Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

56ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης


 
 
FestivalNews#530
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015 ο γάλλος δημιουργός Αρνό Ντεπλεσέν, στο πλαίσιο του 56ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, με αφορμή το αφιέρωμα που πραγματοποιεί η φετινή διοργάνωση στο έργο του. Ο σκηνοθέτης θα δώσει masterclass το Σάββατο 14 Νοεμβρίου, στις 11.00, στην αίθουσα Παύλος Ζάννας.

Τη συνέντευξη Τύπου συντόνισε ο Γιώργος Κρασσακόπουλος, ο οποίος προλόγισε τον καλεσμένο του Φεστιβάλ, λέγοντας: «Ο Αρνό Ντεπλεσέν είναι ένας σκηνοθέτης με σπουδαίο έργο, γνωστός για την ικανότητά του να παρατηρεί τις λεπτομέρειες του κόσμου γύρω του, λεπτομέρειες στις ζωές ανθρώπων και οικογενειών. Κι επίσης είναι ένας δημιουργός με ένα πολύ ιδιαίτερο στυλ, το οποίο βρίσκει ανταπόκριση τόσο ανάμεσα στους κριτικούς όσο και στο κοινό».

Παίρνοντας το λόγο, ο Αρνό Ντεπλεσέν δεν έκρυψε τη χαρά του για το αφιέρωμα που φιλοξενεί το ΦΚΘ στο έργο του και τόνισε: «Είμαι βαθιά συγκινημένος. Είναι εξαιρετική αυτή η περίσταση διότι, εκτός των άλλων, προχωρήσαμε και σε αποκατάσταση πολλών παλιών μου ταινιών. Για μένα αυτή ήταν μία ευκαιρία να γυρίσω πίσω στο χρόνο, συγκυρία που μου άρεσε πολύ. Το γεγονός μάλιστα ότι είδα μία καινούργια κόπια της πρώτης μου ταινίας με τίτλο Η ζωή των νεκρών, μου προκαλεί μεγάλη συγκίνηση».
 
 
ΣΙΝΕΜΑ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
Masterclass και ανοιχτή συζήτηση με τον Αρνό Ντεπλεσέν
Αίθουσα Παύλος Ζάννας – Σάββατο 14 Νοεμβρίου, 11:00
 ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ
Οργανωμένη παραγωγή animation – Στρατηγική για την επίτευξη ενός δύσκολου στόχου
Αποθήκη Γ (Αγορά), Σάββατο 14/11, 12:30
 
 
 
 
Νεανική οθόνη! 
Το 56ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης παρουσιάζει στο φετινό εκπαιδευτικό του πρόγραμμα ταινίες μυθοπλασίας και κινουμένων σχεδίων για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ταινίες από όλον τον κόσμο που ξεχωρίζουν για την καλλιτεχνική τους αρτιότητα και έχουν ως απώτερο στόχο την ένταξη της τέχνης του κινηματογράφου στη μαθησιακή διαδικασία και την ανάπτυξη μιας αμφίδρομης ανοιχτής και σταθερής σχέσης των μαθητών με το χώρο του κινηματογράφου. 
 
Πρώτο Πλάνο: η εφημερίδα του Φεστιβάλ
Μη χάσετε το δεύτερο τεύχος του Πρώτου Πλάνου, της εφημερίδας του Φεστιβάλ. Θα το βρείτε στους χώρους του Φεστιβάλ, σε επιλεγμένα σημεία της Θεσσαλονίκης και βέβαια στην ιστοσελίδα μας www.filmfestival.gr
 
Festival Shop
Προμηθευτείτε τις εκδόσεις και τα αναμνηστικά του 56ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης από τα Πωλητήρια του Φεστιβάλ. Στις τιμές των εκδόσεων, οι κάτοχοι της Κάρτας Μέλους CineΚάρταF GOLD έχουν έκπτωση 50%, ενώ οι κάτοχοι της ετήσιας Kάρτας Mέλους CineΚάρταF, έχουν έκπτωση 30%
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: