Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

56ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης


 
 
FestivalNews#525
Οι εθελοντές του 56ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, χαμογελαστοί, συνεπείς, γεμάτοι διάθεση για προσφορά, είναι πάντοτε σε ετοιμότητα, και δίνουν τον δικό τους ξεχωριστό παλμό και φέτος στο Φεστιβάλ. Ο εθελοντισμός, εδώ και χρόνια, αποτελεί για το Φεστιβάλ βασικό τομέα δράσης και υποστηρίζεται ποικιλοτρόπως. Αναζητούμε διαρκώς νέους τρόπους εποικοδομητικής συνεργασίας με τους εθελοντές μας σε μία συνεχή αναζήτηση με ματιά στραμμένη στην έβδομη Τέχνη. To Φεστιβάλ μέσω του εθελοντισμού, πέρα από μία κίνηση ελεύθερης βούλησης για προσφορά υπηρεσιών, επιδιώκει να προβάλλει ότι είναι δράση με προγραμματισμό και μεθοδικότητα, δυναμική διαδικασία προσφοράς, μάθησης, ευθύνης και ανάπτυξης και τελικά μία καθ’ όλα συναρπαστική εμπειρία.
 
 
 
ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ: Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Έλληνες και ξένοι σκηνοθέτες μιλούν στην εφημερίδα του Φεστιβάλ Πρώτο Πλάνο. Θα το βρείτε στους χώρους του Φεστιβάλ, σε επιλεγμένα σημεία της Θεσσαλονίκης και βέβαια στην ιστοσελίδα μας www.filmfestival.gr
 ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Το 56ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με καφέ και εστιατόρια της πόλης, παρέχει στους προσκεκλημένους της διοργάνωσης, στους κατόχους της CineΚάρταF και σε κατόχους εισιτηρίων ημέρας ειδικές προσφορές σε μενού, καφέ και ποτά. 
 
 
 
 
Νεανική οθόνη! 
Το 56ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης παρουσιάζει στο φετινό εκπαιδευτικό του πρόγραμμα ταινίες μυθοπλασίας και κινουμένων σχεδίων για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ταινίες από όλον τον κόσμο που ξεχωρίζουν για την καλλιτεχνική τους αρτιότητα και έχουν ως απώτερο στόχο την ένταξη της τέχνης του κινηματογράφου στη μαθησιακή διαδικασία και την ανάπτυξη μιας αμφίδρομης ανοιχτής και σταθερής σχέσης των μαθητών με το χώρο του κινηματογράφου.
 
Agora Film Market (Αποθήκη Γ΄, ισόγειο) 
Η ψηφιακή βιβλιοθήκη προωθεί την πλειοψηφία των ταινιών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του 56ου ΦΚΘ. Παρουσιάζονται ταινίες από τις χώρες στις οποίες επικεντρώνεται η Αγορά και δεν συμμετέχουν στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ. Με αυτόν τον τρόπο, δίνεται η δυνατότητα σε μεγαλύτερο αριθμό ταινιών να βρουν το δρόμο προς άλλα φεστιβάλ και εταιρίες διανομής. Επίσης, παρουσιάζονται οι προηγούμενες ταινίες των συμμετεχόντων στο Crossroads, καθώς και μια επιλογή από ελληνικές ταινίες παραγωγής της τελευταίας χρονιάς.
 
Metropolis - Προβολή με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης «Αίθουσα Φίλων Μουσικής» (11/11, 21:00)
Το Μετρόπολις είναι μία θρυλική ταινία του βωβού κινηματογράφου που γυρίστηκε την περίοδο της «Δημοκρατίας της Βαϊμάρης» (1919-1933) από τον σκηνοθέτη Φριτς Λανγκ. Περιγράφει μία μελλοντική αστική ουτοπία σ’ ένα ψυχρό βιομηχανικό περιβάλλον, όπου οι πλούσιοι ζούνε ανέμελη ζωή εις βάρος των φτωχών. Η ταινία παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην ολοκληρωμένη της μορφή, μετά την ανακάλυψη χαμένων τμημάτων της στην Αργεντινή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: