
 
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Εκδοτήρια: Πλ. Αριστοτέλους, Λιμάνι
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10:00-24:00
Τιμή εισιτηρίου: €6
Ειδική προσφορά για αγορές μέσω www.filmfestival.gr: €5  
  ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ
10 κουπόνια ανταλλάξιμα με 10 εισιτήρια. Διαθέσιμα στα ταμεία και στα πωλητήρια του Φεστιβάλ. Για την είσοδό σας στις προβολές είναι απαραίτητη η έκδοση εισιτηρίου στα ταμεία του Φεστιβάλ.   
  CINEΚΑΡΤΑF
Αποκτήστε την κάρτα μέλους του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης CineΚάρταf και απολαύστε προνόμια καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς! 
 
 
 
 
Το Φεστιβάλ παντού! 
Η εφαρμογή του 56ου ΦΚΘ για κινητό τηλέφωνο, σε συνεργασία με την Infalia παρέχεται δωρεάν και δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να δει το σύνολο του προγράμματος του Φεστιβάλ, να δημιουργήσει το προσωπικό του πρόγραμμα, να σχολιάσει και να λάβει ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο μέσω του twitter για όσα συμβαίνουν στο δεκαήμερο.
 
Festival Shop 
Προμηθευτείτε τις εκδόσεις και τα αναμνηστικά του 56ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης από τα Πωλητήρια του Φεστιβάλ. Στις τιμές των εκδόσεων, οι κάτοχοι της Κάρτας Μέλους CineΚάρταF GOLD έχουν έκπτωση 50%, ενώ οι κάτοχοι της Kάρτας Mέλους CineΚάρταF, έχουν έκπτωση 30%.
Metropolis - Προβολή με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης «Αίθουσα Φίλων Μουσικής» (11/11, 21:00)
Το Μετρόπολις είναι μία θρυλική ταινία του βωβού κινηματογράφου που γυρίστηκε την περίοδο της «Δημοκρατίας της Βαϊμάρης» (1919-1933) από τον σκηνοθέτη Φριτς Λανγκ. Περιγράφει μία μελλοντική αστική ουτοπία σ’ ένα ψυχρό βιομηχανικό περιβάλλον, όπου οι πλούσιοι ζούνε ανέμελη ζωή εις βάρος των φτωχών. Η ταινία παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην ολοκληρωμένη της μορφή, μετά την ανακάλυψη χαμένων τμημάτων της στην Αργεντινή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: